Карпаччо - популярний і широко відоме у всьому світі італійське блюдо. Пропонуємо вам приготувати сьогодні приголомшливо смачний карпаччо з помідор.
Карпаччо із томатів і цукіні
Інгредієнти: базилік - 80 г; часник - 2 зубчики; сир пармезан - 40 г; кедрові горішки - 40 г; оливкова олія - 125 мл; цукіні - 1 шт.; помідор - 7 шт. Приготування Базилік промиваємо й обсушуємо. Відкладаємо кілька гарних листочків зелені для прикраси, а решта измельчиаем. Часник очищаємо від лушпиння, а сир пармезан шаткуємо скибочками. Потім перекладаємо базилік, зубчики часнику і сир з кедровими горішками в чашу міксера, вливаємо оливкове масло і збиваємо все в однорідне пюре.
Цукіні і помідори промиваємо, обсушуємо, ріжемо тонкими скибочками і розкладаємо овочі на тарілку у формі черепиці. Поливаємо зверху невеликою кількістю приготованого соусу і прикрашаємо карпаччо з томатів листочками базиліка. Що залишився соус охолоджуємо і подаємо окремо.
Рецепт карпаччо з помідорів
Інгредієнти: зелена цибуля - 1 пучок; помідори - 3 шт.; часник - 3 зубчики; петрушка, кріп - 1 пучок; білий винний оцет - 2 ст. ложки; олія оливкова - 3 ст. ложки; спеції. Приготування Отже, спочатку включаємо плиту, ставимо на неї кухлик, наповнений водою, і доводимо до кипіння. Потім беремо томати, промиваємо і робимо на кожному плоді надріз. Після цього підготовлені помідори кладемо в миску і ошпарюємо окропом. Бланшируем томати протягом декількох хвилин, а потім акуратно виймаємо їх за допомогою шумівки і перекладаємо в іншу миску, наповнену вже холодною водою.
Остиглі помідори викладаємо на обробну дошку, злегка промаківающімі паперовими рушниками, обережно знімаємо з них шкірку, зрізаємо плодоніжку і по черзі нарізаємо плоди тонкими кільцями. Укладаємо нарізку красиво на велике плоске блюдо, поливаємо овочі оливковим маслом і приступаємо до наступного кроку.
Часник чистимо, промиваємо разом із зеленню під холодною водою, стряхиваем і дрібно шаткуємо, а зубчики часнику видавлюємо через прес. Потім додаємо до нього за смаком сіль, перець, вливаємо трохи оливкової олії і білого винного оцту. Перемішуємо все виделочку до повного розчинення солі, після чого висипаємо в цю ж ємність подрібнену зелень. Залишаємо готову заправку постояти хвилин 5 щоб ароматна рідина надала зелені пікантний і злегка кислуватий присмак. Далі викладаємо на заправку кільця томатів і подаємо карпаччо до столу.