Любителі шоколадної випічки по достоїнству оцінять приготовані за нашими рецептами торт «Брауні». Цей американський десерт дуже швидко завоював популярність споживачів у всьому світі завдяки неймовірному влажноватому шоколадним смаком і досить простому приготування.
Шоколадний торт «Брауні» з сиром та вишнями - рецепт
Інгредієнти: борошно – 170 г; масло вершкове – 130 г; шоколад чорний – 120 г; яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 170 г; розпушувач – 15 г; сир – 350 г; ванільний цукор – 15 г; заморожена або свіжа вишня без кісточок – 400 г; сіль – щіпка. Приготування Якщо для приготування торта будуть використовуватися заморожені вишеньки, то дістаємо першим ділом їх з морозильної камери і залишаємо відтавати, поки ми будемо готувати інші складові десерту.
Якісний чорний шоколад розламуємо на шматочки, складаємо в миску або кухлик, додаємо вершкове масло і ставимо на водяну баню. Витримуємо вміст на вогні, розмішуючи, поки компоненти повністю розпустяться і перетворяться в однорідну суміш. По досягненні необхідного ефекту знімаємо масу з вогню і даємо їй трохи охолонути.
Окремо розбиваємо два яйця до пишності і легкості, поступово додаючи половину норми цукрового піску, а також сіль і ванільний цукор. Додаємо в отриману масу шоколадну суміш, просіяне пшеничне борошно з розпушувачем і ретельно перемішуємо до повного зникнення борошняних грудочок.
Тепер збиваємо два яйця до пишної піни, всипаємо цукор і знову збиваємо, додаємо в яєчну масу перетертий через ситечко або пробитий блендером до однорідності сир, перемішуємо, а потім трохи збиваємо міксером до пишноти і однорідності.
Роз'ємну форму промазуємо маслом, вистилаємо дно пергаментним папером, виливаємо третю частину тіста і розрівнюємо за допомогою лопатки. Потім відміряємо половину сирної суміші викладаємо її поверх тіста і також по максимуму рівняємо. Розморожені вишні віджимаємо від зайвої вологи, а свіжі відразу ж викладаємо на сир і заливаємо половиною тіста, що залишилося. Тепер покриваємо його залишилися сиром і вишнями і заливаємо останнім шаром тесту.
Випікаємо торт «Брауні» в попередньо розігрітій до 180 градусів духовій шафі протягом п'ятдесяти хвилин або до сухої дерев'яної лучинки.
Шоколадний торт «Брауні» з волоськими горіхами - класичний рецепт
Інгредієнти: борошно – 110 г; чорний шоколад – 110 г; яйця – 4 шт.; цукровий пісок – 210 г; розпушувач – 10 г; масло вершкове – 190 г; волоські горіхи – 100 г; сіль – щіпка. Приготування Дуже важливо для приготування класичного «Брауні» вибрати якісне вершкове масло і чорний шоколад. Коли вибір зроблений, і ви впевнені в натуральності цих двох основних компонентів десерту, поміщаємо їх у миску і ставимо на водяну баню. Шоколад попередньо краще розламати на шматочки. Витримуємо масу на вогні, помішуючи, до повного розчинення і перетворення на гладку однорідну суміш.
Потім знімаємо ємність з вогню, додаємо борошно з розпушувачем і перемішуємо до розчинення всіх грудочок. У
окрему ємність вбиваємо яйця, додаємо цукровий пісок, перемішуємо, а потім збиваємо за допомогою міксера до отримання пишної маси. Виливаємо її в тісто, додаємо попередньо подрібнені в блендері або розім'яті в ступці в крихту волоські горіхи і гарненько перемішуємо.
Тепер вистилаємо форму листом пергаментного паперу, промазуємо щедро маслом і виливаємо в неї приготоване тісто. Розміщуємо десерт в духовій шафі і випікаємо при температурному режимі 200 градусів двадцять п'ять хвилин. По готовності даємо «Брауні» повністю охолонути, а потім розрізаємо на порційні шматочки.