Дріжджовий пиріг з вишнею
Аромат свіжоспеченого дріжджового вишневого пирога наповнить ваш будинок чудовою атмосферою затишку. Пропонуємо вам кілька варіацій його приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
масло вершкове – 45 г;
сметана – 25 мл;
молоко – 210 мл;
дріжджі – 30 г;
ванілін – на смак;
цукор – 35 г;
борошно – 610 г;
рослинне масло – 35 мл;
яйце (категорія С0) – 1 шт.
Для начинки:
вишня – 320 г;
цукор білий – 35 г;
картопляний крохмаль – 10 р.
Для заливки:
вершки – 115 мл;
вершковий сир -110 г;
цукрова пудра – 30 р.
Приготування
Дріжджі розчиняємо в теплому коров'ячому молоці, кидаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Далі додаємо в опару залишився цукор, масло вершкове, олію, кидаємо ванілін і яйце без шкаралупи. Вимішуємо тісто і даємо йому підійти.
Заморожену вишню засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
Проварюємо ягоду у власному соку 5 хвилин. Крохмаль розвести в холодній воді і виливаємо до вишні. Кип'ятимо масу 3-5 хвилин, а потім охолодити.
З тіста формуємо коржик і розкладаємо її на дні форми. Зверху рівним шаром розподіляємо начинку і відправляємо пиріг на 15 хвилин у духовку.
Для заливки змішуємо сир з цукровою пудрою, додаємо вершки і збиваємо. Дістаємо пиріг з вишнею з дріжджового тіста з духовки і виливаємо поверх начинки вершкову заливку. Знову ставимо випічку в духовку і засікаємо на 10 хвилин.
Інгредієнти:
листкове готове дріжджове тісто – 515 м;
вишня в соку – 230 г;
яйце відбірне – 1 шт.;
цукор – 125 р.
Приготування
Тісто розморожуємо і розгортаємо в пласт. По боках робимо надрізи і на середину заготівлі викладаємо вишні. Присипаємо ягоду цукром і вологими руками тягнемо за кінці тесту, формуючи косички. Яйце розтираємо з цукром, змащуємо поверхню дріжджового пирога з вишнями і випікаємо в духовці 25 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
жовток курячого яйця – 1 шт.;
дріжджі – 20 г;
цукор тростинний – 35 г;
молоко – 155 мл;
борошно – 280 м;
вершкове масло – 25 г;
яйце (категорія С0) – 1 шт.;
мигдальна борошно – 35 р.
Для начинки:
вишня в солодкому сиропі – 655 м;
цукор – 25 г;
крохмаль кукурудзяний -10 р.
Приготування
Цукор разом з дріжджами розчиняємо в підігрітому молоці і залишаємо на кілька хвилин. Одночасно з цим розтоплюємо в мікрохвильовці масло і высеиваем через сито все борошно. У дріжджовий розчин кидаємо борошно, масло і вводимо яєчний жовток.
З консервованих вишень зливаємо акуратно в пиалку сироп і розвести в ньому крохмаль. Додаємо цукор, прогріваємо суміш і кидаємо вишні без кісточок.
З тіста формуємо пласт, вирізаємо рівний коло і викладаємо його у форму. Зверху розподіляємо ягідну начинку і декоруємо пиріг візерунками з тіста. Промазуємо поверхню збитим яйцем і випікаємо відкритий дріжджовий класичний пиріг з вишнею в духовці до готовності.
Рецепт пирога з вишнями з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
Дріжджі розчиняємо в теплому коров'ячому молоці, кидаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Далі додаємо в опару залишився цукор, масло вершкове, олію, кидаємо ванілін і яйце без шкаралупи. Вимішуємо тісто і даємо йому підійти.
Заморожену вишню засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
Проварюємо ягоду у власному соку 5 хвилин. Крохмаль розвести в холодній воді і виливаємо до вишні. Кип'ятимо масу 3-5 хвилин, а потім охолодити.
З тіста формуємо коржик і розкладаємо її на дні форми. Зверху рівним шаром розподіляємо начинку і відправляємо пиріг на 15 хвилин у духовку.
Для заливки змішуємо сир з цукровою пудрою, додаємо вершки і збиваємо. Дістаємо пиріг з вишнею з дріжджового тіста з духовки і виливаємо поверх начинки вершкову заливку. Знову ставимо випічку в духовку і засікаємо на 10 хвилин.
Пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти:
Приготування
Тісто розморожуємо і розгортаємо в пласт. По боках робимо надрізи і на середину заготівлі викладаємо вишні. Присипаємо ягоду цукром і вологими руками тягнемо за кінці тесту, формуючи косички. Яйце розтираємо з цукром, змащуємо поверхню дріжджового пирога з вишнями і випікаємо в духовці 25 хвилин.
Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для тіста:
Приготування
Цукор разом з дріжджами розчиняємо в підігрітому молоці і залишаємо на кілька хвилин. Одночасно з цим розтоплюємо в мікрохвильовці масло і высеиваем через сито все борошно. У дріжджовий розчин кидаємо борошно, масло і вводимо яєчний жовток.
З консервованих вишень зливаємо акуратно в пиалку сироп і розвести в ньому крохмаль. Додаємо цукор, прогріваємо суміш і кидаємо вишні без кісточок.
З тіста формуємо пласт, вирізаємо рівний коло і викладаємо його у форму. Зверху розподіляємо ягідну начинку і декоруємо пиріг візерунками з тіста. Промазуємо поверхню збитим яйцем і випікаємо відкритий дріжджовий класичний пиріг з вишнею в духовці до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сметанний пиріг з вишнею
Влітку різноманітність рецептів всілякої випічки вражає навіть самого завзятого ласуна. Сьогодні розповімо, які можна пекти чудові пироги з
Рулет з вишнею
Вишнева начинка, в будь-якому кондитерському виробі, буде виграшним вибором. Її кислий смак поєднується з будь-яким солодким (і не дуже) тестом.
Відкритий пиріг з вишнею
Солодкість тіста й легка кислинка вишневої начинки настільки добре поєднуються один з одним, що вже більше нічого не треба для повноти смаку.
Пиріг з вишнею з листкового тіста
Пиріг з вишнею за цим рецептом приготувати зможе кожен. Для того, щоб спекти його, вам знадобиться мінімум вільного часу та інгредієнтів. Побалуйте
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
У цьому пирозі ідеальне поєднання солодкого пісочного тіста і кисленькой вишні, але, якщо ви все-таки любите солодку начинку, то можна до вишні
Листковий пиріг з вишнею
Найшвидший варіант пирога - десерт з готового листкового тіста. Начинку можна вибрати будь-яку, але ми розповімо про солодкому варіанті - пиріг з