Ростбіф з яловичини
Ростбіф - традиційне блюдо англійської кухні, що представляє собою великий шматок яловичини запечений в духовці, або на решітці. Як правило, ростбіф подають з запеченою картоплею, овочами і йоркширським пудингом.
Зазвичай для приготування ростбіфу з яловичини беруть більш м'яке м'ясо молодої тварини: товстий і тонкий край, оковалок, вирізка туші ідеально підійдуть.
Інгредієнти:
Для ростбіфа:
яловичина - 4 кг;
оливкова олія;
сіль, перець.
Для йоркширського пудингу:
яйця - 3 шт.;
борошно - 115 г;
молоко - 275 мл;
сіль.
Приготування
Перед тим, як приготувати ростбіф з яловичини, духовку необхідно нагріти до максимальної температури. Яловичину змащуємо маслом, натираємо сіллю і перцем. Ставимо на вогонь товстостінну сковороду і обсмажуємо на ній м'ясо з усіх боків до золотистого кольору.
Відразу ж ставимо яловичину в духовку і залишаємо на максимальній температурі 20 хвилин. Після зменшуємо температуру до 190 градусів і готуємо виходячи з бажаної ступеня підсмажування: 20 хвилин на кіло для середньої прожарки та 30 хвилин на кіло для сильною. Готове м'ясо відразу ж дістаємо з духовки і накриваємо фольгою, даємо відпочити 30 хвилин.
Для пудингів змішуємо яйця з борошном і дрібкою солі. Додаємо молоко, постійно помішуючи. Готове тісто залишаємо на 12 годин. Форми для пудингу розігріваємо 10 хвилин при 240 градусах і заповнюємо тістом. Випікаємо пудинги 25 хвилин і подаємо гарячими з ростбіфом.
Інгредієнти:
яловичина - 15 кг;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
селера - 2 стебла;
часник - 1 головка;
пучок свіжого розмарину, чебрецю, лаврового листа;
оливкова олія;
сіль, перець.
Приготування
Яловичину перед готуванням дістаємо з холодильника на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 240 градусів. Овочі добре промиваємо, натираючи щіткою, часник розбираємо на зубчики, не очищаючи.
Викладаємо всі овочі на деко і поливаємо оливковою олією. М'ясо також змащуємо маслом, гарненько натираємо сіллю і перцем і укладаємо поверх овочів.
Ставимо деко в максимально розігріту духовку і відразу ж зменшуємо температуру до 200 градусів. Готуємо м'ясо 1 годину. Якщо бажаєте отримати м'ясо середньої прожарки - діставайте його з духовки за 5-10 хвилин, а якщо віддаєте перевагу м'ясо сильно просмажене, потримайте яловичину ще зайвих 10-15 хвилин.
Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо деко з духовки і залишаємо яловичину постояти 15 хвилин, накривши фольгою. Після, подаємо м'ясо з пудингом і овочами.
Щоб приготувати соус для ростбіфа з яловичини, необхідно поставити деко, на якому готувалося м'ясо на плиту. Всі соки і жир заливаємо розчином крохмалю (2 ст. ложки крохмалю на 1/4 ст. води). Як тільки крохмаль почне густіти, заливаємо його сумішшю з вершків і бульйону, взявши по одній склянці того й іншого. Ретельно перемішуючи рідина на деку, намагаємося захопити з дна як можна більшу кількість залишків м'яса і овочів. Готову підливу подаємо в соуснику, щоб кожен гість міг самостійно полити її шматочки ростбіфа.
Також варто зауважити, що ростбіф з яловичини можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Для цього м'ясо як зазвичай натираємо сіллю, перцем і маслом, після чого спершу обсмажуємо шматок в режимі "Смаження" до рум'яної скоринки, а вже після переходимо на "Випічку". Час виставляємо з розрахунку 1 година на кіло м'яса. Готове м'ясо дістаємо, а виділилися соки змішуємо з борошном і перетворюємо в підливу, до такого соусу можна додати трохи молока або вершків.
На наступний день холодне м'ясо зазвичай не розігрівають, а використовують для приготування сендвічів.
Зазвичай для приготування ростбіфу з яловичини беруть більш м'яке м'ясо молодої тварини: товстий і тонкий край, оковалок, вирізка туші ідеально підійдуть.
