Вернуться назад Распечатать

Шекер-чурек

Шекер-чурек
Печиво шекер-чурек - традиційна азербайджанська солодкість, яка готується на пісочній основі та подається до чашечки ароматної кави. Незважаючи на свою чималу калорійність, таке печиво зобов'язана спробувати будь-яка жінка, адже не дарма східні солодощі славляться своїм незвичайним смаком і ароматом.

Шекер-чурек - рецепт


Екзотична назва і походження ласощі не заважають йому готуються з цілком простих і звичних нашому оку інгредієнтів.
Інгредієнти:

  • борошно - 500 г;

  • цукор - 250 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка;

  • яйця - 3 шт.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо на водяній бані, трохи охолоджуємо і вмішуємо яєчний білок і цукор до повного розчинення останнього. У масляну суміш додаємо трохи ванільного екстракту, а далі приступаємо до замішування тіста. Борошно просіваємо гіркою, робимо в ній поглиблення, в яке вливаємо масляну суміш. Замішуємо щільне пісочне тісто, яке поділяємо на рівні за розміром кульки. Кожен кульку викладаємо на змащене маслом деко на відстані 2-3 см один від одного. Випікаємо печиво 20-25 хвилин при 200 градусах, не забувши промазати яєчним жовтком. В якості прикраси на серединку кожної майбутньої печива перед випіканням кладуть горішок або цукат.

    Пісочне печиво шекер-чурек в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 2 ст. ложки;

  • цукор - 2 ст. ложки;

  • яйця - 1 шт.;
  • Шекер-чурек

  • борошно - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Масло розтоплюємо і змішуємо з цукром, додаємо в суміш яйця і борошно і замішуємо негусто, але тягуче тісто. Розливаємо тісто по формах і відправляємо в мікрохвильову піч на 5 хвилин при 600 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою. Незважаючи на те, що початкова консистенція тіста мало нагадує класичний пісочний варіант, запевняємо вас, що в підсумку ви отримаєте чудове розсипчасте ласощі до чашки чаю або кави.