Вернуться назад Распечатать

Пісні десерти

Пісні десерти
Розмаїття солодощів в пост може бути нітрохи не меншим, ніж в звичайному меню. Завдяки наявності різних замінників продуктів тваринного походження, ви можете і зовсім не помітити, як пробіжать пісні тижня. Саме тому ми вирішили зібрати разом кілька пісних десертів, які можуть стати гідними альтернативами улюблених ласощів, приготованих з додаванням яєць, масла і молока.

Пісний десерт з фруктів – рецепт


В період посту прилавки не славляться широким розмаїттям стиглих фруктів за доступними цінами, але ми пропонуємо пускати в хід плоди по сезону, наприклад, яблука. З ними ми приготуємо оладки на сніданок.
Інгредієнти:

  • борошно - 210 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • цукор - 45 г;

  • кориця - 2 ч. ложки;

  • вода - 310 мл;

  • мелений льон - 1 ст. ложка;

  • яблуко - 110 р.


  • Приготування
    Власне, процес приготування цих оладок схожий з звичним, тільки замість звичайного яйця тут використовується яйце лляне, приготоване з мелених насіння льону, залитих чвертю склянки гарячої води і залишених на 5 хвилин.
    Наріжте яблуко. Змішайте сухі компоненти тіста і додайте до них воду, лляне яйце і шматочки яблука. Коли тісто збереться разом, використовуйте промаслений і розігріту сковороду для його обжарювання. Пісний десерт з яблук можна подавати з сиропом або яблучним джемом.

    Пісний десерт із бананів


    Бананове пюре може також стати головною сполучною тіста, замінюючим яйце і попутно додає цікавого смаку. У даному рецепті пюре з банана ми додамо в тісто для мафінів.
    Інгредієнти:

  • борошно - 255 г;

  • кокосова стружка - 35 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • сода - 5 г;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • цукор - 95 г;

  • банани - 3 шт.;

  • горіхове молоко - 115 мл;

  • рослинне масло - 85 мл;

  • чорниця - 1 ст.


  • Приготування
    Приготуйте бананове пюре, розім'явши банани (бажано перезрілі) виделкою або збивши їх блендером. До отриманого пюре додайте масло і горіхове молоко, а після змішування всипте цукор. Окремо змішайте решту сухі компоненти і додайте їх до рідин. Отримане тісто доповніть чорницею (або іншими ягодами), а потім розподіліть по формочках і відправте випікатися 20 хвилин при 170 градусах.

    Пісний десерт з манки


    Простим постовим ласощами також є манна халва. У цьому рецепті ми замінили мед його пісним аналогом кленовим сиропом.
    Інгредієнти:

  • манна крупа - 455 г;

  • рослинне масло - 290 мл;

  • фініки - 55 г;

  • горіхи - 210 г;

  • кленовий сироп - 230 мл;

  • цукор - 380 г;

  • вода - 935 мл;

  • шоколадна крихта - 145 р.


  • Приготування
    Обсмажте манну крупу в розігрітій олії протягом 10 хвилин. За цей же час зваріть простий сироп із суміші цукру, кленового сиропу і води. Наріжте фініки і подрібніть горіхи. Влийте сироп до смаженої манки, всипте добавки, включаючи шоколадну крихту. Поки халва ще тепла, викладіть її у форму і дайте застигнути.

    Пісний десерт з гарбуза без випічки


    Ви можете приготувати невеликі корисні цукерки-трюфелі на основі гарбузового пюре. Останнім готується з розпарених і пюрированных шматочків гарбузової м'якоті. Цукерки готуються елементарно просто і містять в своєму складі лише корисні масла і підсолоджувачі.
    Інгредієнти:

  • гарбузове пюре - 255 г;
  • Пісні десерти

  • фініки - 95 г;

  • кокосове масло - 95 г;

  • щіпка кориці.


  • Приготування
    Очищені від кісточок фініки пюрируйте будь-яким можливим способом, після чого змішайте їх з гарбузовим пюре, маслом і дрібкою кориці. До кориці можна додати трохи будь-яких інших улюблених прянощів за смаком. Після, залиште все в холодильнику на півгодини, для полегшення формування, скачайте порції суміші і зберігайте трюфелі в герметичному контейнері в прохолоді.