У свята, у дні пам'ятних подій хочеться порадувати себе чим-небудь смачним. Усі ласуни обожнюють бісквітні торти, але готувати їх вміють не всі. А адже це нескладно.
Парочка секретів Щоб приготувати правильне бісквітне тісто в домашніх умовах, використовуємо тільки свіжі продукти і чітко дотримуємося рецептурою. Відхилення чреваті забитим, важким тістом, яке при випіканні не підніметься. Вибираємо правильну борошно – вона повинна бути вищого сорту і змолоте з пшениці твердих сортів, інакше бісквіт не буде пухнастим і легким. Використовуємо тільки свіжі великі курячі яйця. Вони повинні бути першого або вищого сорту. Яйця дістаємо з холодильника безпосередньо перед замешиванием тіста, ніж вони холодніше, тим краще вийде збити піну, яка і утворює правильний бісквіт. На першому етапі використовуємо будь-які пристосування: міксер, блендер, вінчик, вилку. Наше завдання – отримати міцну піну при збиванні білка, а от далі підмішуємо інгредієнти обережно, використовуючи ложку або лопатку, інакше піна швидко опаде. Випікати бісквіт можна в духовій шафі, мікрохвильової печі або мультиварці. Час приготування буде залежати від моделі конкретного побутового приладу. Бісквіт Для початку розповімо, як зробити бісквітне тісто, використовуючи мінімум інгредієнтів. Так що рецепт пропонується бюджетний.
Інгредієнти: ванілін або ванільний цукор – 1 пакетик; борошно з пшениці твердих сортів – 200-250 м; білий очищений вітчизняний цукровий пісок – 1 чашка; яйце куряче – 4 шт.; сіль йодована або гірська – 1 щіпка; вершкове «Селянське» масло – 20 р. Приготування Просте бісквітне тісто готується в кілька етапів. Холодні яйця розділимо на білки і жовтки. Білки з сіллю починаємо збивати, поступово нарощуючи швидкість. Коли піки перестануть опадати, додаємо ванілін і в 4-5 прийомів всипаємо цукор. Швидкість збивання не змінюємо. Другий етап – додаємо жовтки. Потрібно зробити це швидко, щоб вони не обтяжили тісто. Тому жовтки вводимо відразу все, збиваємо ще близько хвилини. Борошно просіваємо і додаємо також – у кілька етапів. Тепер не збиваємо, а акуратно вмішуємо її в тісто ложкою або лопаткою. Важливо зробити це швидко, але не заважаємо енергійно, а м'якими, плавними рухами. Якщо хочете приготувати шоколадне бісквітне тісто, разом з борошном, додайте 2-3 ст. ложки якісного какао. Коли тісто готове, змащуємо маслом форму і виливаємо в неї тісто. Печемо бісквіт в залежності від розміру форми і кількості тесту – від 10 хвилин в духовій шафі до 45 хвилин в мультиварці.
Таке легке, пухнасте бісквітне тісто підійде для рулету , торта або тістечка.
Про добавки Рецепт бісквітного тіста для торта такий же, як для пирога, наприклад, з яблуками чи ягодами. Для того, щоб спекти смачний яблучний пиріг беремо 3 великих яблука, чистимо шкірку, видаляємо серцевину, нарізаємо невеликими кубиками, обвалюємо їх у борошні і перед тим, як перелити тісто у форму, додаємо шматочки яблук в тісто. Вийде дуже смачно, тільки час випічки потрібно збільшити на 5-10 хвилин.