Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Торт «Брауні»

31-01-2016, 13:27
1 034
Торт «Брауні»
Любителі шоколадної випічки по достоїнству оцінять приготовані за нашими рецептами торт «Брауні». Цей американський десерт дуже швидко завоював популярність споживачів у всьому світі завдяки неймовірному влажноватому шоколадним смаком і досить простому приготування.

Шоколадний торт «Брауні» з сиром та вишнями - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно – 170 г;

  • масло вершкове – 130 г;

  • шоколад чорний – 120 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 170 г;

  • розпушувач – 15 г;

  • сир – 350 г;

  • ванільний цукор – 15 г;

  • заморожена або свіжа вишня без кісточок – 400 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Якщо для приготування торта будуть використовуватися заморожені вишеньки, то дістаємо першим ділом їх з морозильної камери і залишаємо відтавати, поки ми будемо готувати інші складові десерту.
    Якісний чорний шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в миску або кухлик, додаємо вершкове масло і ставимо на водяну баню. Витримуємо вміст на вогні, розмішуючи, поки компоненти повністю розпустяться і перетворяться в однорідну суміш. По досягненні необхідного ефекту знімаємо масу з вогню і даємо їй трохи охолонути.
    Окремо розбиваємо два яйця до пишності і легкості, поступово додаючи половину норми цукрового піску, а також сіль і ванільний цукор. Додаємо в отриману масу шоколадну суміш, просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо до повного зникнення борошняних грудочок.
    Тепер збиваємо два яйця до пишної піни, всипаємо цукор і знову збиваємо, додаємо в яєчну масу перетертий через ситечко або пробитий блендером до однорідності сир, перемішуємо, а потім трохи збиваємо міксером до пишноти і однорідності.
    Роз'ємну форму промазуємо маслом, вистилаємо дно пергаментним папером, виливаємо третю частину тіста і розрівнюємо за допомогою лопатки. Потім відміряємо половину сирної суміші викладаємо її поверх тіста і також по максимуму рівняємо. Розморожені вишні віджимаємо від зайвої вологи, а свіжі відразу ж викладаємо на сир і заливаємо половиною тіста, що залишилося. Тепер покриваємо його залишилися сиром і вишнями і заливаємо останнім шаром тесту.
    Випікаємо торт «Брауні» в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом п'ятдесяти хвилин або до сухої дерев'яної лучинки.

    Шоколадний торт «Брауні» з волоськими горіхами - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно – 110 г;

  • чорний шоколад – 110 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • цукровий пісок – 210 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • масло вершкове – 190 г;

  • волоські горіхи – 100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Дуже важливо для приготування класичного «Брауні» вибрати якісне вершкове масло і чорний шоколад. Коли вибір зроблений, і ви впевнені в натуральності цих двох основних компонентів десерту, поміщаємо їх у миску і ставимо на водяну баню. Шоколад попередньо краще розламати на шматочки. Витримуємо масу на вогні, помішуючи, до повного розчинення і перетворення на гладку однорідну суміш.
    Потім знімаємо ємність з вогню, додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до розчинення всіх грудочок. У
    Торт «Брауні»
    окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, перемішуємо, а потім збиваємо за допомогою міксера до отримання пишної маси. Виливаємо її в тісто, додаємо попередньо подрібнені в блендері або розім'яті в ступці в крихту волоські горіхи і гарненько перемішуємо.
    Тепер вистилаємо форму листом пергаментного паперу, промазуємо щедро маслом і виливаємо в неї приготоване тісто. Розміщуємо десерт в духовій шафі і випікаємо при температурному режимі 200 градусів двадцять п'ять хвилин. По готовності даємо «Брауні» повністю охолонути, а потім розрізаємо на порційні шматочки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Брауні - рецепт
    Брауні - рецепт
    Дуже популярний останнім часом ласощі брауні сьогодні готує майже кожна господиня. Створити самостійно подібний десерт зовсім не складно, адже далі
    Шоколадний брауні в мультиварці
    Шоколадний брауні в мультиварці
    Приготувавши шоколадний брауні – ви просто закохаєтеся в нього. Таке шоколадне ласощі просто не може нікого залишити байдужим. І дорослі, і діти
    Брауні з сиром
    Брауні з сиром
    Брауні - популярний шоколадний десерт, який можна знайти в меню будь-якого кафе. Якщо вам по душі шоколадний пиріг, але хочеться чогось нового, можна
    Брауні з маскарпоне
    Брауні з маскарпоне
    Брауні - улюблений шоколадний десерт всіх ласунів! Але якщо вам захотілося спробувати щось новеньке, спробуйте брауні з маскарпоне! Ніжний смак
    Рецепт брауні з какао
    Рецепт брауні з какао
    Брауні - це смачний тортик, який готують з додаванням різноманітних фруктів, горіхів. Сьогодні ми докладно розповімо, як зробити шоколадний брауні з
    Брауні з вишнею
    Брауні з вишнею
    Брауні - це смачний десерт, який представляє собою щось середнє між шоколадним пирогом і сухим печивом. Начинка всередині пирога виходить тягучим.