Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля в фользі в духовці

Картопля в фользі в духовці

25-12-2015, 12:13
1 531
Картопля в фользі в духовці
Щоб спекти картоплю у фользі не потрібно мати диплом по кулінарії, але багато людей не знають, як правильно спекти картоплю так, щоб він не вийшов занадто сухим, занадто м'яким, і вже тим більше не згорів. Приготування картоплі може бути несподівано важким, якщо ви не знаєте, як спекти її належним чином. Відповіддю є використання фольги.
У наступних рецептах ми розповімо вам, як приготувати картоплю у фользі в духовці.

Картопля з салом у фользі в духовці


Це блюдо називають багато – картопля по селянськи, приготовлена в духовці у фользі.
Інгредієнти:

  • картопля середнього розміру

  • сало солоне

  • часник

  • сіль

  • перець


  • Приготування
    Вибираємо однакові бульби, щоб не вийшло, що одна картоплина испеклась або згоріла, а друга ще сира. Моєму бульби ретельно, бажано зі щіточкою. Після чого кожну картоплину розрізаємо вздовж на рівні половинки.
    Тепер приступаємо до нарізки сала, кількість скибочок повинна відповідати кількості картоплин. Скибочки нарізаємо завтовшки 2 мм, але можна і 5 мм, деякі люблять пожирніше, а за розміром вони хоча б приблизно повинні відповідати зрізу на картоплі. Нагріваємо духовку до 200 градусів. Далі тиснемо часник і викладаємо на кожну половинку картоплі за власним смаком. Перчимо, солимо але не забуваємо, що солити треба виходячи з того, наскільки солоне сало. Кладемо на половинку картоплини сало, накриваємо іншою половинкою і загортаємо у фольгу, те ж саме робимо з решті картоплею. Викладаємо картоплю на лист для запікання і йдіть в духовку.
    Тепер про процес і розумінні, скільки часу треба запікати картоплю у фользі в духовці.
    Картопля в фользі в духовці запікається не менше години, а на час запікання впливають кілька чинників: розмір, сорт картоплі і особливості вашої духовки. Ми радимо вам через годину запікання провести перевірку на готовність. Не розгортаючи фольгу, проткніть картошину дерев'яною шпажкою для шашличків або дуже вузьким гострим ножем, якщо ніж швидко і легко увійшов в картоплю після опору фольги, то картопля готова, якщо ні, повторіть перевірку через 20-30 хвилин.
    Після того як картопля успішно пройшла перевірку, акуратно, щоб не обпектися дістаємо її, розгортаємо фольгу і можна приступати до їжі.

    Картопля в фользі в духовці, з начинкою


    Печена картопля в духовці у фользі, це вже дуже смачно, а з начинкою - просто смакота, і її рецепт досить простий.
    Інгредієнти:

  • картопля велика - 4 шт.;

  • сметана - 125 г;

  • зелена цибуля - 3 ст. ложки;

  • натертий сир Чеддер (або інший твердий сир) - 2 склянки;

  • розм'якшене вершкове масло - 50 г;

  • шматочки бекону (за бажанням)

  • сіль, перець, улюблені приправи за смаком.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до 200 градусів. Вимиваємо картоплю і загортаємо його в фольгу. Випікати протягом 90 хвилин, перевертаючи на півдорозі один раз. Після півтора годин виймаємо картоплю з духовки і розкриваємо фольгу, це найпростіший рецепт картоплі у фользі в духовці, а ми готуємо з начинкою, тому даємо охолонути бульб кілька хвилин. Коли картопля охолов і його можна взяти, не боячись обпалити собі руки, розрізаємо його в довжину на рівні половинки, і ще кілька хвилин даємо охолонути.
    Картопля в фользі в духовці

    Беремо невелику ложку і вибираємо з половинки картоплі практично всю м'якоть, залишаючи біля шкірки близько 05 см. так, щоб наша половинка була стабільною і не складалася. М'якоть картоплі треба покласти у велику миску. До картоплі, додати вершкове масло, сметану, зелена цибуля, 1 склянка сиру і приправи. Виделкою або іншим підручним засобом добре розминаємо всі інгредієнти. Поміщаємо суміш назад в картопляні черепашки, викладаємо картоплю на лист або блюдо для запікання, зверху на кожну половинку викладаємо залишився натертий сир. Випікати потрібно 5-10 хвилин, щоб підігріти і розплавити сир, після чого виймаємо з духовки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як запекти картоплю у фользі в духовці?
    Як запекти картоплю у фользі в духовці?
    Якщо ви думаєте, що стравою з картоплі нікого не здивувати, то скористайтеся запропонованими далі рецептами. У цій статті докладно описані три
    Картопля, запечена у фользі
    Картопля, запечена у фользі
    З картоплі сьогодні готують неймовірну кількість страв, тому досить складно здивувати чимось незвичайним на основі цих крохмалистих бульб. Але ми все
    Запечена на вугіллі картопля
    Запечена на вугіллі картопля
    Представляємо варіанти запеченого картоплі на вугіллі. Це дуже простий спосіб приготування смачної страви, яке у вас займе мінімум часу.
    Печена картопля в духовці у фользі
    Печена картопля в духовці у фользі
    Мабуть, найпопулярнішим продуктом у нас є картопля, з якого готується велика кількість різноманітних страв. Її можна смажити, варити, додавати в супи
    Картопля у фользі, запечений в духовці
    Картопля у фользі, запечений в духовці
    Картоплю можна приготувати по-різному: на плиті, в аерогрилі, в мікрохвильовці, і, звичайно ж, в духовці. Якщо ви хочете запекти картоплю у фользі,
    Печена картопля
    Печена картопля
    Печена картопля - проста і смачна їжа, яка улюблена багатьма. Приготувати її можна декількома способами. У нашій статті ми розглянемо найбільш