Баноффи пай
У свій час величезний бум у світі кондитерии викликали чізкейки, тепер, коли американський десерт став звичним ділом, на заміну йому приходить англійська варіація – баноффи пай. Якщо розшифрувати назву десерту, то його склад стає очевидний. Слово «баноффи» – це «банан» і «тоффі», тобто карамель (яку часто замінюють згущеним молоком). Пара головних складових викладається на основу з раскрошенного печива і декорується вершками. На ділі виходить також просто, як здається.
Інгредієнти:
Для основи:
вершкове масло - 115 г;
печиво - 275 р.
Для наповнення:
вершкове масло - 115 г;
цукровий пісок - 100 г;
згущене молоко - 395 м;
банани - 3 шт.;
жирні вершки - 450 мл
Приготування
Почніть з приготування простий основи, знайомої кожному ще з рецепту чізкейку. Для хрусткої основи необхідно подрібнити вибране печиво в крихту, а потім залити його розтопленим маслом і перемішати. Отриману масу викладіть в 20 см форму, розподіляючи крихту з її дна і стінок.
Для наповнювача слід також розтопити вершкове масло, додати до нього цукровий пісок, згущене молоко і проварити все 1-2 хвилини. Після, вилийте отриману масу поверх підготовленої основи і залиште все в холодильнику на 2-3 години. Готовий баноффи пай з печивом доповніть скибочками бананів і збитими вершками.
Декоруйте десерт залишилися соусом на основі згущеного молока і посипте какао або шоколадною стружкою за бажанням.
Замість згущеного молока в класичному варіанті рецепта карамельну заливку готують з дульсе де лече – це карамельний соус родом з Латинської Америки, який можна придбати у великих маркетах або приготувати самостійно.
Інгредієнти:
Для коржа:
печиво - 155 г;
вершкове масло - 75 р.
Для наповнення:
дульсе де лече - 380 г;
банани - 3 шт.;
жирні вершки - 245 мл;
цукровий пісок - 25 г;
шоколад - 45 г;
щіпка ваніліну.
Приготування
Розкришите печиво і залийте його розтопленим маслом. Отриману масу утрамбуйте в підготовлену форму і поставте в морозильник до повного застигання. Коли основа затвердіє, вилийте поверх неї дульсе де лече і викладіть товсті кружечки бананів. Доповніть десерт з шапкою збитих з цукром і ваніллю вершків. Так як баноффи пай готується без випічки, необхідно буде помістити його в холодильник на годину-другу. Готове ласощі декорують шоколадною стружкою.
Справжній баноффи пай – рецепт
Інгредієнти:
Для основи:
Для наповнення:
Приготування
Почніть з приготування простий основи, знайомої кожному ще з рецепту чізкейку. Для хрусткої основи необхідно подрібнити вибране печиво в крихту, а потім залити його розтопленим маслом і перемішати. Отриману масу викладіть в 20 см форму, розподіляючи крихту з її дна і стінок.
Для наповнювача слід також розтопити вершкове масло, додати до нього цукровий пісок, згущене молоко і проварити все 1-2 хвилини. Після, вилийте отриману масу поверх підготовленої основи і залиште все в холодильнику на 2-3 години. Готовий баноффи пай з печивом доповніть скибочками бананів і збитими вершками.
Декоруйте десерт залишилися соусом на основі згущеного молока і посипте какао або шоколадною стружкою за бажанням.
Торт баноффи пай
Замість згущеного молока в класичному варіанті рецепта карамельну заливку готують з дульсе де лече – це карамельний соус родом з Латинської Америки, який можна придбати у великих маркетах або приготувати самостійно.
Інгредієнти:
Для коржа:
Для наповнення:
Приготування
Розкришите печиво і залийте його розтопленим маслом. Отриману масу утрамбуйте в підготовлену форму і поставте в морозильник до повного застигання. Коли основа затвердіє, вилийте поверх неї дульсе де лече і викладіть товсті кружечки бананів. Доповніть десерт з шапкою збитих з цукром і ваніллю вершків. Так як баноффи пай готується без випічки, необхідно буде помістити його в холодильник на годину-другу. Готове ласощі декорують шоколадною стружкою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Торт із зефіру без випічки
Зефірний торт - це досить популярний вид домашнього десерту, адже приготувати його зовсім не складно. Розповімо, як зробити це ласощі без випічки.
Морозиво з вершків і згущеного молока
Використовуючи всього два інгредієнти в основі, можна створити воістину чудовий десерт. Морозиво, за рецептами поданими далі, виходить щільним з
Торт з печива і згущеного молока
Торт з печива зі згущеним молоком - самий елементарний у виконанні, але тим не менше один з найулюбленіших у досвідчених ласунів. Приготувати таке
Шоколадно-банановий торт
Поєднання бананів і шоколаду, завжди безпрограшно. Ці два інгредієнти чудово доповнюють один одного. Якщо ви хочете порадувати домашніх або здивувати
Торт з печива «Рибки»
Пересічні крекери «Рибки» можна використовувати вельми незвичайним способом - зробити з них основу для різноманітних цікавих смакоти. Це може бути і
Баноффи
Рецепт баноффи став вже класикою англійської кухні, не дивлячись на те, що з'явився не так давно - в 70-х роках ХХ століття. Простий і швидкий торт з