Класичний рецепт ростбіфа з яловичини
Інгредієнти:
Для ростбіфа:
Для йоркширського пудингу:
Приготування
Перед тим, як приготувати ростбіф з яловичини, духовку необхідно нагріти до максимальної температури. Яловичину змащуємо маслом, натираємо сіллю і перцем. Ставимо на вогонь товстостінну сковороду і обсмажуємо на ній м'ясо з усіх боків до золотистого кольору.
Відразу ж ставимо яловичину в духовку і залишаємо на максимальній температурі 20 хвилин. Після зменшуємо температуру до 190 градусів і готуємо виходячи з бажаної ступеня підсмажування: 20 хвилин на кіло для середньої прожарки та 30 хвилин на кіло для сильною. Готове м'ясо відразу ж дістаємо з духовки і накриваємо фольгою, даємо відпочити 30 хвилин.
Для пудингів змішуємо яйця з борошном і дрібкою солі. Додаємо молоко, постійно помішуючи. Готове тісто залишаємо на 12 годин. Форми для пудингу розігріваємо 10 хвилин при 240 градусах і заповнюємо тістом. Випікаємо пудинги 25 хвилин і подаємо гарячими з ростбіфом.
Рецепт ростбіфа з яловичини
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину перед готуванням дістаємо з холодильника на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 240 градусів. Овочі добре промиваємо, натираючи щіткою, часник розбираємо на зубчики, не очищаючи.
Викладаємо всі овочі на деко і поливаємо оливковою олією. М'ясо також змащуємо маслом, гарненько натираємо сіллю і перцем і укладаємо поверх овочів.
Ставимо деко в максимально розігріту духовку і відразу ж зменшуємо температуру до 200 градусів. Готуємо м'ясо 1 годину. Якщо бажаєте отримати м'ясо середньої прожарки - діставайте його з духовки за 5-10 хвилин, а якщо віддаєте перевагу м'ясо сильно просмажене, потримайте яловичину ще зайвих 10-15 хвилин.
Як тільки м'ясо буде готове, дістаємо деко з духовки і залишаємо яловичину постояти 15 хвилин, накривши фольгою. Після, подаємо м'ясо з пудингом і овочами.
Щоб приготувати соус для ростбіфа з яловичини, необхідно поставити деко, на якому готувалося м'ясо на плиту. Всі соки і жир заливаємо розчином крохмалю (2 ст. ложки крохмалю на 1/4 ст. води). Як тільки крохмаль почне густіти, заливаємо його сумішшю з вершків і бульйону, взявши по одній склянці того й іншого. Ретельно перемішуючи рідина на деку, намагаємося захопити з дна як можна більшу кількість залишків м'яса і овочів. Готову підливу подаємо в соуснику, щоб кожен гість міг самостійно полити її шматочки ростбіфа.
Також варто зауважити, що ростбіф з яловичини можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Для цього м'ясо як зазвичай натираємо сіллю, перцем і маслом, після чого спершу обсмажуємо шматок в режимі "Смаження" до рум'яної скоринки, а вже після переходимо на "Випічку". Час виставляємо з розрахунку 1 година на кіло м'яса. Готове м'ясо дістаємо, а виділилися соки змішуємо з борошном і перетворюємо в підливу, до такого соусу можна додати трохи молока або вершків.
На наступний день холодне м'ясо зазвичай не розігрівають, а використовують для приготування сендвічів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Яловичина під сиром в духовці
Кожне м'ясо вимагає особливих умов приготування. От наприклад, ви знаєте, як приготувати яловичину під сирною скоринкою в духовці? Якщо ні, то наша
Буженина з яловичини
Буженина - це істинно російська їжа, рецепти якої дійшли до наших днів майже у незміненому вигляді. Її можна готувати з самого різноманітного м'яса:
Яловичина в духовці - рецепти
Не знаєте такого оригінального приготувати на святковий обід? Пропонуємо запекти яловичину в духовці. Тут може бути досить багато варіантів створення
Яловичина, смажена на сковороді
Яловиче м'ясо виходить смачнішим після запікання в духовці або гасіння в казані. Але якщо немає часу чекати кілька годин, а хочеться чогось
Ростбіф з свинини
Ростбіф в перекладі з англійської означає запечена яловичина. Але в нашій країні вже давно звикли до різного роду експериментів, і тому ми сьогодні
Яловичина в мультиварці - рецепти
Страви з яловичини, безсумнівно, смачні і корисні. І щоб трохи спростити процес їх приготування можна використовувати популярний кухонний девайс -