Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тісто для тарталеток

Тісто для тарталеток

17-03-2015, 18:59
8 292
Тісто для тарталеток
Не знаєте, яким же блюдом прикрасити ваш святковий стіл? Хочете приготувати нескладну, але оригінальне блюдо? Тоді спечіть тарталетки. Вони неймовірно гарні на смак і досить прості в приготуванні. Можна, звичайно, купити готові кошички в магазині, але краще все-таки спекти тарталетки самостійно. Класична основа у них зазвичай складається з пісочного тіста . Але також можна приготувати листкові тарталетки, прісні або заварні. А формочки тарталеток потім можна наповнити і салатами і фруктами, і навіть просто солодким кремом. Давайте розглянемо з вами рецепти тесту для тарталеток.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • маргарин - 100 г;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати тісто для тарталеток. Сіль змішуємо з борошном, збиваємо жовтки з цукром, а масло рубаємо. Інгредієнти з'єднуємо і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. Тісто прибираємо обов'язково на 30 хвилин у холодильник. Потім розгортаємо в тонкий пласт товщиною не більше 3 мм Розставляємо формочки для тарталеток поряд один з одним, накриваємо шаром пісочного тіста і придавлюємо качалкою, а потім прибираємо зайве тісто.
    Формочки ставимо ще на деякий час в холодильнику. Перед випічкою проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Випікаємо при високій температурі 200 градусів 15 хвилин. Готові тарталетки заповнюємо будь смачною начинкою. Для того щоб тісто у формочки не вздувалось, покладіть на дно квасоля або кілька горошин.
    Смачне тісто для тарталеток
    Інгредієнти:

  • борошно - 3 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і ретельно подрібнюємо до отримання крихти з вершковим маслом. Сметану збиваємо до однорідності з яйцем і сіллю, виливаємо суміш в крихту і швиденько замішуємо пластичне однорідне тісто. Загортаємо його в плівку або пакет і кладемо хоча б на 1 годину в холодильник. Після цього переходимо безпосередньо до приготування тарталеток.
    Рецепт тарталеток з листкового тіста
    Інгредієнти:

  • борошно - 20 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • листкове дріжджове тісто - 500 р.


  • Приготування
    В першу чергу тонко розкачуємо тісто на рівній поверхні, злегка присипаної борошном. Потім нарізаємо його квадратами. Потім робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі кожного квадрата. При запіканні куточки відгинаємо назовні.
    Рецепт заварного тіста для тарталеток
    Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • вершкове масло - 160 г;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 300 г;

  • яйце - 7 шт.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, масло і доводимо до кипіння. Всипаємо швидко борошно, постійно помішуючи масу дерев'яною ложкою, і варимо 1-2 хвилини. Одержаний грудку тіста трохи охолоджуємо, і по одному вводимо яйця, ретельно вимішуючи.
    Рецепт прісного тіста для тарталеток
    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.


  • Приготування
    Борошно гарненько змішуємо з розм'якшеним маслом, а потім вводимо жовтки. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його на 30 хвилин в прохолодне місце.
    Рецепт кавового тесту для тарталеток
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 225 г;

  • Тісто для тарталеток

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • кава - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 150 г;

  • жовток яєчний - 1 шт.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з цукром, додаємо дрібно порзане масло. Жовток з'єднуємо з холодним кава . Замішуємо тісто і гарненько вимішуємо його протягом декількох хвилин. Потім скачуємо кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин в прохолодне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тарталетки з ікрою
    Тарталетки з ікрою
    Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
    Тарталетки з куркою
    Тарталетки з куркою
    Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
    Тарталетки з сиром
    Тарталетки з сиром
    Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
    Солодкі начинки
    Солодкі начинки
    Начинки є основою багатьох страв. І сьогодні мова піде про солодких начинках для млинців, лавашу, тарталеток. Читаємо наші корисні поради та
    Кошики з фруктами
    Кошики з фруктами
    Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх