Вернуться назад Распечатать

Баноффи пай

Баноффи пай
У свій час величезний бум у світі кондитерии викликали чізкейки, тепер, коли американський десерт став звичним ділом, на заміну йому приходить англійська варіація – баноффи пай. Якщо розшифрувати назву десерту, то його склад стає очевидний. Слово «баноффи» – це «банан» і «тоффі», тобто карамель (яку часто замінюють згущеним молоком). Пара головних складових викладається на основу з раскрошенного печива і декорується вершками. На ділі виходить також просто, як здається.

Справжній баноффи пай – рецепт


Інгредієнти:
Для основи:

  • вершкове масло - 115 г;

  • печиво - 275 р.


  • Для наповнення:

  • вершкове масло - 115 г;

  • цукровий пісок - 100 г;

  • згущене молоко - 395 м;

  • банани - 3 шт.;

  • жирні вершки - 450 мл


  • Приготування
    Почніть з приготування простий основи, знайомої кожному ще з рецепту чізкейку. Для хрусткої основи необхідно подрібнити вибране печиво в крихту, а потім залити його розтопленим маслом і перемішати. Отриману масу викладіть в 20 см форму, розподіляючи крихту з її дна і стінок.
    Для наповнювача слід також розтопити вершкове масло, додати до нього цукровий пісок, згущене молоко і проварити все 1-2 хвилини. Після, вилийте отриману масу поверх підготовленої основи і залиште все в холодильнику на 2-3 години. Готовий баноффи пай з печивом доповніть скибочками бананів і збитими вершками.
    Декоруйте десерт залишилися соусом на основі згущеного молока і посипте какао або шоколадною стружкою за бажанням.

    Торт баноффи пай


    Замість згущеного молока в класичному варіанті рецепта карамельну заливку готують з дульсе де лече – це карамельний соус родом з Латинської Америки, який можна придбати у великих маркетах або приготувати самостійно.
    Інгредієнти:
    Для коржа:

  • печиво - 155 г;

  • вершкове масло - 75 р.
  • Баноффи пай


    Для наповнення:

  • дульсе де лече - 380 г;

  • банани - 3 шт.;

  • жирні вершки - 245 мл;

  • цукровий пісок - 25 г;

  • шоколад - 45 г;

  • щіпка ваніліну.


  • Приготування
    Розкришите печиво і залийте його розтопленим маслом. Отриману масу утрамбуйте в підготовлену форму і поставте в морозильник до повного застигання. Коли основа затвердіє, вилийте поверх неї дульсе де лече і викладіть товсті кружечки бананів. Доповніть десерт з шапкою збитих з цукром і ваніллю вершків. Так як баноффи пай готується без випічки, необхідно буде помістити його в холодильник на годину-другу. Готове ласощі декорують шоколадною стружкою.