Шекер-чурек
Печиво шекер-чурек - традиційна азербайджанська солодкість, яка готується на пісочній основі та подається до чашечки ароматної кави. Незважаючи на свою чималу калорійність, таке печиво зобов'язана спробувати будь-яка жінка, адже не дарма східні солодощі славляться своїм незвичайним смаком і ароматом.
Екзотична назва і походження ласощі не заважають йому готуються з цілком простих і звичних нашому оку інгредієнтів.
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
цукор - 250 г;
масло вершкове - 200 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
яйця - 3 шт.
Приготування
Масло розтоплюємо на водяній бані, трохи охолоджуємо і вмішуємо яєчний білок і цукор до повного розчинення останнього. У масляну суміш додаємо трохи ванільного екстракту, а далі приступаємо до замішування тіста. Борошно просіваємо гіркою, робимо в ній поглиблення, в яке вливаємо масляну суміш. Замішуємо щільне пісочне тісто, яке поділяємо на рівні за розміром кульки. Кожен кульку викладаємо на змащене маслом деко на відстані 2-3 см один від одного. Випікаємо печиво 20-25 хвилин при 200 градусах, не забувши промазати яєчним жовтком. В якості прикраси на серединку кожної майбутньої печива перед випіканням кладуть горішок або цукат.
Інгредієнти:
вершкове масло - 2 ст. ложки;
цукор - 2 ст. ложки;
яйця - 1 шт.;
борошно - 3 ст. ложки.
Приготування
Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, додаємо в суміш яйця і борошно і замішуємо негусто, але тягуче тісто. Розливаємо тісто по формах і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при 600 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою. Незважаючи на те, що початкова консистенція тіста мало нагадує класичний пісочний варіант, запевняємо вас, що в підсумку ви отримаєте чудове розсипчасте ласощі до чашки чаю або кави.
Шекер-чурек - рецепт
Екзотична назва і походження ласощі не заважають йому готуються з цілком простих і звичних нашому оку інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо на водяній бані, трохи охолоджуємо і вмішуємо яєчний білок і цукор до повного розчинення останнього. У масляну суміш додаємо трохи ванільного екстракту, а далі приступаємо до замішування тіста. Борошно просіваємо гіркою, робимо в ній поглиблення, в яке вливаємо масляну суміш. Замішуємо щільне пісочне тісто, яке поділяємо на рівні за розміром кульки. Кожен кульку викладаємо на змащене маслом деко на відстані 2-3 см один від одного. Випікаємо печиво 20-25 хвилин при 200 градусах, не забувши промазати яєчним жовтком. В якості прикраси на серединку кожної майбутньої печива перед випіканням кладуть горішок або цукат.
Пісочне печиво шекер-чурек в мікрохвильовці
Інгредієнти:
Приготування
Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, додаємо в суміш яйця і борошно і замішуємо негусто, але тягуче тісто. Розливаємо тісто по формах і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при 600 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою. Незважаючи на те, що початкова консистенція тіста мало нагадує класичний пісочний варіант, запевняємо вас, що в підсумку ви отримаєте чудове розсипчасте ласощі до чашки чаю або кави.
Рекомендуємо добрі рецепти
Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі
Новорічну трапезу чудово доповнить чашка гарячого чаю або кави з солодким десертом. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати зробити чудове печиво
Печиво в мультиварці
Мультиварка не раз виручала ласунів, адже з її допомогою можна готувати торти, бісквіти, вафлі та навіть печиво. Про останньому рецепті ми поговоримо
Вершкове печиво
Вершкове печиво, так називається, тому що готуватися на основі вершкового масла. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів цього продукту. Читаємо
Печиво з медом
Не знаєте такого новенького приготувати до чаю? Тоді радимо спекти чудове печиво з медом, ми впевнені, такий десерт припаде до смаку і дорослим і
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І