Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування

Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування

18-03-2015, 09:04
14 348
Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування
Тісто у фритюрі людство почало готувати ще з часів Стародавнього Риму. Борошняні кульки обсмажували в розпеченому маслі або жирі, а потім готові обмащували медом або посипали маком. Як бачимо за минулі століття, спосіб приготування особливо не зазнав змін.
У багатьох країнах є схоже страви: берлинери в Німеччині, кихли в Австрії, галані в Італії, донатси в США, куррос в Іспанії і так далі. Відмінності полягають лише у формі пончиків і трохи в способі смаження.
Тісто для пампушок готується як традиційним способом з пшеничного борошна, так і з інших продуктів: картоплі, м'якоті каштанів, гарбуза, сиру, моркви, рису, м'яса, гречаної або рисової муки.
Пончики бувають з начинкою і без неї. Для начинки використовуються всілякі продукти, тут фантазуємо, хто як зможе. Поверхня готових виробів найчастіше посипають цукровою пудрою, кокосовою стружкою або горіхами. Також можна обмазувати пончики шоколадом або різними видами глазурі.
Закусочні пампушки подають зі сметаною з зеленню або готують різні соуси.

Солодкі картопляні пончики


Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • молоко - 300 мл;

  • борошно - 1 кг;

  • рослинне масло - 120 г;

  • активовані дріжджі сухі - 15 г;

  • сирі курячі яйця - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • сіль - чайна ложка;

  • гаряча вода - 2-3 столові ложки;

  • цукрова пудра - 150 р.


  • Приготування
    Картопля очищаємо, промиваємо і відварюємо в злегка підсоленій воді. Частина картопляного відвару зливаємо, а приблизно 100-150 г залишаємо. Відвар охолоджуємо до кімнатної температури і розпускаємо в ньому дріжджі.
    Картоплю розминаємо до стану пюре, вливаємо в нього підігріте молоко, масло, додаємо скільки потрібно солі, цукру, а також вливаємо яйця і розчинені дріжджі. Все перемішуємо і поступово підмішуємо двічі просіяне через сито борошно. Коли тісто стане м'яким і еластичним, відставляємо його в тепле місце на одну годину. Через годину обминаємо тісто і ставимо туди ж ще на півгодини.
    Стіл посипаємо борошном, розкачуємо тісто. Вирізаємо склянкою кружечки. Можна зробити в середині дірочки посудом з меншим діаметром. Вийдуть пампушки у вигляді кілець.
    У глибокій сковороді розігріваємо велику кількість олії (щоб тісто в олії плавало) і обсмажуємо в ньому кожен пончик з двох сторін. Викладаємо на сито або на паперові рушники, щоб дати можливість піти зайвому жиру. Зверху пончики посипаємо цукровою пудрою або змащуємо солодким сиропом з пудри і гарячої води.
    Пончики тому же рецептом можна зробити і з додаванням начинки, наприклад з чорносливу. Його попередньо розпарюють і нарізають дрібними шматочками.
    А тепер давайте приготуємо несолодкі пончики. Вони відмінно підійдуть в якості закуски. Кожен кульку з картопляного тіста нанизуємо на спеціальні фуршетні шпажки. І виглядають красиво, і зручно брати, не вимазивая в жир руки.

    Картопляні пончики з сиром


    Інгредієнти:

  • картопляне пюре - 500 г;

  • борошно - 750 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • тертий сир - 150 г;

  • рослинне масло - 400 г;

  • кефір - 200 г;

  • сода - пів чайної ложки;

  • сіль, цукор, спеції за смаком.


  • Приготування
    Картопляні пончики - приголомшливо смачне частування

    Соду погашаємо в домашньому кефірі , вбиваємо яйця, додаємо картопляне пюре , сир, сіль, цукор і спеції. Перемішуємо. Поступово всипаємо просіяне борошно і замішуємо густе тісто. Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 1 див Видавлюємо склянкою круглі пампушки і смажимо в розігрітій олії з обох сторін. До столу подаємо зі сметаною і зеленню.
    Солоні картопляні пончики вийдуть ще смачніше, якщо покласти всередину начинку з м'ясного, печінкового, грибного або рибного фаршу.
    Угощаемся самі і пригощаємо всіх своїх друзів!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пончики в мультиварці
    Пончики в мультиварці
    Пончики - це дуже смачне, проте калорійне блюдо. Тому не кожна господиня буде часто балувати свою сім'ю таким ласощами. Проте їх усе ж треба
    Дріжджові пончики - рецепт
    Дріжджові пончики - рецепт
    Солодкі, ніжні, смачні, з начинкою і без - все це пончики. Навряд чи є на світі люди, які їх не люблять. Саме з цієї причини ми вирішили розповісти
    Тісто для пампушок
    Тісто для пампушок
    Пончики - це смачні вироби з тіста, обсмажені в олії, які багато хто з нас знають і люблять. Їх можна зробити з різною начинкою і з різних видів
    Пончики зі згущеним молоком
    Пончики зі згущеним молоком
    Всім ласунам присвячується - улюблене і знайоме з дитинства ласощі пончики зі згущеним молоком. Смакота, чи не так? Зараз ми розповімо, як за
    Пончики з повидлом
    Пончики з повидлом
    Усі ми ще з дитинства любимо пишні, ароматні і свіжі пончики. Так давайте спробуємо разом приготувати це чудове ласощі і побалувати дітей і рідних
    Американські пончики - рецепт
    Американські пончики - рецепт
    Американські донатси з глазур'ю стали практично національною символікою, прославивши це яскраве і ніжне ласощі на весь світ. Щоб поласувати