Чуррос
Чуррос (churros, ісп.) - це солодкі, обсмажені у фритюрі вироби з заварного тіста, мають круглий перетин або у вигляді багатопроменевої зірки. Можуть мати кремову або шоколадну начинку. Спочатку чуррос готували лише з круглим перетином - спеціальне обладнання для їх приготування стали широко використовувати порівняно недавно. Історично традиція готувати печиво чуррос виникли і сформувалися в Іспанії. В даний час іспанські пончики чуррос широко поширені в усіх іспаномовних країнах (у Латинській Америці та на островах Карибського басейну), а також на півдні США, Португалії і Франції. Зазвичай пончики чуррос подають до сніданку.
Взагалі, найбільш поширені два основних види чуррос: мають перетин багатопроменевої зірки, досить тонкі, іноді зігнуті у вигляді підкови або в петлі мотузкою (називаються буквально churros en lazo); круглі або зоряні у перерізі, товсті або тонкі, досить довгі (churros rectos). Прості чуррос без начинки називають churros solos. Чуррос з шоколадною глазур'ю називають churros de chocolate, а з шоколадною начинкою - churros porra. Слід зауважити, що смажені у фритюрі кондитерські вироби у формі кілець, так звані «іспанські пончики», в іспаномовних країнах називають зовсім не «чуррос», а «буньуэло» або «донут», залежно від начинки.
Деякі особливості
Звичайно чуррос подають з гарячим шоколадом або з кавою. Прийнято в процесі їжі вмочати їх у шоколадний напій. Деякі невдалі кулінари задаються питанням, як спекти чуррос. Так от, чуррос зовсім не печуть, а смажать у фритюрі (тобто в гарячому маслі). Зрозуміло, що запечене тісто однозначно корисніше смаженого, однак, в даному випадку, оригінальна автентична технологія приготування чуррос має тільки один спосіб термічної обробки.
Інгредієнти:
300 г пшеничного борошна;
6 курячих яєць;
200 г натурального вершкового масла;
2 склянки води;
1 щіпка солі;
1 дрібка меленої кориці;
1 щіпка меленої ванілі;
1 столова ложка бренді, коньяку або рому;
рослинна олія для фритюру (цілком підійде соняшникова);
цукрова пудра - за бажанням і смаком.
Приготування:
Підсолену воду в сотейнику доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь і опустимо в киплячу воду шматочки вершкового масла. Просеем в миску борошно, додамо корицю і ваніль. Поступово, але швидко, безперервно помішуючи, додаємо борошно зі спеціями в гарячу воду. Вимішуємо тісто енергійно (зручно скористатися міксером зі спеціальною насадкою до того стану, поки воно не буде відходити від стінок сотейника. Знімаємо з вогню. В окремому посуді збиваємо яйця з ложкою бренді. Додаємо збиту суміш в тісто, продовжуючи вимішувати. Тісто має придбати характерний блиск. Перекладаємо готове заварне тісто в кондитерський мішок. Добре, якщо є спеціальна насадка у вигляді багатопроменевої зірки. Якщо її немає, нічого страшного, ваші чуррос будуть круглими в перерізі.
Масло наливаємо у фритюрницю або просто в казан (можна глибоку сковороду). Розігріваємо олію до кипіння, зменшуємо вогонь. Видавлюємо чуррос потрібної довжини з пакета прямо в гаряче масло. Зрізаємо кожен шматочок тесту з насадки гострим мокрим ножем (або кухарськими ножицями). Смажимо по 2-4 хвилини (залежить від товщини виробу і температури кипіння масла). Якщо в сковороді чуррос не потопає в олії повністю, то по 1-2 хвилини з кожного боку. Обсмажуємо до красивого золотистого відтінку. Виймаємо шумівкою і викладаємо на тарілку з паперовою серветкою, щоб стікали залишки масла. Готові чуррос можна присипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю. Якщо вироби не занадто довгі і мають зручну для начинки форму, їх можна начинити кремом, наприклад, шоколадним або яким-небудь іншим.
Свіжі, хрумкі чуррос добре подати з гарячим шоколадом або з кавою до сніданку або в кінці ланчу.
Про види чуррос
Взагалі, найбільш поширені два основних види чуррос: мають перетин багатопроменевої зірки, досить тонкі, іноді зігнуті у вигляді підкови або в петлі мотузкою (називаються буквально churros en lazo); круглі або зоряні у перерізі, товсті або тонкі, досить довгі (churros rectos). Прості чуррос без начинки називають churros solos. Чуррос з шоколадною глазур'ю називають churros de chocolate, а з шоколадною начинкою - churros porra. Слід зауважити, що смажені у фритюрі кондитерські вироби у формі кілець, так звані «іспанські пончики», в іспаномовних країнах називають зовсім не «чуррос», а «буньуэло» або «донут», залежно від начинки.
Деякі особливості
Звичайно чуррос подають з гарячим шоколадом або з кавою. Прийнято в процесі їжі вмочати їх у шоколадний напій. Деякі невдалі кулінари задаються питанням, як спекти чуррос. Так от, чуррос зовсім не печуть, а смажать у фритюрі (тобто в гарячому маслі). Зрозуміло, що запечене тісто однозначно корисніше смаженого, однак, в даному випадку, оригінальна автентична технологія приготування чуррос має тільки один спосіб термічної обробки.
Як приготувати чуррос?
Інгредієнти:
Приготування:
Підсолену воду в сотейнику доведемо до кипіння, зменшуємо вогонь і опустимо в киплячу воду шматочки вершкового масла. Просеем в миску борошно, додамо корицю і ваніль. Поступово, але швидко, безперервно помішуючи, додаємо борошно зі спеціями в гарячу воду. Вимішуємо тісто енергійно (зручно скористатися міксером зі спеціальною насадкою до того стану, поки воно не буде відходити від стінок сотейника. Знімаємо з вогню. В окремому посуді збиваємо яйця з ложкою бренді. Додаємо збиту суміш в тісто, продовжуючи вимішувати. Тісто має придбати характерний блиск. Перекладаємо готове заварне тісто в кондитерський мішок. Добре, якщо є спеціальна насадка у вигляді багатопроменевої зірки. Якщо її немає, нічого страшного, ваші чуррос будуть круглими в перерізі.
Смажимо чуррос
Масло наливаємо у фритюрницю або просто в казан (можна глибоку сковороду). Розігріваємо олію до кипіння, зменшуємо вогонь. Видавлюємо чуррос потрібної довжини з пакета прямо в гаряче масло. Зрізаємо кожен шматочок тесту з насадки гострим мокрим ножем (або кухарськими ножицями). Смажимо по 2-4 хвилини (залежить від товщини виробу і температури кипіння масла). Якщо в сковороді чуррос не потопає в олії повністю, то по 1-2 хвилини з кожного боку. Обсмажуємо до красивого золотистого відтінку. Виймаємо шумівкою і викладаємо на тарілку з паперовою серветкою, щоб стікали залишки масла. Готові чуррос можна присипати цукровою пудрою або полити шоколадною глазур'ю. Якщо вироби не занадто довгі і мають зручну для начинки форму, їх можна начинити кремом, наприклад, шоколадним або яким-небудь іншим.
Свіжі, хрумкі чуррос добре подати з гарячим шоколадом або з кавою до сніданку або в кінці ланчу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування
Картопляні пончики - це смачна закуска для будь-якого столу, та й готувати її досить просто і швидко. Вони можуть бути як солодкі, так і закусочні.
Рецепт пончиків на молоці
Пончики - смачне популярний і просте у приготуванні блюдо. І сьогодні ми поділимося з вами простими рецептами їх створення на молоці. Подати їх можна
Сирні пончики - рецепт
Любите ласує сирними пончиками? Тоді потрібно терміново вчитися їх піч. Як? Дуже просто - разом з нами та нашими рецептами, які ми підібрали з
Вино сангрія
Сангрія - відомий іспанський слабоалкогольний напій. Взагалі сангрію використовують як прохолодний напій, тому червоне вино розбавляється водою і
Емпанадас
Емпанадас - іспанські (а також аргентинські та португальські) пиріжки з вельми незвичайною начинкою. В основі майже завжди м'ясо (можна
Американські пончики - рецепт
Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати