Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ростбіф з яловичини - класичний рецепт

Ростбіф з яловичини - класичний рецепт

31-01-2016, 13:34
1 523
Ростбіф з яловичини - класичний рецепт
Незважаючи на мінімалізм в приготуванні ростбіфа з яловичини, це класичне блюдо англійської кухні просто чудово на смак і володіє неймовірно гарним і привабливим зовнішнім виглядом. Адже не дарма ростбіфу присвячував захоплені рядки великий російський поет Пушкін. Задоволення від поглинання соковитого м'яса з засмаженою скоринкою незрівнянно ні з чим. Додаткове насолоду надає значний розмір готового страви, адже готується воно з цільного м'ясного відрізу вагою не менше трьох кілограм.
Справжні цінителі цього приголомшливого страви стверджують, що справжній ростбіф повинен бути неодмінно з кров'ю. Але що ж робити тим, хто не вживає таке м'ясо, невже відмовлятися від задоволення у дегустації англійської страви? Раніше дійсно ростбіф подавали лише з кров'ю. Але всі ці переконання залишилися далеко в минулому, і кожен може їсти те, що йому більше подобається. І якщо ви віддаєте перевагу добре просмажене м'ясо, то готуйтеся до того, що ростбіф вам доведеться запікати не менше двох годин.

Як приготувати класичний ростбіф з яловичини - рецепт?


Інгредієнти:

  • яловичина на ребрі – 4 кг;

  • не йодована велика сіль – 30 г;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • мелений чорний перець – 10 р.


  • Приготування
    У класичному варіанті ростбіф готується з великого цілісного шматка яловичини без застосування будь-яких спецій. Але найчастіше мінімальний набір з солі і перцю кулінари все ж використовують.
    Отже, вибираємо правильну яловичину. Саме яловичина, а не телятина є основою справжнього ростбіфа, так як володіє найбільш придатними для цього смаковими якостями. Краще всього, якщо це буде мармурове м'ясо, тонкий або товстий край з ребрами, в крайньому випадку, оковалок.
    Натираємо м'ясо крупною сіллю, меленим чорним перцем, щедро змащуємо рафінованим рослинним маслом і розміщуємо на деку ребрами вниз. Визначаємо його в заздалегідь прогріту до 240 градусів духовку і витримуємо при такому температурному режимі протягом п'ятнадцяти хвилин. Потім знижуємо температуру до 150 градусів і готуємо ростбіф до бажаного ступеня прожарки від сорока п'яти хвилин до трьох годин. Кожні двадцять хвилин поливаємо м'ясної шматок соком, що виділився. По готовності залишаємо м'ясо під фольгою на двадцять хвилин, і тільки тоді можемо подавати.

    Як правильно приготувати пряний ростбіф з яловичини?


    Інгредієнти:

  • яловичина – 3-4 кг;

  • вустерський соус – 40 мл;

  • гірчиця діжонська – 40 г;

  • олія оливкова – 55 мл;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • розмарин (гілочки) – 5-7 шт.;

  • мед рідкий – 60 г;

  • сіль;

  • мелений чорний перець.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо маринад для ростбіфа з яловичини. Для цього змішуємо олію з вустерским соусом і дижонской гірчицею, очищаємо і видавлюємо часник, обриваємо, дрібно рубаємо і додаємо голочки з гілочок розмарину, вливаємо мед, кидаємо сіль і мелений чорний перець. Все гарненько перемішуємо, відміряємо четверту частину отриманої суміші і натираємо ретельно кусень яловичини.
    Через півтори години, коли м'ясо промаринується, укладаємо його на деко, розміщуємо в холодній духовці і
    Ростбіф з яловичини - класичний рецепт
    налаштовуємо її на температурний режим 250-300 градусів. Через двадцять хвилин зменшуємо температуру до 150-160 градусів, присмачую м'ясо маринадом і готуємо ростбіф протягом двох-двох з половиною годин або до бажаного ступеня готовності, періодично поливаючи його соком, що виділився. Якщо ви бажаєте отримати блюдо з кров'ю, то через сорок п'ять хвилин починайте контролювати готовність проколом зубочистки. Якщо виділяється жовто-рожева рідина, значить страва досягло потрібної для вас готовності.
    Вийнявши ростбіф з духовки, загорнути його фольгою на двадцять хвилин. Таким чином блюдо збереже соковитість і буде неймовірно смачним.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як приготувати пудинг в домашніх умовах?
    Як приготувати пудинг в домашніх умовах?
    Смачний традиційний англійський десерт можна абсолютно без клопоту зробити самостійно. Порадувати малечу допоможуть представлені далі рецепти.
    Антрекот з яловичини на сковороді – рецепт
    Антрекот з яловичини на сковороді – рецепт
    У цій статті описані цікаві рецепти, які успішно різноманітять ваше повсякденне меню чудовим блюдом з яловичини, яке готувати не складно і не довго.
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Як приготувати гуляш з яловичини з підливкою?
    Якщо яловиче м'ясо не дуже подобається вашим близьким, просто приготуйте смачний гуляш з яловичини з підливою – це страва обов'язково припаде до
    Ростбіф з свинини
    Ростбіф з свинини
    Ростбіф в перекладі з англійської означає запечена яловичина. Але в нашій країні вже давно звикли до різного роду експериментів, і тому ми сьогодні
    Грог з коньяком
    Грог з коньяком
    Грог - це гарячий алкогольний напій, батьківщиною якого є Великобританія. Його можна готувати з додаванням різного алкоголю і спецій. І сьогодні мова
    Ростбіф з яловичини
    Ростбіф з яловичини
    Ростбіф - це популярне у всьому світі страва родом з Великобританії. Воно являє собою шматок яловичини, запечений в духовці або на решітці. Зазвичай