Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі

Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі

16-03-2015, 14:12
2 498
Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі
Неодмінним доповненням до новорічної атмосфери є чашка гарячого чаю або какао вприкуску з печивом. Раніше нам вже доводилося розглядати рецепти знаменитого імбирного печива тому в цій статті ми вирішили зосередити увагу на трохи більш оригінальному ласощі - печиво «Спіральки».

Двокольорове печиво «Спіральки»


Інгредієнти:

  • вершкове масло або маргарин - 500 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 350 г;

  • ванільний екстракт - 4-5 крапель;

  • какао-порошок - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Технологія приготування такого печива нагадує приготування всім знайомого тертого пирога з пісочного тіста . Вершкове масло або маргарин заморожується, після чого натирається на тертці. Олійна маса перетирається в крихту з борошном і яйцями, потім додається цукор або пудра, кілька крапель ванільного екстракту.
    Готове пластичне тісто потрібно розділити на дві рівні частини, в одну з яких слід додати какао-порошок.
    Частину тіста без какао розгортаємо в прямокутний пласт товщиною близько половини сантиметра. Аналогічним чином робимо і з шоколадною частиною. Накладаємо шоколадний шар поверх білого і скачуємо в щільний рулет. Загорнути рулет плівкою і кладемо в морозилку хвилин на 20-30 після чого тісто можна нарізати кружечками і викласти на деку, застеленому кулінарної папером.
    «Спіральки» готуються близько 15-20 хвилин при 200 градусах.

    Кольорові спіральки з конфетті


    Фарби додають святу яскравості і гарного настрою, саме тому тісто для одного з шарів печива можна зробити кольоровим за допомогою натуральних або штучних харчових барвників.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 500 г;

  • борошно - 2 ст.;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • цукор - 1/4 ст. + 2/3 ст. пудри;

  • сіль - щіпка;

  • харчовий барвник;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • конфетті або кольорова цукрова обсипання.


  • Приготування
    М'яке вершкове масло збиваємо з цукром і цукровою пудрою. Просіваємо борошно з розпушувачем в масляну суміш, додаємо ванільний екстракт і замішуємо еластичне тісто. Ділимо тісто на дві рівні частини: одну частину залишаємо чистою, а одному змішуємо з зеленим барвником. Щоб додати печінкою смаку, ви можете присмачити його декількома краплями екстракту мигдалю, або замінити частину пшеничного борошна мигдальної.
    Обидва кульки з тіста загорнути плівкою і залишаємо в холодильнику на 30-40 хвилин. Відпочиле тісто розгортаємо в прямокутник і накладаємо обидві частини один на одного. Звертаємо пласт тіста спіраллю і обвалюють у конфетті. Даємо рулету охолонути в холодильнику близько 2 годин, не забувши попередньо обернути його плівкою.
    Нарізаємо рулету з печеньки і кладемо на лист пекарської папери. Випікаємо кольорові «Спіральки» при 170 градусах 15-17 хвилин.

    Триколірні спіральки


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 1/2 ст.;

  • цукор - 1/2 ст.;

  • яйце - 1 шт.;

  • порошок для випічки - 2 ст. ложки;

  • ванільний екстракт - 1/2 ч. ложки;

  • борошно - 2 ст.;

  • харчовий барвник 3 кольору.


  • Новорічне печиво «Спіральки» - оригінальне ласощі

    Приготування
    Борошно просіваємо разом з порошком для випічки. М'яке вершкове масло збиваємо з цукром дочиста, додаємо яйце і перемішуємо. Змішуємо сухі інгредієнти з масляно-яєчної сумішшю, а готове еластичне тісто ділимо на 3 частини. Кожну частину змішуємо з барвником, обертаємо плівкою і даємо охолонути 30 хвилин. Остигле скачуємо тісто в джгут і переплітаємо джгути між собою спіраллю. Тонкий триколірний джгут нарізаємо шматочками і кожен шматочок закручуємо спіраллю. Кладемо спіральки на змащений маслом деко і готуємо 18 хвилин при 180 градусах.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рулет з печива
    Рулет з печива
    Рецепти без випічки - чудовий вихід для молодої господині, коли зовсім немає часу на готування. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
    Печиво без масла
    Печиво без масла
    Люди, що стежать за своєю фігурою, звичайно ж, краще випічку без яєць і масла з низькою калорійністю. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням
    Печиво з варенням - просте і смачне ласощі з дитинства. Пропонуємо вам кілька рецептів цієї дивовижної солодощі до чашки чаю в колі сім'ї. Готові,
    Печиво з корицею
    Печиво з корицею
    Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
    Печиво з какао
    Печиво з какао
    Печиво - це смачна випічка, яку обожнюють і дорослі і діти. Приготувати його можна різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. І
    Шоколадні біскотті
    Шоколадні біскотті
    Незважаючи на те, що класичний варіант італійського печива біскотті готується тільки з додаванням мигдалю, ми ж підемо шляхом експериментів і