Чуррос

Про види чуррос
Взагалі, найбільш поширені два основних види чуррос: мають перетин багатопроменевої зірки, досить тонкі, іноді зігнуті у вигляді підкови або в петлі мотузкою (називаються буквально churros en lazo); круглі або зоряні у перерізі, товсті або тонкі, досить довгі (churros rectos). Прості чуррос без начинки називають churros solos. Чуррос з шоколадною глазур'ю називають churros de chocolate, а з шоколадною начинкою - churros porra. Слід зауважити, що смажені у фритюрі кондитерські вироби у формі кілець, так звані «іспанські пончики», в іспаномовних країнах називають зовсім не «чуррос», а «буньуэло» або «донут», залежно від начинки.
Деякі особливості
Звичайно чуррос подають з гарячим шоколадом або з кавою. Прийнято в процесі їжі вмочати їх у шоколадний напій. Деякі невдалі кулінари задаються питанням, як спекти чуррос. Так от, чуррос зовсім не печуть, а смажать у фритюрі (тобто в гарячому маслі). Зрозуміло, що запечене тісто однозначно корисніше смаженого, однак, в даному випадку, оригінальна автентична технологія приготування чуррос має тільки один спосіб термічної обробки.
Як приготувати чуррос?
Інгредієнти:
Приготування:
Підсолену воду в сотейнику доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь і опустимо в киплячу воду шматочки вершкового масла. Просеем в миску борошно, додамо корицю і ваніль. Поступово, але швидко, безперервно помішуючи, додаємо борошно зі спеціями в гарячу воду. Вимішуємо тісто енергійно (зручно скористатися міксером зі спеціальною насадкою до того стану, поки воно не буде відходити від стінок сотейника. Знімаємо з вогню. В окремому посуді збиваємо яйця з ложкою бренді. Додаємо збиту суміш в тісто, продовжуючи вимішувати. Тісто має придбати характерний блиск. Перекладаємо готове заварне тісто в кондитерський мішок. Добре, якщо є спеціальна насадка у вигляді багатопроменевої зірки. Якщо її немає, нічого страшного, ваші чуррос будуть круглими в перерізі.
Смажимо чуррос
Масло наливаємо у фритюрницю або просто в казан (можна глибоку сковороду). Розігріваємо олію до кипіння, зменшуємо вогонь. Видавлюємо чуррос потрібної довжини

Свіжі, хрумкі чуррос добре подати з гарячим шоколадом або з кавою до сніданку або в кінці ланчу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування
Картопляні пончики - це смачна закуска для будь-якого столу, та й готувати її досить просто і швидко. Вони можуть бути як солодкі, так і закусочні.

Рецепт пончиків на молоці
Пончики - смачне популярний і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами їх створення на молоці. Подати їх можна

Сирні пончики - рецепт
Любите ласує сирними пончиками? Тоді потрібно терміново вчитися їх піч. Як? Дуже просто - разом з нами та нашими рецептами, які ми підібрали з

Вино сангрія
Сангрія - відомий іспанський слабоалкогольний напій. Взагалі сангрію використовують як прохолодний напій, тому червоне вино розбавляється водою і

Емпанадас
Емпанадас - іспанські (а також аргентинські та португальські) пиріжки з вельми незвичайною начинкою. В основі майже завжди м'ясо (можна

Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати