Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Карпаччо з помідор

Карпаччо з помідор

4-01-2015, 20:13
931
Карпаччо з помідор
Карпаччо - популярний і широко відоме у всьому світі італійське блюдо. Пропонуємо вам приготувати сьогодні приголомшливо смачний карпаччо з помідор.

Карпаччо із томатів і цукіні


Інгредієнти:

  • базилік - 80 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир пармезан - 40 г;

  • кедрові горішки - 40 г;

  • оливкова олія - 125 мл;

  • цукіні - 1 шт.;

  • помідор - 7 шт.


  • Приготування
    Базилік промиваємо й обсушуємо. Відкладаємо кілька гарних листочків зелені для прикраси, а решта измельчиаем. Часник очищаємо від лушпиння, а сир пармезан шаткуємо скибочками. Потім перекладаємо базилік, зубчики часнику і сир з кедровими горішками в чашу міксера, вливаємо оливкове масло і збиваємо все в однорідне пюре.
    Цукіні і помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо тонкими скибочками і розкладаємо овочі на тарілку у формі черепиці. Поливаємо зверху невеликою кількістю приготованого соусу і прикрашаємо карпаччо з томатів листочками базиліка. Що залишився соус охолоджуємо і подаємо окремо.

    Рецепт карпаччо з помідорів


    Інгредієнти:

  • зелена цибуля - 1 пучок;

  • помідори - 3 шт.;

  • часник - 3 зубчики;

  • петрушка, кріп - 1 пучок;

  • білий винний оцет - 2 ст. ложки;

  • олія оливкова - 3 ст. ложки;

  • спеції.


  • Приготування
    Отже, спочатку включаємо плиту, ставимо на неї кухлик, наповнений водою, і доводимо до кипіння. Потім беремо томати, промиваємо і робимо на кожному плоді надріз. Після цього підготовлені помідори кладемо в миску і ошпарюємо окропом. Бланшируем томати протягом декількох хвилин, а потім акуратно виймаємо їх за допомогою шумівки і перекладаємо в іншу миску, наповнену вже холодною водою.
    Остиглі помідори викладаємо на обробну дошку, злегка промаківающімі паперовими рушниками, обережно знімаємо з них шкірку, зрізаємо плодоніжку і по черзі нарізаємо плоди тонкими кільцями. Укладаємо нарізку красиво на велике плоске блюдо, поливаємо овочі оливковим маслом і приступаємо до наступного кроку.
    Карпаччо з помідор

    Часник чистимо, промиваємо разом із зеленню під холодною водою, стряхиваем і дрібно шаткуємо, а зубчики часнику видавлюємо через прес. Потім додаємо до нього за смаком сіль, перець, вливаємо трохи оливкової олії і білого винного оцту. Перемішуємо все виделочку до повного розчинення солі, після чого висипаємо в цю ж ємність подрібнену зелень. Залишаємо готову заправку постояти хвилин 5 щоб ароматна рідина надала зелені пікантний і злегка кислуватий присмак. Далі викладаємо на заправку кільця томатів і подаємо карпаччо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо з яловичини
    Карпаччо - дуже ніжна закуска, родом з Італії. Подається вона сирої, однак переживати немає за що, адже таке страву їсти дуже корисно. Ну а якщо сире
    Карпаччо з курки
    Карпаччо з курки
    Карпаччо - це популярна страва італійської кухні. У класичному варіанті його готують з м'яса яловичини, нарізаної тонкими скибочками з додаванням
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо з телятини
    Карпаччо - це тонко нарізане сире м'ясо, яке зазвичай приправляють оливковою олією. Традиційно його готують з яловичини, але сьогодні ми поділимося з
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо з тунця
    Карпаччо - це сире тонко нарізане м'ясо, риба або овочі, политі будь-яким соусом і змазані оливковою олією. І зараз ми розповімо, як правильно
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо з свинини
    Карпаччо - це чудова холодна закуска до основної страви, що готується вона з сирого тонко нарізаного м'яса або овочів, политих оливковим маслом.
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо з восьминога
    Карпаччо - це тонко нарізані сирі овочі, м'ясо, риба або морепродукти і политі соусом. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудову закуску -