Заливний пиріг з яблуками

Пиріг «Заливні яблука»
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Для заливки:
Приготування
У просіяне з розпушувачем борошно натираємо на крупній тертці заморожене вершкове масло. Змішуємо його з борошном, розминаємо в крихту. Додаємо сир, цукор і трохи солі. Вимішуємо тісто до однорідності, скачуємо його в кулю, загортаємо в харчову полоні і відправляємо мінімум на півгодини в холодильник. Можна і на всю ніч залишити, а вранці порадувати сім'ю свіжою випічкою.
Яблука (півтори штуки залишаємо для прикраси) чистимо від шкірки і серцевини, нарізаємо великими кубиками. Викладаємо в сотейник до розігрітому вершковому маслу, присипаємо цукром і тушкуємо, помішуючи хвилин 10 поки фрукти не стануть м'якими, зберігаючи при цьому свою форму. У решти для прикраси яблук також видаляємо серцевину, і ділимо на четвертинки. На кожному шматочку з зовнішньої сторони робимо часті і глибокі розрізи.
Охолоджене тісто розгортаємо в тонкий пласт товщиною в півсантиметра і переносимо його в змащену маслом і присипану борошном роз'ємну форму. Робимо високі бортики. Викладаємо в цю «чашу» яблучну начинку і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.
Тим часом готуємо заливку. Збиваємо яйця з цукром, сметаною і ваніліном. Поступово вводимо до суміші крохмаль. Збиваємо до однорідності.
Дістаємо з духовки пиріг. Викладаємо по колу часточки яблук для прикраси і заливаємо все яєчно-сметанною сумішшю. Яблука повинні виступати над поверхнею. Випікаємо пиріг ще близько півгодини при 200 градусах, поки заливні яблучка трохи не зарум'яняться.
Рецепт простого заливного пирога з яблуками
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплене вершкове масло збиваємо з яйцями, цукром і кефіром. Додаємо сіль і ванілін. Поступово вводимо просіяне борошно і соду. Замішуємо рідке тісто. Яблука чистимо від шкірки і насіння, нарізаємо великими шматочками.

Згідно з рецептом, випікається такий заливний пиріг з яблуками близько 45 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо дерев'яною зубочисткою, при проколюванні вона повинна залишатися сухою. Перед подачею посипаємо нашого рум'яного красеня цукровою пудрою.
Справжнім любителям домашньої випічки рекомендуємо також приготувати пиріг з динею або абрикосами , які чудово доповнять вечірнє чаювання в колі сім'ї.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг з брусницею і яблуками
Пиріг з брусницею і яблуками - це класика домашньої кухні. Родзинку такого пирога надає кислувато-гіркий смак брусниці. І в нашій статті ми зібрали

Пиріг з сиром і яблуками
Смачний домашній пиріг з сметани, сиру і яблук - корисне ласощі для всієї родини. Сьогодні ми познайомимо вас з трьома самими простими і популярними

Манник з яблуками
Манник - простий пиріг з манної крупи, з рецептами якого, напевно, знайома кожна господиня. Але його можна пекти з додаванням різних інгредієнтів. І

Пісочний пиріг з сиром
Пісочний пиріг - це дивовижне ласощі до чаю в колі сім'ї. Його готують з різними фруктами, ягодами, з варенням, джемом. І сьогодні ми підкажемо вам