Розмаїття солодощів в пост може бути нітрохи не меншим, ніж в звичайному меню. Завдяки наявності різних замінників продуктів тваринного походження, ви можете і зовсім не помітити, як пробіжать пісні тижня. Саме тому ми вирішили зібрати разом кілька пісних десертів, які можуть стати гідними альтернативами улюблених ласощів, приготованих з додаванням яєць, масла і молока.
Пісний десерт з фруктів – рецепт
В період посту прилавки не славляться широким розмаїттям стиглих фруктів за доступними цінами, але ми пропонуємо пускати в хід плоди по сезону, наприклад, яблука. З ними ми приготуємо оладки на сніданок.
Інгредієнти: борошно - 210 г; розпушувач - 10 г; цукор - 45 г; кориця - 2 ч. ложки; вода - 310 мл; мелений льон - 1 ст. ложка; яблуко - 110 р. Приготування Власне, процес приготування цих оладок схожий з звичним, тільки замість звичайного яйця тут використовується яйце лляне, приготоване з мелених насіння льону, залитих чвертю склянки гарячої води і залишених на 5 хвилин.
Наріжте яблуко. Змішайте сухі компоненти тіста і додайте до них воду, лляне яйце і шматочки яблука. Коли тісто збереться разом, використовуйте промаслений і розігріту сковороду для його обжарювання. Пісний десерт з яблук можна подавати з сиропом або яблучним джемом.
Пісний десерт із бананів
Бананове пюре може також стати головною сполучною тіста, замінюючим яйце і попутно додає цікавого смаку. У даному рецепті пюре з банана ми додамо в тісто для мафінів.
Інгредієнти: борошно - 255 г; кокосова стружка - 35 г; розпушувач - 5 г; сода - 5 г; кориця - 1 ч. ложка; цукор - 95 г; банани - 3 шт.; горіхове молоко - 115 мл; рослинне масло - 85 мл; чорниця - 1 ст. Приготування Приготуйте бананове пюре, розім'явши банани (бажано перезрілі) виделкою або збивши їх блендером. До отриманого пюре додайте масло і горіхове молоко, а після змішування всипте цукор. Окремо змішайте решту сухі компоненти і додайте їх до рідин. Отримане тісто доповніть чорницею (або іншими ягодами), а потім розподіліть по формочках і відправте випікатися 20 хвилин при 170 градусах.
Пісний десерт з манки
Простим постовим ласощами також є манна халва. У цьому рецепті ми замінили мед його пісним аналогом кленовим сиропом.
Інгредієнти: манна крупа - 455 г; рослинне масло - 290 мл; фініки - 55 г; горіхи - 210 г; кленовий сироп - 230 мл; цукор - 380 г; вода - 935 мл; шоколадна крихта - 145 р. Приготування Обсмажте манну крупу в розігрітій олії протягом 10 хвилин. За цей же час зваріть простий сироп із суміші цукру, кленового сиропу і води. Наріжте фініки і подрібніть горіхи. Влийте сироп до смаженої манки, всипте добавки, включаючи шоколадну крихту. Поки халва ще тепла, викладіть її у форму і дайте застигнути.
Пісний десерт з гарбуза без випічки
Ви можете приготувати невеликі корисні цукерки-трюфелі на основі гарбузового пюре. Останнім готується з розпарених і пюрированных шматочків гарбузової м'якоті. Цукерки готуються елементарно просто і містять в своєму складі лише корисні масла і підсолоджувачі.
Інгредієнти: гарбузове пюре - 255 г; фініки - 95 г; кокосове масло - 95 г; щіпка кориці. Приготування Очищені від кісточок фініки пюрируйте будь-яким можливим способом, після чого змішайте їх з гарбузовим пюре, маслом і дрібкою кориці. До кориці можна додати трохи будь-яких інших улюблених прянощів за смаком. Після, залиште все в холодильнику на півгодини, для полегшення формування, скачайте порції суміші і зберігайте трюфелі в герметичному контейнері в прохолоді.