Аромат свіжоспеченого дріжджового вишневого пирога наповнить ваш будинок чудовою атмосферою затишку. Пропонуємо вам кілька варіацій його приготування.
Рецепт пирога з вишнями з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 45 г; сметана – 25 мл; молоко – 210 мл; дріжджі – 30 г; ванілін – на смак; цукор – 35 г; борошно – 610 г; рослинне масло – 35 мл; яйце (категорія С0) – 1 шт. Для начинки:
вишня – 320 г; цукор білий – 35 г; картопляний крохмаль – 10 р. Для заливки:
вершки – 115 мл; вершковий сир -110 г; цукрова пудра – 30 р. Приготування Дріжджі розчиняємо в теплому коров'ячому молоці, кидаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Далі додаємо в опару залишився цукор, масло вершкове, олію, кидаємо ванілін і яйце без шкаралупи. Вимішуємо тісто і даємо йому підійти.
Заморожену вишню засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
Проварюємо ягоду у власному соку 5 хвилин. Крохмаль розвести в холодній воді і виливаємо до вишні. Кип'ятимо масу 3-5 хвилин, а потім охолодити.
З тіста формуємо коржик і розкладаємо її на дні форми. Зверху рівним шаром розподіляємо начинку і відправляємо пиріг на 15 хвилин у духовку.
Для заливки змішуємо сир з цукровою пудрою, додаємо вершки і збиваємо. Дістаємо пиріг з вишнею з дріжджового тіста з духовки і виливаємо поверх начинки вершкову заливку. Знову ставимо випічку в духовку і засікаємо на 10 хвилин.
Пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста
Інгредієнти: листкове готове дріжджове тісто – 515 м; вишня в соку – 230 г; яйце відбірне – 1 шт.; цукор – 125 р. Приготування Тісто розморожуємо і розгортаємо в пласт. По боках робимо надрізи і на середину заготівлі викладаємо вишні. Присипаємо ягоду цукром і вологими руками тягнемо за кінці тесту, формуючи косички. Яйце розтираємо з цукром, змащуємо поверхню дріжджового пирога з вишнями і випікаємо в духовці 25 хвилин.
Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста
Інгредієнти: Для тіста:
жовток курячого яйця – 1 шт.; дріжджі – 20 г; цукор тростинний – 35 г; молоко – 155 мл; борошно – 280 м; вершкове масло – 25 г; яйце (категорія С0) – 1 шт.; мигдальна борошно – 35 р. Для начинки: вишня в солодкому сиропі – 655 м; цукор – 25 г; крохмаль кукурудзяний -10 р. Приготування Цукор разом з дріжджами розчиняємо в підігрітому молоці і залишаємо на кілька хвилин. Одночасно з цим розтоплюємо в
мікрохвильовці масло і высеиваем через сито все борошно. У дріжджовий розчин кидаємо борошно, масло і вводимо яєчний жовток.
З консервованих вишень зливаємо акуратно в пиалку сироп і розвести в ньому крохмаль. Додаємо цукор, прогріваємо суміш і кидаємо вишні без кісточок.
З тіста формуємо пласт, вирізаємо рівний коло і викладаємо його у форму. Зверху розподіляємо ягідну начинку і декоруємо пиріг візерунками з тіста. Промазуємо поверхню збитим яйцем і випікаємо відкритий дріжджовий класичний пиріг з вишнею в духовці до готовності.