Тарталетки - рецепти
Тарталетки є незамінним варіантом для оформлення святкового столу. Їх можна наповнити самими різноманітними начинками, щоразу отримуючи нову оригінальну і дуже ефектну закуску.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 165 г;
жовток одного курячого яйця;
вода очищена – 25 мл;
масло вершкове – 100 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Приготувати тісто для тарталеток зовсім нескладно. Для цього змішуємо просіяне пшеничне борошно з сіллю, додаємо жовток, м'яке масло і трохи очищеної води, гарненько вимішуємо до однорідності і визначаємо на деякий час в холодильник.
Охолоджений борошняний ком розкачуємо до отримання тонкого шару товщиною до трьох міліметрів, накриваємо їм розташовані поруч один з одним промаслені формочки для тарталеток і придавлюємо качалкою. Притискаємо тісто до стінках формочок, насипаємо всередину сухої квасолі, горохової або рисової крупи і розміщуємо в попередньо прогрітій до двохсот десяти градусів духовці приблизно на двадцять хвилин.
По готовності висипаємо з формочок крупу, витягаємо тарталетки з форм, остуджуємо і можемо приступати до наповнення. А чим можна начинити тарталетки, ми розповімо в рецептах нижче.
Інгредієнти:
тарталетки – 8-10 шт.;
червона ікра – 125 г;
вершковий плавлений сир – 140 г;
яйця – 4 шт.;
свіжа зелень кропу – за смаком;
майонез – по смаку.
Приготування
Спочатку приготуємо тарталетки за запропонованим вище рецептом. Поки вони випікаються і остигають, готуємо наповнення. Для цього відварюємо до повної готовності, споліскують у крижаній воді і очищаємо яйця, відокремлюємо білки і перетираємо їх на тертці. Додаємо плавлений вершковий сир, дрібно нарізану свіжу зелень кропу, майонез за смаком і перемішуємо. Наповнюємо отриманою масою тарталетки, зверху викладаємо одним шаром червону ікру, прикрашаємо гілочкою кропу і розміщуємо на блюді, прикрашеному салатними листям.
Інгредієнти:
тарталетки – 8-10 шт.;
печериці – 450-500 г;
пармезан – 100 г;
цибуля ріпчаста – 150 г;
свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинне масло.
Приготування
Готуємо з тарталетки, скориставшись рецептом вище, і робимо грибну начинку. Для цього чистимо і дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо його на сковороді з рослинною олією до прозорості. Потім додаємо ретельно промиті і дрібно нарубані грибочки і припускаємо на середньому вогні під кришкою до м'якості і випаровування всієї рідини. В кінці смаження приправляємо грибну піджарку сіллю і меленим чорним перцем.
У остиглу грибну масу додаємо натертий на тертці пармезан, за бажанням дрібно нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
Наповнюємо отриманою сумішшю готові тарталетки, притрушиваем зверху трохи натертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню, розміщуємо на блюді і можемо подавати до святкового столу.
Основу для тарталеток можна також приготувати з сирного тіста. Такі особливо смачні тарталетки з рибними або м'ясними наповнювачами.
Інгредієнти:
борошно пшеничне – 165 г;
яйце – 1 шт.;
твердий сир – 100 г;
масло вершкове – 100 г;
сіль – за смаком.
Приготування
Пропускаємо через тертку сир, змішуємо його з м'яким вершковим маслом, збитим яйцем і сіллю і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, спішно вимішуємо, формуємо з тіста кулю і поміщаємо в холодильник, прикривши плівкою. Потім розкачуємо охолоджене тісто до отримання пласта товщиною приблизно два-три сантиметри, вирізаємо формочками тарталетки, притискаємо їх до стінок форми, наколюємо трохи виделкою, щоб уникнути здуття, і відправляємо в прогріту до 210 градусів духовку на десять хвилин або до отримання солом'яного кольору.
Рецепт тіста для закусочних тарталеток з начинкою
Інгредієнти:
Приготування
Приготувати тісто для тарталеток зовсім нескладно. Для цього змішуємо просіяне пшеничне борошно з сіллю, додаємо жовток, м'яке масло і трохи очищеної води, гарненько вимішуємо до однорідності і визначаємо на деякий час в холодильник.
Охолоджений борошняний ком розкачуємо до отримання тонкого шару товщиною до трьох міліметрів, накриваємо їм розташовані поруч один з одним промаслені формочки для тарталеток і придавлюємо качалкою. Притискаємо тісто до стінках формочок, насипаємо всередину сухої квасолі, горохової або рисової крупи і розміщуємо в попередньо прогрітій до двохсот десяти градусів духовці приблизно на двадцять хвилин.
По готовності висипаємо з формочок крупу, витягаємо тарталетки з форм, остуджуємо і можемо приступати до наповнення. А чим можна начинити тарталетки, ми розповімо в рецептах нижче.
Тарталетки з ікрою - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку приготуємо тарталетки за запропонованим вище рецептом. Поки вони випікаються і остигають, готуємо наповнення. Для цього відварюємо до повної готовності, споліскують у крижаній воді і очищаємо яйця, відокремлюємо білки і перетираємо їх на тертці. Додаємо плавлений вершковий сир, дрібно нарізану свіжу зелень кропу, майонез за смаком і перемішуємо. Наповнюємо отриманою масою тарталетки, зверху викладаємо одним шаром червону ікру, прикрашаємо гілочкою кропу і розміщуємо на блюді, прикрашеному салатними листям.
Рецепт закусочних тарталеток з грибною начинкою для святкового столу
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо з тарталетки, скориставшись рецептом вище, і робимо грибну начинку. Для цього чистимо і дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо його на сковороді з рослинною олією до прозорості. Потім додаємо ретельно промиті і дрібно нарубані грибочки і припускаємо на середньому вогні під кришкою до м'якості і випаровування всієї рідини. В кінці смаження приправляємо грибну піджарку сіллю і меленим чорним перцем.
У остиглу грибну масу додаємо натертий на тертці пармезан, за бажанням дрібно нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
Наповнюємо отриманою сумішшю готові тарталетки, притрушиваем зверху трохи натертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню, розміщуємо на блюді і можемо подавати до святкового столу.
Основу для тарталеток можна також приготувати з сирного тіста. Такі особливо смачні тарталетки з рибними або м'ясними наповнювачами.
Сирні тарталетки - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Пропускаємо через тертку сир, змішуємо його з м'яким вершковим маслом, збитим яйцем і сіллю і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, спішно вимішуємо, формуємо з тіста кулю і поміщаємо в холодильник, прикривши плівкою. Потім розкачуємо охолоджене тісто до отримання пласта товщиною приблизно два-три сантиметри, вирізаємо формочками тарталетки, притискаємо їх до стінок форми, наколюємо трохи виделкою, щоб уникнути здуття, і відправляємо в прогріту до 210 градусів духовку на десять хвилин або до отримання солом'яного кольору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тарталетки з червоною ікрою
Тарталетки - відмінне рішення для прикраси святкового столу. Приготувати їх зовсім не складно, а шикарне різноманітність рецептів заповнення цієї
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Тарталетки з сьомгою
Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
Тарталетки з куркою
Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
Тісто для тарталеток
Не знаєте чим і як прикрасити святковий стіл? Тоді пропонуємо вам універсальний рецепт - спечіть тарталетки. Вийде красиво і оригінально, а наповнити
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас