Вернуться назад Распечатать

Дріжджовий пиріг з вишнею

Дріжджовий пиріг з вишнею
Аромат свіжоспеченого дріжджового вишневого пирога наповнить ваш будинок чудовою атмосферою затишку. Пропонуємо вам кілька варіацій його приготування.

Рецепт пирога з вишнями з дріжджового тіста


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове – 45 г;

  • сметана – 25 мл;

  • молоко – 210 мл;

  • дріжджі – 30 г;

  • ванілін – на смак;

  • цукор – 35 г;

  • борошно – 610 г;

  • рослинне масло – 35 мл;

  • яйце (категорія С0) – 1 шт.


  • Для начинки:

  • вишня – 320 г;

  • цукор білий – 35 г;

  • картопляний крохмаль – 10 р.


  • Для заливки:

  • вершки – 115 мл;

  • вершковий сир -110 г;

  • цукрова пудра – 30 р.


  • Приготування
    Дріжджі розчиняємо в теплому коров'ячому молоці, кидаємо дрібку цукру і залишаємо суміш на 15 хвилин. Далі додаємо в опару залишився цукор, масло вершкове, олію, кидаємо ванілін і яйце без шкаралупи. Вимішуємо тісто і даємо йому підійти.
    Заморожену вишню засипаємо цукром і ставимо на вогонь.
    Проварюємо ягоду у власному соку 5 хвилин. Крохмаль розвести в холодній воді і виливаємо до вишні. Кип'ятимо масу 3-5 хвилин, а потім охолодити.
    З тіста формуємо коржик і розкладаємо її на дні форми. Зверху рівним шаром розподіляємо начинку і відправляємо пиріг на 15 хвилин у духовку.
    Для заливки змішуємо сир з цукровою пудрою, додаємо вершки і збиваємо. Дістаємо пиріг з вишнею з дріжджового тіста з духовки і виливаємо поверх начинки вершкову заливку. Знову ставимо випічку в духовку і засікаємо на 10 хвилин.

    Пиріг з вишнею з листкового дріжджового тіста


    Інгредієнти:

  • листкове готове дріжджове тісто – 515 м;

  • вишня в соку – 230 г;

  • яйце відбірне – 1 шт.;

  • цукор – 125 р.


  • Приготування
    Тісто розморожуємо і розгортаємо в пласт. По боках робимо надрізи і на середину заготівлі викладаємо вишні. Присипаємо ягоду цукром і вологими руками тягнемо за кінці тесту, формуючи косички. Яйце розтираємо з цукром, змащуємо поверхню дріжджового пирога з вишнями і випікаємо в духовці 25 хвилин.

    Відкритий пиріг з вишнею з дріжджового тіста


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • жовток курячого яйця – 1 шт.;

  • дріжджі – 20 г;

  • цукор тростинний – 35 г;

  • молоко – 155 мл;

  • борошно – 280 м;

  • вершкове масло – 25 г;

  • яйце (категорія С0) – 1 шт.;

  • мигдальна борошно – 35 р.

  • Для начинки:

  • вишня в солодкому сиропі – 655 м;

  • цукор – 25 г;

  • крохмаль кукурудзяний -10 р.


  • Приготування
    Цукор разом з дріжджами розчиняємо в підігрітому молоці і залишаємо на кілька хвилин. Одночасно з цим розтоплюємо в
    Дріжджовий пиріг з вишнею
    мікрохвильовці масло і высеиваем через сито все борошно. У дріжджовий розчин кидаємо борошно, масло і вводимо яєчний жовток.
    З консервованих вишень зливаємо акуратно в пиалку сироп і розвести в ньому крохмаль. Додаємо цукор, прогріваємо суміш і кидаємо вишні без кісточок.
    З тіста формуємо пласт, вирізаємо рівний коло і викладаємо його у форму. Зверху розподіляємо ягідну начинку і декоруємо пиріг візерунками з тіста. Промазуємо поверхню збитим яйцем і випікаємо відкритий дріжджовий класичний пиріг з вишнею в духовці до готовності.