» » Диня в сиропі на зиму без стерилізації

Диня в сиропі на зиму без стерилізації

Диня в сиропі на зиму без стерилізації
Коли попалася не надто солодка диня, не варто засмучуватися. Її можна заготовити про запас. Як приготувати диню в сиропі на зиму без стерилізації, розповімо нижче. Консервація виходить дуже ніжною, смачною і ароматною.

Рецепт дині в сиропі на зиму


Інгредієнти:

  • стигла диня – 13 кг;

  • кислота лимонна – щіпка;

  • ванілін – щіпка;

  • цукор – 300 р.


  • Приготування
    З дині зрізаємо шкірку, а м'якоть ріжемо кубиками і покласти в банку. Заливаємо зверху окропом на 10 хвилин залишаємо. З банки рідину зливаємо, додаємо цукор і ванільний цукор. Даємо закипіти. Потім отриманим сиропом заливаємо диню, даємо постояти хвилин 10 зливаємо, даємо закипіти і знову заливаємо. Тепер баночки закатуємо і відправляємо на зберігання.

    Диня з лимоном на зиму в сиропі


    Інгредієнти:

  • диня – 5 кг;

  • лимони середнього розміру – 2 шт.;

  • цукор – 800 р.


  • Приготування
    Диню добре миємо, ріжемо скибочками і вичищаємо серединку. Лимон теж миємо і ріжемо скибочками. Банки стерилізуємо будь-яким зручним способом. Скибочки дині і лимон розкладаємо по банках, заливаємо окропом і даємо постояти 5 хвилин. Потім зливаємо воду в каструлю і додаємо цукор. Помішуючи, даємо рідини закипіти. Заливаємо сиропом диню і закатуємо. Перевертаємо, ставимо на шийку, закутуємо і даємо охолонути в такому вигляді.

    Ароматна диня в сиропі на зиму


    Інгредієнти:

  • диня – 2 кг;

  • цукор – 500 г;

  • оцет – 50 мл;

  • питна вода – 15 літра.


  • Приготування
    Очищаємо від шкірки вимиту диню, нарізаємо м'якоть часточками. На дно кожної банки кладемо кілька бутончиків гвоздики. Кількість цієї спеції регулюємо самостійно. Якщо хтось її не любить, можна взагалі обійтися без неї. Отже, укладаємо диню. Потім заливаємо гарячим сиропом, приготованим з цукру і води, вливаємо оцет і тут же укупориваем.

    Диня в цукровому сиропі на зиму


    Інгредієнти:

  • диня – 1 кг;

  • питна вода – 1 склянка;

  • мелена кориця і імбир – 2 щіпки;

  • цукор – 170 г;

  • оцет - 30 мл


  • Приготування
    Диню миємо, чистимо від насіння і шкірки. М'якоть нарізаємо невеликими шматочками. Тепер робимо сироп: у воді розчиняємо цукор і даємо закипіти. Підготовлену диню укладаємо в банки, заливаємо киплячим сиропом. 10 хвилин наполягаємо, потім зливаємо сироп, кладемо спеції. Заливаємо сиропом з прянощами диню, додаємо оцет і тут же закатуємо. Баночки ставимо денцем вгору, вкриваємо і залишаємо остигати. Зберігати такі заготовки краще в холоді. Вдалих заготовок всім!
    Додав: admin | 18-11-2016, 21:14
    Переглядів: 139