» » Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць
Найвідомішим стравою білоруської кухні є картопляні деруни, класичний рецепт дозволяє приготувати коржі з підсмаженою скоринкою. У традиційному варіанті використовується тільки картопля і цибулю, але кухарі не обмежилися тільки цими компонентами і вигадали нові способи готування.

Як приготувати деруни з картоплі?


Багато вважають, що класичний рецепт дерунів з картоплі полягає в тому, щоб просто натерти бульби, перемішати і підсмажити, проте в цьому випадку результат неприємно здивує. Щоб коржі вийшли смачними, дотримуються наступних правил:

  • обов'язково додавати цибулю, який не дасть картопляної маси потемніти;

  • натертий картоплю викласти на серветку, яка вбере зайву;

  • для збереження хрусткої скоринки оладки викладати на тарілку одним шаром, а не стопкою;

  • вважається, що для подрібнення коренеплодів слід використовувати тільки дрібну тертку, а сучасні господині в цілях економії часу залучають до справи м'ясорубку або блендер.


  • Білоруські картопляні деруни – рецепт

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Для тих, хто вирішив освоїти блюдо в перший раз, краще зробити класичні картопляні деруни по білоруському рецептом. Відповідно до нього, з картопляної маси спочатку прибирають рідина, а потім обсмажують. Тісто можна розбавити різними приправами, грибами, часником або обмежитися сіллю. Смажаться коржі дуже швидко, тому від плити не відходять.
    Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 5 ст. л.;

  • цибуля – 05 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль і спеції.


  • Приготування

  • Бульби вимити, очистити від шкірки і натерти. Цибулю дрібно порізати. Викласти продукти в друшляк і дати рідини стекти.

  • Розбити в масу яйця, перемішати і посолити, додати борошно, спеції. Ще раз перемішати.

  • Щоб підсмажити картопляні деруни, класичний рецепт передбачає викладання тесту на сковороду столовою ложкою. Як тільки одна сторона посмажити, перевертати на іншу.


  • Картопляні пісні деруни – рецепт


    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Дотримуються Посту і вегетаріанці можуть побалувати себе смачною стравою і зробити картопляні деруни без яєць. Щоб коржики не розвалилися, частина картоплі натирають на дрібній тертці, а іншу – на крупній. Крім того, використовується трохи більше олії. Збираючись їх приготувати, треба запастися не тільки інгредієнтами, але і паперовими рушниками. Після обсмажування оладки краще промокнути, щоб вони не були занадто жирними.
    Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;

  • масло – 3 ст. л.;

  • сметана – 1 ст. л.;

  • борошно – 30 г;

  • сіль і спеції.


  • Приготування

  • Картоплю натерти і віджати. Змішати з борошном, сметаною і сіллю.

  • Масло розжарити на сковороді. В ньому обсмажити оладки до появи золотистої скоринки з двох сторін.


  • Картопляні деруни з сиром

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Можна зробити смачні картопляні деруни, класичний рецепт яких дещо видозмінений і включає додавання сиру. Якщо додати до картоплі молочний продукт, коржі вийдуть поживними. Можна використовувати сир будь-якого сорту, при підсмажуванні він розплавиться і додасть страві ніжний присмак. Деякі господині в тісто кладуть шинку.
    Інгредієнти:

  • картопля – 600 г;

  • борошно – 50 р;

  • яйце – 1 шт.;

  • шинка – 120 г;

  • сир – 120 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • спеції і зелень.


  • Приготування

  • Очищені коренеплоди і сир натерти. Шинку і цибулю порізати. Зайвий сік видалити.

  • Продукти змішати, додати яйце і борошно. Ще раз перемішавши, всипати спеції і зелень.

  • На сковорідку викладати, сформувавши кругляшки. Обсмажити деруни з сиром і картоплею з двох боків до золотистої скоринки.


  • Картопляні деруни з цибулею – рецепт

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Традиційним способом готування вважається рецепт дерунів з картоплі з цибулею. Останній компонент можна використовувати в кількості, яка підбирається на розсуд господині, його можна брати більше або менше. Коржі можна розігрівати не тільки в мультиварці на режимі «Підігрів», але і в мікрохвильовці - кілька секунд, і вони знову стануть гарячими і апетитними.
    Інгредієнти:

  • картопля – 4 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 5 ст. л.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • рослинна олія;

  • сіль і спеції.


  • Приготування

  • Картоплю натерти, цибулю дрібно порізати, з'єднати продукти і додати до них яйця, сіль і борошно, все перемішати.

  • Обсмажити хрусткі деруни з картоплі на сковороді з двох сторін.


  • Деруни з фаршем і картоплею

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Доданий фарш зробить блюдо поживним і дуже смачним. Щоб картопляні деруни з м'ясом вийшли, важливо дотримуватися пропорції, борошно замінити крохмалем, а вогонь зробити середнім. Готові коржі подають гарячими, тоді у господині вийде істинно білоруське страва – чаклуни. Можна використовувати будь-який вид фаршу.


    Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;

  • фарш – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • крохмаль – 25 г;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування

  • Картоплю натерти, а цибулю порізати. Дати стекти зайвій воді з продуктів, переклавши їх на друшляк.

  • Яйце збити до появи бульбашок, змішати з крохмалем.

  • Продукти з'єднати в одну масу. Фарш покласти між двома частинами картоплі. Готову корж покласти на сковороду з розігрітим маслом.

  • Обсмажити смачні деруни з картоплі з двох сторін і перекласти на паперовий рушник, щоб стік зайвий жир.


  • Картопляні деруни з грибами – рецепт

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Одне з вдалих поєднань – картопляні деруни з грибами . Насамперед гриби готують – дрібно ріжуть, просмажують з цибулею і остуджують. Щоб тісто не розповзалося на сковороді в широкий блін, в нього можна додати ще одне яйце. Гриби можна використовувати будь-які, навіть печериці в банку. Відмінно підходять лисички, грузді, білі, мариновані будь-якого виду. Блюдо виходить пікантним і соковитим.
    Інгредієнти:

  • картопля – 800 г;

  • гриби – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • сіль.


  • Приготування

  • Гриби підготувати, прожарити на сковороді, поки не випарується вода.

  • Картоплю почистити, натерти, змішати з яйцем і сіллю. Додати гриби і знову перемішати.

  • На сковороду викладати по ложці маси і обсмажувати з двох сторін.


  • Деруни з картопляного пюре – рецепт

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Якщо в холодильнику є попередньо зроблена заготівля, її можна використовувати і зробити деруни з картопляного пюре. При бажанні і можливості в масу додають залишки шинки, грибів, сиру або іншої начинки. Масло на сковороду наливають приблизно на 3 мм, тоді утворюється красива корочка. Щоб коржі добре просмажаться, краще накрити кришкою.
    Інгредієнти:

  • пюре – 500 г;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гриби – 100 г;

  • борошно – 05 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • зелень;

  • сіль.


  • Приготування

  • Моркву натерти, цибулю і гриби порізати. Продукти разом обсмажити на сковороді.

  • Пюре і овочі з'єднати, посолити і додати яйце, додати порізану зелень. Всипати борошно і все ретельно перемішати.

  • Сформувати коржі за допомогою ложки, обсмажують на сковороді з двох сторін.


  • Деруни з часником з картоплі – рецепт

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Картопляні коржі смажать на сковороді навіть в Латинській Америці і Скандинавських країнах. Тільки називаються вони по-різному – деруни, латкес або вирішуватиме. Популярність пояснюється мінімальними витратами часу і фінансів на приготування смачної страви, яке сподобається дорослим і дітям. Деруни з часником з картоплі привнесуть пікантність у звичний варіант рецепта.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубчики;

  • сіль.


  • Приготування

  • Картоплю вимити, натерти. Лук порубати, часник видавити через прес, перемішати.

  • Додати збиті яйця, борошно, посолити.

  • Сформувати коржі і обсмажити їх з двох сторін.


  • Картопляні деруни в духовці

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Ті, хто стежить за фігурою, можуть приготувати картопляні деруни з начинкою . Щоб її зробити, використовують сир, гриби або фарш. У картопляну масу за бажанням додають і кабачки. Кабачок натирають, як і коренеплоди, а після віджимають зайвий сік. У духовці страва готується швидко і зберігає більше вітамінів.
    Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;

  • сметана – 5 ст. л.;

  • яйце – 1 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рослинне масло – 3 ст. л.;

  • фарш – 200 г;

  • спеції і сіль, зелень.


  • Приготування

  • Очищений картопля натерти, перекласти в друшляк і віджати зайвий сік.

  • Масу посолити, додати яйце. Фарш змішати з порізаною цибулею.

  • Викласти ложку картопляної маси, зверху фарш і ще шар картоплі. Краї коржі скріпити і покласти її на серветку, щоб стекла зайва рідина.

  • Обсмажити оладки на сковороді в розігрітому рослинному маслі пару хвилин.

  • Потім перекласти у форму для запікання шарами, промазуючи кожен сметаною. Духовку розігріти до 180 градусів. Поставити форму на 15 хвилин у духовку.


  • Картопляні деруни в мультиварці

    Картопляні деруни - класичний рецепт з цибулею, грибами, сиром і без яєць

    Коли немає часу стояти біля плити, застосовують приготування дерунів з картоплі в мультиварці. Техніка справляється із завданням не гірше традиційної сковороди, тільки в чашу додають більше олії. Для різноманітності деруни начиняють фаршем або дрібно ріжуть пару зубчиків часнику. Складові можуть підбиратися за бажанням господині.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. л.;

  • сіль.


  • Приготування

  • Картоплю вимити, натерти. Цибулю подрібнити.

  • Інгредієнти змішати, додати збиті яйця, борошно. Посолити, поперчити.

  • В мультиварці встановити програму «Мультиповар», температуру – 160 градусів.

  • Гущавину змастити маслом. На дно викласти кругляш. Обсмажити деруни з двох боків до золотистої скоринки.
    Додав: admin | 16-04-2018, 17:56
    Переглядів: 4