Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі
Неодмінним доповненням до новорічної атмосфери є чашка гарячого чаю або какао вприкуску з печивом. Раніше нам вже доводилося розглядати рецепти знаменитого імбирного печива тому в цій статті ми вирішили зосередити увагу на трохи більш оригінальному ласощі - печиво «Спіральки».
Інгредієнти:
вершкове масло або маргарин - 500 г;
яйця - 4 шт.;
борошно - 500 г;
цукор - 350 г;
ванільний екстракт - 4-5 крапель;
какао-порошок - 1 ст. ложка.
Приготування
Технологія приготування такого печива нагадує приготування всім знайомого тертого пирога з пісочного тіста . Вершкове масло або маргарин заморожується, після чого натирається на тертці. Олійна маса перетирається в крихту з борошном і яйцями, потім додається цукор або пудра, кілька крапель ванільного екстракту.
Готове пластичне тісто потрібно розділити на дві рівні частини, в одну з яких слід додати какао-порошок.
Частину тіста без какао розгортаємо в прямокутний пласт товщиною близько половини сантиметра. Аналогічним чином робимо і з шоколадною частиною. Накладаємо шоколадний шар поверх білого і скачуємо в щільний рулет. Загорнути рулет плівкою і кладемо в морозилку хвилин на 20-30 після чого тісто можна нарізати кружечками і викласти на деку, застеленому кулінарної папером.
«Спіральки» готуються близько 15-20 хвилин при 200 градусах.
Фарби додають святу яскравості і гарного настрою, саме тому тісто для одного з шарів печива можна зробити кольоровим за допомогою натуральних або штучних харчових барвників.
Інгредієнти:
вершкове масло - 500 г;
борошно - 2 ст.;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
цукор - 1/4 ст. + 2/3 ст. пудри;
сіль - щіпка;
харчовий барвник;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка;
конфетті або кольорова цукрова обсипання.
Приготування
М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і цукровою пудрою. Просіваємо борошно з розпушувачем в масляну суміш, додаємо ванільний екстракт і замішуємо еластичне тісто. Ділимо тісто на дві рівні частини: одну частину залишаємо чистою, а одному змішуємо з зеленим барвником. Щоб додати печінкою смаку, ви можете присмачити його декількома краплями екстракту мигдалю, або замінити частину пшеничного борошна мигдальної.
Обидва кульки з тіста загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин. Відпочиле тісто розгортаємо в прямокутник і накладаємо обидві частини один на одного. Звертаємо пласт тіста спіраллю і обвалюють у конфетті. Даємо рулету охолонути в холодильнику близько 2 годин, не забувши попередньо обернути його плівкою.
Нарізаємо рулету з печеньки і кладемо на лист пекарської папери. Випікаємо кольорові «Спіральки» при 170 градусах 15-17 хвилин.
Інгредієнти:
вершкове масло - 1/2 ст.;
цукор - 1/2 ст.;
яйце - 1 шт.;
порошок для випічки - 2 ст. ложки;
ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;
борошно - 2 ст.;
харчовий барвник 3 кольору.
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце і перемішуємо. Змішуємо сухі інгредієнти з масляно-яєчної сумішшю, а готове еластичне тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину змішуємо з барвником, обертаємо плівкою і даємо охолонути 30 хвилин. Остигле скачуємо тісто в джгут і переплітаємо джгути між собою спіраллю. Тонкий триколірний джгут нарізаємо шматочками і кожен шматочок закручуємо спіраллю. Кладемо спіральки на змащений маслом деко і готуємо 18 хвилин при 180 градусах.
Двокольорове печиво «Спіральки»
Інгредієнти:
Приготування
Технологія приготування такого печива нагадує приготування всім знайомого тертого пирога з пісочного тіста . Вершкове масло або маргарин заморожується, після чого натирається на тертці. Олійна маса перетирається в крихту з борошном і яйцями, потім додається цукор або пудра, кілька крапель ванільного екстракту.
Готове пластичне тісто потрібно розділити на дві рівні частини, в одну з яких слід додати какао-порошок.
Частину тіста без какао розгортаємо в прямокутний пласт товщиною близько половини сантиметра. Аналогічним чином робимо і з шоколадною частиною. Накладаємо шоколадний шар поверх білого і скачуємо в щільний рулет. Загорнути рулет плівкою і кладемо в морозилку хвилин на 20-30 після чого тісто можна нарізати кружечками і викласти на деку, застеленому кулінарної папером.
«Спіральки» готуються близько 15-20 хвилин при 200 градусах.
Кольорові спіральки з конфетті
Фарби додають святу яскравості і гарного настрою, саме тому тісто для одного з шарів печива можна зробити кольоровим за допомогою натуральних або штучних харчових барвників.
Інгредієнти:
Приготування
М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і цукровою пудрою. Просіваємо борошно з розпушувачем в масляну суміш, додаємо ванільний екстракт і замішуємо еластичне тісто. Ділимо тісто на дві рівні частини: одну частину залишаємо чистою, а одному змішуємо з зеленим барвником. Щоб додати печінкою смаку, ви можете присмачити його декількома краплями екстракту мигдалю, або замінити частину пшеничного борошна мигдальної.
Обидва кульки з тіста загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин. Відпочиле тісто розгортаємо в прямокутник і накладаємо обидві частини один на одного. Звертаємо пласт тіста спіраллю і обвалюють у конфетті. Даємо рулету охолонути в холодильнику близько 2 годин, не забувши попередньо обернути його плівкою.
Нарізаємо рулету з печеньки і кладемо на лист пекарської папери. Випікаємо кольорові «Спіральки» при 170 градусах 15-17 хвилин.
Триколірні спіральки
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо разом з порошком для випічки. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце і перемішуємо. Змішуємо сухі інгредієнти з масляно-яєчної сумішшю, а готове еластичне тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину змішуємо з барвником, обертаємо плівкою і даємо охолонути 30 хвилин. Остигле скачуємо тісто в джгут і переплітаємо джгути між собою спіраллю. Тонкий триколірний джгут нарізаємо шматочками і кожен шматочок закручуємо спіраллю. Кладемо спіральки на змащений маслом деко і готуємо 18 хвилин при 180 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рулет з печива
Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
Печиво без масла
Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
Печиво з варенням
Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
Печиво з корицею
Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
Печиво з какао
Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
Шоколадні біскотті
Незважаючи на те, що класичний варіант італійського печива біскотті готується тільки з додаванням мигдалю, ми ж підемо шляхом експериментів і