» » Ікра із зелених помідорів на зиму

Ікра із зелених помідорів на зиму

Ікра із зелених помідорів на зиму
На відміну від кабачкової або, скажімо, грибної ікри, закуска із зелених помідорів на зиму не користується величезною популярністю, що, втім, не применшує її смаку. Про варіаціях рецептів такої заготовки ми розповімо нижче.

Рецепт ікри із зелених помідор


Від аналогічної заготовки з червоних помідорів, цю варіацію закуски відрізняє незвичайний колір. Така томатна ікра більше схожа на мексиканський гуакамоле , ніж на просту зимову заготовку з помідорів і цибулі.
Інгредієнти:

  • помідори – 66 кг;

  • цибуля – 13 кг;

  • морква – 880 г;

  • рослинне масло – 390 мл;

  • цукор – 65 г;

  • сіль – 40 р.


  • Приготування

  • Якщо у вашому розпорядженні є блендер, то сміливо озбройтесь їм, у противному випадку подрібнювати всі складові доведеться вручну. Занадто дрібнити не слід, ми хочемо зберегти текстуру ікри, а не приготувати томатне пюре.

  • Нарізавши всі овочі зі списку, розігрійте олію у товстостінній посуді і спасеруйте в ньому цибулю.

  • Як тільки шматочки стануть прозорими, додайте моркву, продовжуйте приготування ще 5 хвилин закладайте ключовий інгредієнт – томати.

  • Приправивши овочеву суміш, залиште її тушкуватися на пару годин на слабкому вогні, а потім розподіліть в стерильних банках і тут же закатайте.


  • Гостра ікра із зелених помідорів на зиму


    Плюс будь-якого рецепту овочевої ікри полягає в тому, що для нього можна використовувати перезрілі або злегка ушкоджені плоди, оскільки овочі в будь-якому випадку будуть подрібнюватися. Томатна ікра також не є винятком.
    Інгредієнти:

  • зелені томати – 16 кг;

  • оцет – 45 мл;

  • солодкий перець – 600 г;

  • запашний перець – 3 горошини;

  • цибуля – 400 г;

  • стручок гострого перцю;

  • гвоздика – 3 бутона;

  • морква – 400 г;

  • часник – 4 зубки.


  • Приготування

  • Овочі нарізаємо однаковими за розміром кубиками.

  • Закладаємо томати в емальований посуд і тушкуємо без спецій приблизно півгодини.

  • По закінченні часу додаємо інші овочі, прянощі, пюрированный часник і оцет.

  • Продовжуємо тушкувати ікру близько години, додаємо подрібнений гострий перець і розподіляємо заготовку в стерильній тарі, після відразу ж закатуємо.

  • За аналогією готується і ікра із зелених помідор в мультиварці. Схема приготування та ж, а всі маніпуляції проводять в режимі «Гасіння».


  • Ікра із зелених помідор і буряків


    Для того, щоб надати заготівці більшого колірного різноманіття, томати та інші звичні для цієї страви овочі доповнюють буряком. Бурякова добавка робить томатну ікру не тільки яскравіше, але і солодше.
    Інгредієнти:

  • томати – 29 кг;

  • ріпчаста цибуля – 740 г;

  • буряк – 900 г;

  • томатний соус – 340 г;

  • цибуля – 490 г;

  • оцет – 145 мл;

  • цукор – 140 г;

  • сіль – 55 р.


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати ікру з зелених помідорів, всі овочі, крім буряків слід нарізати кубиками середнього розміру, а от буряк, зважаючи на її щільності, краще всього натерти на тертці.

  • Овочеву суміш перекладіть в емальований посуд, заправити томатним соусом, оцтом і приправити сумішшю цукру і солі.

  • Отриману овочеву суміш тушкуйте на середньому вогні близько години або до тих пір, поки овочі не розм'якшаться, зайвий сік не випарується, і ікра не загусне до потрібної консистенції.

  • Далі заготівлю закочують за звичною схемою.


  • Як зробити ікру із зелених помідор?


    Інгредієнти:

  • помідори – 1 кг;

  • цибуля – 05 кг;

  • морква – 1 кг;

  • сіль, цукор – за смаком.


  • Приготування

  • Для самого простого рецепту вам навіть не доведеться запам'ятовувати пропорції. Овочі, а саме цибуля, томати та моркву, слід брати в пропорції 1:2:1.

  • Очистивши овочі, пропустіть їх через м'ясорубку і відправте пюре увариваться, приправте цукром і сіллю, приблизно на півтори години.

  • Отриману заготівлю закочуйте як зазвичай.
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:21
    Переглядів: 35