» » Запіканка з пюре і фаршу

Запіканка з пюре і фаршу

Запіканка з пюре і фаршу
З'їсти котлетку з картопляним пюре - це звичайно смачно і добре. Але от якщо, то ж пюре, так запекти з фаршем в духовці, вийде смачна запіканка, від якої і за вуха не відтягнеш. Адже як не крути, а в духовці смачніше! Хоча, маючи на кухні мультиварку, ви можете приготувати в ній не менш смачне блюдо. Далі запропоновано два чудових рецепта запіканки з ніжного картопляного пюре з м'ясним фаршем, у яких докладно описано, як її зробити.

Запіканка з картопляного пюре з фаршем в духовці


Інгредієнти:

  • картопля – 900 г;

  • масло вершкове (825%) – 120 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • перець, сіль – за смаком;

  • цибуля (середня) – 2 шт.;

  • курячий фарш – 300 г;

  • свинячий фарш – 300 г;

  • рослинне масло – 30-40 мл;

  • вершки (32%) – 80 мл;

  • майонез (67%) – 100 мл;

  • твердий сир – 120 р.


  • Приготування
    Очищену картоплю нарізаємо не сильно крупно шматочками і, заливши гарячою водою підсолюємо її, ставимо на плиту і варимо до повної готовності. Після перетворюємо картоплю в пюре з додаванням гарного вершкового масла. Вбиваємо сюди яйця, але розбиваємо їх з картоплею вже за допомогою міксера до однорідного пюре.
    На сковороду, вже з розігрітою олією викладаємо свинячий фарш, а як він почне пускати сік, додаємо курячий. Перемішуємо їх разом і обсмажуємо, трохи присолив і поперчив. Як побачимо, що фарш скоро буде готовий викладаємо до нього дрібно подрібнену цибулю і смажимо до готовності.
    Форму для подальшого запікання рясно намазуємо маслом і викладаємо на дно м'ясний фарш, а в якості другого шару розподіляємо по формі пюре. Вершки змішуємо з майонезом і дрібно тертим сиром, розмішуємо і виливаємо поверх пюре. Ставимо форму в нагріту до 185 градусів духовку, а дістаємо її вже через 35 хвилин.

    Запіканка з пюре і фаршу в мультиварці


    Інгредієнти:

  • картопля – 800-900 г;

  • курячі яйця – 2 шт.;

  • перець, сіль – за смаком;

  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;

  • морква (велика) – 1 шт.;

  • зелень кропу – 15 г;

  • рослинне масло – 80 мл;

  • вершкове масло – 25-30 г;

  • майонез – 90 г;

  • сметана – 90 р.


  • Приготування
    Запіканка з пюре і фаршу

    Звичайним способом расталкиваем відварену картоплю з додаванням в нього яєць до отримання пюре.
    Половину рослинного масла наливають на сковороду і починаємо обсмажувати на ньому свинячий фарш до повної готовності.
    На сковороді з рештою масла обсмажуємо до готовності нарізаний невеликими кубиками ріпчасту цибулю з тертою морквою. Цю піджарку поділяємо надвоє: одну половину викладаємо у фарш, другу в пюре і окремо перемішуємо. Також поділяємо і дрібно нарубану зелень кропу.
    Чашу мультиварки, добре промазуємо вершковим маслом, а після викладаємо в неї шари нашої запіканки у вигляді закритого пирога: пюре, фарш, пюре. Зверху рівномірно поливаємо все, з'єднаними разом сметаною з майонезом і запікаємо страву 55 хвилин, включивши режим «Випічка».
    Додав: admin | 31-01-2016, 17:35
    Переглядів: 223