Пісні десерти
Розмаїття солодощів в пост може бути нітрохи не меншим, ніж в звичайному меню. Завдяки наявності різних замінників продуктів тваринного походження, ви можете і зовсім не помітити, як пробіжать пісні тижня. Саме тому ми вирішили зібрати разом кілька пісних десертів, які можуть стати гідними альтернативами улюблених ласощів, приготованих з додаванням яєць, масла і молока.
В період посту прилавки не славляться широким розмаїттям стиглих фруктів за доступними цінами, але ми пропонуємо пускати в хід плоди по сезону, наприклад, яблука. З ними ми приготуємо оладки на сніданок.
Інгредієнти:
борошно - 210 г;
розпушувач - 10 г;
цукор - 45 г;
кориця - 2 ч. ложки;
вода - 310 мл;
мелений льон - 1 ст. ложка;
яблуко - 110 р.
Приготування
Власне, процес приготування цих оладок схожий з звичним, тільки замість звичайного яйця тут використовується яйце лляне, приготоване з мелених насіння льону, залитих чвертю склянки гарячої води і залишених на 5 хвилин.
Наріжте яблуко. Змішайте сухі компоненти тіста і додайте до них воду, лляне яйце і шматочки яблука. Коли тісто збереться разом, використовуйте промаслений і розігріту сковороду для його обжарювання. Пісний десерт з яблук можна подавати з сиропом або яблучним джемом.
Бананове пюре може також стати головною сполучною тіста, замінюючим яйце і попутно додає цікавого смаку. У даному рецепті пюре з банана ми додамо в тісто для мафінів.
Інгредієнти:
борошно - 255 г;
кокосова стружка - 35 г;
розпушувач - 5 г;
сода - 5 г;
кориця - 1 ч. ложка;
цукор - 95 г;
банани - 3 шт.;
горіхове молоко - 115 мл;
рослинне масло - 85 мл;
чорниця - 1 ст.
Приготування
Приготуйте бананове пюре, розім'явши банани (бажано перезрілі) виделкою або збивши їх блендером. До отриманого пюре додайте масло і горіхове молоко, а після змішування всипте цукор. Окремо змішайте решту сухі компоненти і додайте їх до рідин. Отримане тісто доповніть чорницею (або іншими ягодами), а потім розподіліть по формочках і відправте випікатися 20 хвилин при 170 градусах.
Простим постовим ласощами також є манна халва. У цьому рецепті ми замінили мед його пісним аналогом кленовим сиропом.
Інгредієнти:
манна крупа - 455 г;
рослинне масло - 290 мл;
фініки - 55 г;
горіхи - 210 г;
кленовий сироп - 230 мл;
цукор - 380 г;
вода - 935 мл;
шоколадна крихта - 145 р.
Приготування
Обсмажте манну крупу в розігрітій олії протягом 10 хвилин. За цей же час зваріть простий сироп із суміші цукру, кленового сиропу і води. Наріжте фініки і подрібніть горіхи. Влийте сироп до смаженої манки, всипте добавки, включаючи шоколадну крихту. Поки халва ще тепла, викладіть її у форму і дайте застигнути.
Ви можете приготувати невеликі корисні цукерки-трюфелі на основі гарбузового пюре. Останнім готується з розпарених і пюрированных шматочків гарбузової м'якоті. Цукерки готуються елементарно просто і містять в своєму складі лише корисні масла і підсолоджувачі.
Інгредієнти:
гарбузове пюре - 255 г;
фініки - 95 г;
кокосове масло - 95 г;
щіпка кориці.
Приготування
Очищені від кісточок фініки пюрируйте будь-яким можливим способом, після чого змішайте їх з гарбузовим пюре, маслом і дрібкою кориці. До кориці можна додати трохи будь-яких інших улюблених прянощів за смаком. Після, залиште все в холодильнику на півгодини, для полегшення формування, скачайте порції суміші і зберігайте трюфелі в герметичному контейнері в прохолоді.
Пісний десерт з фруктів – рецепт
В період посту прилавки не славляться широким розмаїттям стиглих фруктів за доступними цінами, але ми пропонуємо пускати в хід плоди по сезону, наприклад, яблука. З ними ми приготуємо оладки на сніданок.
Інгредієнти:
Приготування
Власне, процес приготування цих оладок схожий з звичним, тільки замість звичайного яйця тут використовується яйце лляне, приготоване з мелених насіння льону, залитих чвертю склянки гарячої води і залишених на 5 хвилин.
Наріжте яблуко. Змішайте сухі компоненти тіста і додайте до них воду, лляне яйце і шматочки яблука. Коли тісто збереться разом, використовуйте промаслений і розігріту сковороду для його обжарювання. Пісний десерт з яблук можна подавати з сиропом або яблучним джемом.
Пісний десерт із бананів
Бананове пюре може також стати головною сполучною тіста, замінюючим яйце і попутно додає цікавого смаку. У даному рецепті пюре з банана ми додамо в тісто для мафінів.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте бананове пюре, розім'явши банани (бажано перезрілі) виделкою або збивши їх блендером. До отриманого пюре додайте масло і горіхове молоко, а після змішування всипте цукор. Окремо змішайте решту сухі компоненти і додайте їх до рідин. Отримане тісто доповніть чорницею (або іншими ягодами), а потім розподіліть по формочках і відправте випікатися 20 хвилин при 170 градусах.
Пісний десерт з манки
Простим постовим ласощами також є манна халва. У цьому рецепті ми замінили мед його пісним аналогом кленовим сиропом.
Інгредієнти:
Приготування
Обсмажте манну крупу в розігрітій олії протягом 10 хвилин. За цей же час зваріть простий сироп із суміші цукру, кленового сиропу і води. Наріжте фініки і подрібніть горіхи. Влийте сироп до смаженої манки, всипте добавки, включаючи шоколадну крихту. Поки халва ще тепла, викладіть її у форму і дайте застигнути.
Пісний десерт з гарбуза без випічки
Ви можете приготувати невеликі корисні цукерки-трюфелі на основі гарбузового пюре. Останнім готується з розпарених і пюрированных шматочків гарбузової м'якоті. Цукерки готуються елементарно просто і містять в своєму складі лише корисні масла і підсолоджувачі.
Інгредієнти:
Приготування
Очищені від кісточок фініки пюрируйте будь-яким можливим способом, після чого змішайте їх з гарбузовим пюре, маслом і дрібкою кориці. До кориці можна додати трохи будь-яких інших улюблених прянощів за смаком. Після, залиште все в холодильнику на півгодини, для полегшення формування, скачайте порції суміші і зберігайте трюфелі в герметичному контейнері в прохолоді.
Рекомендуємо добрі рецепти
Гарбузове мафіни
Приголомшливо смачними виходять мафіни на основі гарбуза. Цей варіант найпростішої випічки сподобається всім ласунам, небайдужих до незвичайних
Пісні солодощі
В пісні тижня особливо сильно хочеться з'їсти щось смачне і бажано солоденьке. Тому далі описані рецепти смачних десертів, які без краплі сумніву
Пісні мафіни
Відчуваючи спрагу солодкого довгі тижні посту, господині змагаються з різноманітними рецептами десертів. Найбільш яскравими представниками домашніх
Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах
Не секрет, що пісне меню досить скромне, проте це не заважає готувати різноманітні солодощі, зрозуміло в рамках допустимого харчування. Далі
Банановий чізкейк в мультиварці
Однією з найбільш популярних різновидів смачного чізкейку є банановий. Він неодмінно виходить ніжним, щільним з чудовим ароматом фруктів. Далі
Пісне вівсяне печиво
Розповімо про чудовому варіанті вівсяного печива – пісному. Приготуйте його на сніданок або просто так, для підняття настрою за чашкою гарячого