З'їсти котлетку з картопляним пюре - це звичайно смачно і добре. Але от якщо, то ж пюре, так запекти з фаршем в духовці, вийде смачна запіканка, від якої і за вуха не відтягнеш. Адже як не крути, а в духовці смачніше! Хоча, маючи на кухні мультиварку, ви можете приготувати в ній не менш смачне блюдо. Далі запропоновано два чудових рецепта запіканки з ніжного картопляного пюре з м'ясним фаршем, у яких докладно описано, як її зробити.
Запіканка з картопляного пюре з фаршем в духовці
Інгредієнти: картопля – 900 г; масло вершкове (825%) – 120 г; яйця – 2 шт.; перець, сіль – за смаком; цибуля (середня) – 2 шт.; курячий фарш – 300 г; свинячий фарш – 300 г; рослинне масло – 30-40 мл; вершки (32%) – 80 мл; майонез (67%) – 100 мл; твердий сир – 120 р. Приготування Очищену картоплю нарізаємо не сильно крупно шматочками і, заливши гарячою водою підсолюємо її, ставимо на плиту і варимо до повної готовності. Після перетворюємо картоплю в пюре з додаванням гарного вершкового масла. Вбиваємо сюди яйця, але розбиваємо їх з картоплею вже за допомогою міксера до однорідного пюре.
На сковороду, вже з розігрітою олією викладаємо свинячий фарш, а як він почне пускати сік, додаємо курячий. Перемішуємо їх разом і обсмажуємо, трохи присолив і поперчив. Як побачимо, що фарш скоро буде готовий викладаємо до нього дрібно подрібнену цибулю і смажимо до готовності.
Форму для подальшого запікання рясно намазуємо маслом і викладаємо на дно м'ясний фарш, а в якості другого шару розподіляємо по формі пюре. Вершки змішуємо з майонезом і дрібно тертим сиром, розмішуємо і виливаємо поверх пюре. Ставимо форму в нагріту до 185 градусів духовку, а дістаємо її вже через 35 хвилин.
Запіканка з пюре і фаршу в мультиварці
Інгредієнти: картопля – 800-900 г; курячі яйця – 2 шт.; перець, сіль – за смаком; ріпчаста цибуля – 3 шт.; морква (велика) – 1 шт.; зелень кропу – 15 г; рослинне масло – 80 мл; вершкове масло – 25-30 г; майонез – 90 г; сметана – 90 р. Приготування Звичайним способом расталкиваем відварену картоплю з додаванням в нього яєць до отримання пюре.
Половину рослинного масла наливають на сковороду і починаємо обсмажувати на ньому свинячий фарш до повної готовності.
На сковороді з рештою масла обсмажуємо до готовності нарізаний невеликими кубиками ріпчасту цибулю з тертою морквою. Цю піджарку поділяємо надвоє: одну половину викладаємо у фарш, другу в пюре і окремо перемішуємо. Також поділяємо і дрібно нарубану зелень кропу.
Чашу мультиварки, добре промазуємо вершковим маслом, а після викладаємо в неї шари нашої запіканки у вигляді закритого пирога: пюре, фарш, пюре. Зверху рівномірно поливаємо все, з'єднаними разом сметаною з майонезом і запікаємо страву 55 хвилин, включивши режим «Випічка».