Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тарталетки - рецепти

Тарталетки - рецепти

1-11-2015, 23:09
1 052
Тарталетки - рецепти
Тарталетки є незамінним варіантом для оформлення святкового столу. Їх можна наповнити самими різноманітними начинками, щоразу отримуючи нову оригінальну і дуже ефектну закуску.

Рецепт тіста для закусочних тарталеток з начинкою


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 165 г;

  • жовток одного курячого яйця;

  • вода очищена – 25 мл;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Приготувати тісто для тарталеток зовсім нескладно. Для цього змішуємо просіяне пшеничне борошно з сіллю, додаємо жовток, м'яке масло і трохи очищеної води, гарненько вимішуємо до однорідності і визначаємо на деякий час в холодильник.
    Охолоджений борошняний ком розкачуємо до отримання тонкого шару товщиною до трьох міліметрів, накриваємо їм розташовані поруч один з одним промаслені формочки для тарталеток і придавлюємо качалкою. Притискаємо тісто до стінках формочок, насипаємо всередину сухої квасолі, горохової або рисової крупи і розміщуємо в попередньо прогрітій до двохсот десяти градусів духовці приблизно на двадцять хвилин.
    По готовності висипаємо з формочок крупу, витягаємо тарталетки з форм, остуджуємо і можемо приступати до наповнення. А чим можна начинити тарталетки, ми розповімо в рецептах нижче.

    Тарталетки з ікрою - рецепт


    Інгредієнти:

  • тарталетки – 8-10 шт.;

  • червона ікра – 125 г;

  • вершковий плавлений сир – 140 г;

  • яйця – 4 шт.;

  • свіжа зелень кропу – за смаком;

  • майонез – по смаку.


  • Приготування
    Спочатку приготуємо тарталетки за запропонованим вище рецептом. Поки вони випікаються і остигають, готуємо наповнення. Для цього відварюємо до повної готовності, споліскують у крижаній воді і очищаємо яйця, відокремлюємо білки і перетираємо їх на тертці. Додаємо плавлений вершковий сир, дрібно нарізану свіжу зелень кропу, майонез за смаком і перемішуємо. Наповнюємо отриманою масою тарталетки, зверху викладаємо одним шаром червону ікру, прикрашаємо гілочкою кропу і розміщуємо на блюді, прикрашеному салатними листям.

    Рецепт закусочних тарталеток з грибною начинкою для святкового столу


    Інгредієнти:

  • тарталетки – 8-10 шт.;

  • печериці – 450-500 г;

  • пармезан – 100 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • свіжа зелень (за бажанням) – за смаком;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Готуємо з тарталетки, скориставшись рецептом вище, і робимо грибну начинку. Для цього чистимо і дрібно шаткуємо цибулю і пасеруємо його на сковороді з рослинною олією до прозорості. Потім додаємо ретельно промиті і дрібно нарубані грибочки і припускаємо на середньому вогні під кришкою до м'якості і випаровування всієї рідини. В кінці смаження приправляємо грибну піджарку сіллю і меленим чорним перцем.
    У остиглу грибну масу додаємо натертий на тертці пармезан, за бажанням дрібно нарізану свіжу зелень і перемішуємо.
    Наповнюємо отриманою сумішшю готові тарталетки, притрушиваем зверху трохи натертим сиром, прикрашаємо свіжою зеленню, розміщуємо на блюді і можемо подавати до святкового столу.
    Основу для тарталеток можна також приготувати з сирного тіста. Такі особливо смачні тарталетки з рибними або м'ясними наповнювачами.

    Сирні тарталетки - рецепт


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 165 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • твердий сир – 100 г;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль – за смаком.
  • Тарталетки - рецепти


    Приготування
    Пропускаємо через тертку сир, змішуємо його з м'яким вершковим маслом, збитим яйцем і сіллю і гарненько перемішуємо. Потім всипаємо просіяне пшеничне борошно, спішно вимішуємо, формуємо з тіста кулю і поміщаємо в холодильник, прикривши плівкою. Потім розкачуємо охолоджене тісто до отримання пласта товщиною приблизно два-три сантиметри, вирізаємо формочками тарталетки, притискаємо їх до стінок форми, наколюємо трохи виделкою, щоб уникнути здуття, і відправляємо в прогріту до 210 градусів духовку на десять хвилин або до отримання солом'яного кольору.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тарталетки з червоною ікрою
    Тарталетки з червоною ікрою
    Тарталетки - відмінне рішення для прикраси святкового столу. Приготувати їх зовсім не складно, а шикарне різноманітність рецептів заповнення цієї
    Тарталетки з ікрою
    Тарталетки з ікрою
    Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
    Тарталетки з куркою
    Тарталетки з куркою
    Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
    Тісто для тарталеток
    Тісто для тарталеток
    Не знаєте чим і як прикрасити святковий стіл? Тоді пропонуємо вам універсальний рецепт - спечіть тарталетки. Вийде красиво і оригінально, а наповнити
    Тарталетки з сиром
    Тарталетки з сиром
    Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас