Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг з динею

Пиріг з динею

17-01-2015, 22:13
2 580
Пиріг з динею
Напевно, кожна господиня хоче побалувати своїх рідних смачною випічкою. Але що, якщо захотілося приготувати щось незвичайне? Пропонуємо вам кілька рецептів пирогів з динею.

Пиріг з динею і яблуками


Інгредієнти:

  • яйце - 6 шт.;

  • цукор - 15 ст.;

  • борошно - 15 склянки;

  • сода - 1/4 ч. л.;

  • розпушувач - 18 г;

  • ванілін - щіпка;

  • сметана - 2 ч. л.;

  • масло рослинне - 2 ч. л.;

  • яблука - 2 шт.;

  • диня - 300 г (м'якоть).


  • Приготування
    Отже, давайте розглянемо, як приготувати пиріг з динею яблуками. Для початку необхідно відокремити всі яйця від жовтків, а потім збити і білки і жовтки окремо, щоб утворилася густа піна. Потім потихеньку їх з'єднуємо і збиваємо з допомогою міксера ще з 10 хвилин, поступово додаючи весь цукор. Туди ж, для аромату, додамо щіпку ваніліну. Заготовку для нашого тесту необхідно дуже ретельно збити до консистенції густої сметани і тільки після цього поступово всипаємо всю кількість борошна, і додаємо сметану. Борошно попередньо бажано просіяти, додавши в неї або соду, або розпушувач - кому як більше подобається. Наше тісто готове до випікання.
    Для начинки беремо наші яблука, чистимо від шкірки, виймаємо серцевину і нарізаємо невеликими шматочками. Диню ж ми наріжемо кубиками. І диню вибирати треба дуже солодкий і соковитий. Так як пиріг у процесі випікання дуже добре підходить - посуд потрібно взяти глибоку. Змащуємо її рослинним маслом і починаємо формувати наш пиріг: викладаємо 1/3 всієї кількості тіста, потім укладаємо красиво яблука, потім половину тіста, що залишилося, потім укладаємо диню і виливаємо решту тіста. Відправляємо в духовку і випікаємо 30-40 хвилин при температурі не нижче 180 градусів. Як пиріг приготуватися треба дати йому охолонути повністю, тоді диня буде як желе і пиріг стане більш цікавим.

    Бісквітний пиріг з динею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • цукор - 1 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • сіль - щіпка;

  • ванілін - щіпка;

  • диня - 300 г;

  • мед - 2 ст. л.;

  • вершкове масло - ст. л.


  • Приготування
    Пиріг з динею в мультиварці робиться дуже просто і швидко. Тісто готуємо стандартне, бісквітне. Для цього необхідно дуже добре збити міксером яйця. Якщо хочете, щоб класичний бісквіт вийшов більш повітряним і пишним - тоді білки збиваємо окремо від жовтків, а потім з'єднуємо їх. При збиванні обов'язково додаємо дрібку солі. Як тільки яйця як слід «вспушатся» підмішуємо потихеньку цукор і збиваємо хвилин 5. Потім додаємо борошно і ванілін (можна використовувати ванільний цукор, але тоді звичайного цукру додаємо трохи менше). Знову все перемішуємо до однорідної маси. Наше тісто готове.
    Для начинки беремо м'якоть дині, ріжемо кубиками або тонкими скибочками - кому як більше подобається. Якщо диня дуже солодка - тоді при замішуванні тіста додаємо менше цукру. Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом. На дно викладаємо диню і трохи поливаємо медом (мед бажано брати рідкий). Меду потрібно чисто символічно, для аромату. Потім виливаємо наше тісто і даємо повністю просочитися між шматочками дині. Включаємо режим «випічка» на 60 хвилин. Якщо диню викладати на дно чаші - тоді вона вийти печена, карамелеобразная. Але при бажанні можна спочатку налити в чашу тісто, а потім додати диню. Тоді не треба відразу діставати готовий пиріг з динею - він тоді вийде більш соковитий.

    Листковий пиріг з динею


    Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • вершкове масло - 300 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 4/5 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. л.;

  • лимонний сік - 1 ч. л.;

  • диня - 300 г;

  • цукор - за смаком.


  • Приготування
    Пиріг з динею

    Тісто краще приготувати заздалегідь. Для цього необхідно, щоб наші інгредієнти були обов'язково холодними. Масло беремо з морозилки. Борошно просіваємо. Масло натираємо на крупній тертці і поступово змішуємо з борошном. Робимо горбок з поглибленням, додаємо суміш з яйця, води, солі і соку лимона і поступово підбиваємо. Намагаємося замішувати так, щоб не розтануло масло. Кладемо наше тісто на пару годин в холодильник. Для начинки диню ріжемо кубиками і перемішуємо з цукром і парою столових ложок борошна. Щоб смак став більш цікавим можна додати трохи кориці. Для пирога тісто треба розкачати до розміру дека для випікання (деко бажано брати з бортиками). Викладаємо начинку на тісто так, щоб тісто можна було укласти, трохи накривши начинку. Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 15-20 хвилин. Наш листковий пиріг з динею готовий.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Коктейль з дині
    Коктейль з дині
    Диня - соковита і ароматна баштанна культура. З неї можна приготувати безліч смачних страв і десертів. Давайте поговоримо з вами про незвичайні
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни з рідкою начинкою
    Мафіни - це чудові англійські кекси з начинкою. Їх готують з яблуками, лимонами, апельсинами, бананами, вишнею і т. д. Але ми сьогодні поговоримо про