Малина, перетерта з цукром на зиму
Ароматна, наповнена сонячним теплом малина – справжній скарб. Ця ягода не тільки джерело вітамінів, вона володіє майже чарівним властивість досить швидко виліковувати запалення і знімати жар, тому що в малині міститься природне жарознижувальну – ацетилсаліцилова кислота. Хто ж відмовиться від ложечки-інший малинового ласощі? І все ж варення – не кращий спосіб зберегти корисну ягоду на весь рік. Від застуд набагато краще допомагає малина, перетерта з цукром – рецепт цієї заготовки дуже простий і не потрібно бути великим кухарем, щоб у вас все вийшло. Дотримуйтесь інструкції.
Подібні заготовки готують у багатьох сім'ях. Однак і тут, як це часто трапляється, є свої тонкощі. Насамперед, важливо якість цукру. Не варто думати, що коричневий цукор набагато корисніше білого і малина, перетерта з ним, вийде краще. Така заготівля зберігатися не буде, якщо вже хочете змішати ягоди з коричневим цукром, то доведеться відразу їх з'їсти або використовувати в приготуванні десертів. Практика показує, що цукор, вироблений в Польщі, для консервів не годиться, так що купуємо російський, український чи молдавський продукт – так буде надійніше.
Власне, процедура перетирання проста: ягоди малини опускаємо на 10 хвилин або на чверть години в холодну воду, потім акуратно виловлюємо шумівкою і залишаємо в друшляку стекти. Якщо мити ягоди під струменем води, можна їх пошкодити. Здається, невелика біда – все одно будемо м'яти їх, однак у цьому випадку ми втрачаємо частину соку, а це неправильно. Вимиту і стекшую малину перекладаємо в емальовану миску.
Це найпопулярніший рецепт заготовок з малини . Розповімо, як консервувати малину, перетерту з цукром, простіше всього.
Інгредієнти:
малина – 1 кг;
цукор-пісок – 08 кг;
лимон – 1 шт.
Приготування
Підготовлені ягоди порціями укладаємо в миску, пересипаючи цукром. Залишаємо на ніч або на 5-6 годин, щоб з'явився сік, потім за допомогою товкачика або будь-якого іншого пристосування перетираємо малину з цукром, щоб спочити масу, яку потім прогріваємо на повільному вогні до закипання, проварюємо 3 хвилини, додаємо віджатий з лимона сік і варимо ще 2 хвилини. Головне – не перетримати. Отриману масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо герметично і зберігати в холодному місці.
Інгредієнти:
малина – 1 кг;
масло «Селянське» – 1 пачка;
цукор – 850-900 р.
Приготування
Вимиту ягоду в емальованому мисці засипаємо цукром і даємо постояти пару годин. Після цього за допомогою будь-якого пристосування перетираємо все в пюре. Деякі господині навіщо-то перетирають масу через сито, однак цього робити не варто: кісточки малини містять багато всього корисного і допомагають очищенню організму від токсинів. Якщо все ж не любите кісточки і хочете від них позбутися, пропустіть малину через сито безпосередньо перед вживанням, а поки залиште все як є. Малинове пюре розкладаємо в стерилізовані баночки (бажано, щоб ємність їх не перевищувала 300 г), зверху акуратно наливаємо по кілька ложок топленого масла, запечатуючи заготівлю, закриваємо щільно і зберігаємо в холодильнику.
Непоганий варіант і малина, перетерта з цукром, яка зберігається в морозилці. У цьому випадку масу, приготовану, як у попередньому рецепті, розкладаємо в невеликі ємності і заморожуємо.
Як перетерти малину з цукром на зиму?
Подібні заготовки готують у багатьох сім'ях. Однак і тут, як це часто трапляється, є свої тонкощі. Насамперед, важливо якість цукру. Не варто думати, що коричневий цукор набагато корисніше білого і малина, перетерта з ним, вийде краще. Така заготівля зберігатися не буде, якщо вже хочете змішати ягоди з коричневим цукром, то доведеться відразу їх з'їсти або використовувати в приготуванні десертів. Практика показує, що цукор, вироблений в Польщі, для консервів не годиться, так що купуємо російський, український чи молдавський продукт – так буде надійніше.
Власне, процедура перетирання проста: ягоди малини опускаємо на 10 хвилин або на чверть години в холодну воду, потім акуратно виловлюємо шумівкою і залишаємо в друшляку стекти. Якщо мити ягоди під струменем води, можна їх пошкодити. Здається, невелика біда – все одно будемо м'яти їх, однак у цьому випадку ми втрачаємо частину соку, а це неправильно. Вимиту і стекшую малину перекладаємо в емальовану миску.
Малинове варення «П'ятихвилинка»
Це найпопулярніший рецепт заготовок з малини . Розповімо, як консервувати малину, перетерту з цукром, простіше всього.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені ягоди порціями укладаємо в миску, пересипаючи цукром. Залишаємо на ніч або на 5-6 годин, щоб з'явився сік, потім за допомогою товкачика або будь-якого іншого пристосування перетираємо малину з цукром, щоб спочити масу, яку потім прогріваємо на повільному вогні до закипання, проварюємо 3 хвилини, додаємо віджатий з лимона сік і варимо ще 2 хвилини. Головне – не перетримати. Отриману масу розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо герметично і зберігати в холодному місці.
Рецепт малини, перетертої з цукром, без варіння
Інгредієнти:
Приготування
Вимиту ягоду в емальованому мисці засипаємо цукром і даємо постояти пару годин. Після цього за допомогою будь-якого пристосування перетираємо все в пюре. Деякі господині навіщо-то перетирають масу через сито, однак цього робити не варто: кісточки малини містять багато всього корисного і допомагають очищенню організму від токсинів. Якщо все ж не любите кісточки і хочете від них позбутися, пропустіть малину через сито безпосередньо перед вживанням, а поки залиште все як є. Малинове пюре розкладаємо в стерилізовані баночки (бажано, щоб ємність їх не перевищувала 300 г), зверху акуратно наливаємо по кілька ложок топленого масла, запечатуючи заготівлю, закриваємо щільно і зберігаємо в холодильнику.
Непоганий варіант і малина, перетерта з цукром, яка зберігається в морозилці. У цьому випадку масу, приготовану, як у попередньому рецепті, розкладаємо в невеликі ємності і заморожуємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Заготовки з малини на зиму
Малина – смачна лікувальна ягода, але зберігається вона не довго, швидко пускає сік і починає псуватися. В нашій сьогоднішній статті ми розповімо, як
Малинове варення «П'ятихвилинка» - рецепт
Щоб смачне малинове варення вийшло дійсно лікувальним, приготуйте його за тими рецептами, які ми пропонуємо далі в статті. Вариться воно дуже швидко,
Малина з цукром на зиму без варіння
Заготовити малину на зиму можна різними способами: заморозити або зварити варення. Однак ми пропонуємо вам найпростіший варіант заготовки - перетерти
Малина на зиму - рецепти
Малина - смачна ягода, в ній міститься багато корисних речовин. При регулярному вживанні вона допомагає запобігти гіпертонічні кризи. І сьогодні ми
Малинове варення
Ні для кого не секрет, що використовуючи малину в лікуванні ряду хвороб, можна повністю замінити нею прийом лікарських препаратів. А самим популярним
Рецепт перетертої малини з цукром
Малина - смачна ягода, багата вітаміном С. З неї готують компоти, джем, варення, пастилу. А сьогодні ми підкажемо вам кілька корисних рецептів