» » Американський гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг

Американський гарбузовий пиріг
Гарбузовий сезон в самому розпалі, а тому саме час використовувати яскравий овоч в якості бази для улюблених рецептів. Поряд з запеканками і гарбузовим кашами, не меншою популярністю користуються і гарбузові пироги, ті, про яких піде мова далі, швидше можна назвати тартами, адже особливістю американського гарбузового пирога є хрустка основа з пісочного тіста і ніжна, кремова начинка.

Класичний американський гарбузовий пиріг рецепт


Цей рецепт точно можна назвати старомодним, але коректніше буде замінити це визначення «класичний». Навіть незважаючи на всю простоту смакових поєднань, гарбузове ласощі не перестає дивувати їдців своєю багатогранністю.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 195 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • масло вершкове - 75 г;

  • цукровий пісок - 35 г;

  • вода - 15 мл


  • Для начинки:

  • тростинний цукор - 130 г;

  • вода - 75 мл;

  • вершки (жирність 33%) - 480 мл;

  • гарбузове пюре - 410 г;

  • мелений імбир, гвоздика, мускат - по 1/2 ч. ложки;

  • мелена кориця - 1 1/4 ч. ложки;

  • яйця - 4 шт.


  • Приготування
    Старт приготування слід дати з піщаної основи: перетворіть в крихту масло з борошном і цукровим піском, вбийте туди яйце, влийте воду і змішайте все ще раз. Готове тісто зберіть в кому і оберніть плівкою. Залиште основу в холодильнику на час приготування начинки.
    Розчиніть цукровий пісок в киплячій воді і тримайте сироп на вогні не менше 10 хвилин, щоб він став золотистим. Збавивши вогонь, влийте половину вершків, перемішайте, додайте вершки і дайте суміші побурлить хвилин 5. Тим часом збийте гарбузове пюре з прянощами. Додайте вершкову карамель, перемішайте і дайте начинці охолонути перед вбиванням яєць.
    Розкачайте пласт тіста, покрийте ним дно і стінки форми, а поверх влийте гарбузову начинку. Розмістіть традиційний американський гарбузовий пиріг в розігрітій до 180 градусів духовій шафі приблизно на годину. По закінченні часу охолодіть ласощі не менше 2 годин перед нарізкою.

    Американський гарбузовий пиріг з корицею – рецепт


    Насичена пряними ароматами їжа як ніколи актуальна в холодну пору року. Цей гарбузовий пиріг з ніжною начинкою, поєднує в собі аромати кориці і бурбона – ідеально для осені.
    Інгредієнти:

  • пісочне тісто ;

  • вершки для збивання - 240 мл;

  • молоко - 240 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • яєчні жовтки - 2 шт.;

  • гарбузове пюре - 470 г;

  • ваніль - 1 1/2 ч. ложки;

  • кориця мелена - 2 ч. ложки;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • кленовий сироп - 60 мл;

  • бурбон - 30 мл


  • Приготування
    Розкачайте пісочне тісто, розподіліть його по обраній формі і поставте запікатися до зарум'янювання при 190 градусах. Охолодіть основу і прийміть за начинку. З'єднайте разом вершки, молоко і яйця з жовтками. Окремо змішайте гарбузове пюре, з ваніллю, корицею, цукром і кленовим сиропом. Влийте до гарбузової суміші бурбон і поставте все на вогонь на 15 хвилин. Поступово влийте до гарбузовому пюре молоко і дочекайтеся, коли суміш знову загусне ще пару хвилин. Злегка охолодіть начинку і перелийте її в основу з тіста. Поставте пиріг в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.

    Американський гарбузовий пиріг зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • упаковка пісочного тіста;

  • гарбузове пюре - 390 г;
  • Американський гарбузовий пиріг

  • згущене молоко - 530 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • кориця - 2 ст. ложки;

  • мелена гвоздика, імбир - по 1 ч. ложці.


  • Приготування
    Поставте пісочну основу в духовку на 20 хвилин (температура – 185 градусів). З'єднайте всі складові для наповнювача разом і вилийте їх поверх злегка остигнула піщаної основи. Поверніть пиріг в духовку ще на 45 хвилин. Перед нарізкою охолодіть.
    Додав: admin | 31-01-2016, 13:30
    Переглядів: 1131