Тісто для тарталеток
Не знаєте, яким же блюдом прикрасити ваш святковий стіл? Хочете приготувати нескладну, але оригінальне блюдо? Тоді спечіть тарталетки. Вони неймовірно гарні на смак і досить прості в приготуванні. Можна, звичайно, купити готові кошички в магазині, але краще все-таки спекти тарталетки самостійно. Класична основа у них зазвичай складається з пісочного тіста . Але також можна приготувати листкові тарталетки, прісні або заварні. А формочки тарталеток потім можна наповнити і салатами і фруктами, і навіть просто солодким кремом. Давайте розглянемо з вами рецепти тесту для тарталеток.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
борошно - 1 ст.;
маргарин - 100 г;
жовток яєчний - 1 шт.;
вода - 1 ст. ложка;
цукор - 1 ст.;
сіль - щіпка.
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тісто для тарталеток. Сіль змішуємо з борошном, збиваємо жовтки з цукром, а масло рубаємо. Інгредієнти з'єднуємо і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. Тісто прибираємо обов'язково на 30 хвилин у холодильник. Потім розгортаємо в тонкий пласт товщиною не більше 3 мм Розставляємо формочки для тарталеток поряд один з одним, накриваємо шаром пісочного тіста і придавлюємо качалкою, а потім прибираємо зайве тісто.
Формочки ставимо ще на деякий час в холодильнику. Перед випічкою проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Випікаємо при високій температурі 200 градусів 15 хвилин. Готові тарталетки заповнюємо будь смачною начинкою. Для того щоб тісто у формочки не вздувалось, покладіть на дно квасоля або кілька горошин.
Смачне тісто для тарталеток
Інгредієнти:
борошно - 3 ст.;
масло вершкове - 200 г;
сметана - 200 мл;
яйце - 1 шт.;
сіль - щіпка.
Приготування
Борошно просіваємо і ретельно подрібнюємо до отримання крихти з вершковим маслом. Сметану збиваємо до однорідності з яйцем і сіллю, виливаємо суміш в крихту і швиденько замішуємо пластичне однорідне тісто. Загортаємо його в плівку або пакет і кладемо хоча б на 1 годину в холодильник. Після цього переходимо безпосередньо до приготування тарталеток.
Рецепт тарталеток з листкового тіста
Інгредієнти:
борошно - 20 г;
яйце - 1 шт.;
листкове дріжджове тісто - 500 р.
Приготування
В першу чергу тонко розкачуємо тісто на рівній поверхні, злегка присипаної борошном. Потім нарізаємо його квадратами. Потім робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі кожного квадрата. При запіканні куточки відгинаємо назовні.
Рецепт заварного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
вода - 500 мл;
вершкове масло - 160 г;
сіль - щіпка;
борошно - 300 г;
яйце - 7 шт.
Приготування
У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, масло і доводимо до кипіння. Всипаємо швидко борошно, постійно помішуючи масу дерев'яною ложкою, і варимо 1-2 хвилини. Одержаний грудку тіста трохи охолоджуємо, і по одному вводимо яйця, ретельно вимішуючи.
Рецепт прісного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
борошно - 300 г;
масло вершкове - 200 г;
яєчні жовтки - 3 шт.
Приготування
Борошно гарненько змішуємо з розм'якшеним маслом, а потім вводимо жовтки. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його на 30 хвилин в прохолодне місце.
Рецепт кавового тесту для тарталеток
Інгредієнти:
пшеничне борошно - 225 г;
цукрова пудра - 1 ст. ложка;
кава - 2 ст. ложки;
масло вершкове - 150 г;
жовток яєчний - 1 шт.
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, додаємо дрібно порзане масло. Жовток з'єднуємо з холодним кава . Замішуємо тісто і гарненько вимішуємо його протягом декількох хвилин. Потім скачуємо кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин в прохолодне місце.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
Приготування
Давайте розберемося, як приготувати тісто для тарталеток. Сіль змішуємо з борошном, збиваємо жовтки з цукром, а масло рубаємо. Інгредієнти з'єднуємо і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. Тісто прибираємо обов'язково на 30 хвилин у холодильник. Потім розгортаємо в тонкий пласт товщиною не більше 3 мм Розставляємо формочки для тарталеток поряд один з одним, накриваємо шаром пісочного тіста і придавлюємо качалкою, а потім прибираємо зайве тісто.
Формочки ставимо ще на деякий час в холодильнику. Перед випічкою проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Випікаємо при високій температурі 200 градусів 15 хвилин. Готові тарталетки заповнюємо будь смачною начинкою. Для того щоб тісто у формочки не вздувалось, покладіть на дно квасоля або кілька горошин.
Смачне тісто для тарталеток
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіваємо і ретельно подрібнюємо до отримання крихти з вершковим маслом. Сметану збиваємо до однорідності з яйцем і сіллю, виливаємо суміш в крихту і швиденько замішуємо пластичне однорідне тісто. Загортаємо його в плівку або пакет і кладемо хоча б на 1 годину в холодильник. Після цього переходимо безпосередньо до приготування тарталеток.
Рецепт тарталеток з листкового тіста
Інгредієнти:
Приготування
В першу чергу тонко розкачуємо тісто на рівній поверхні, злегка присипаної борошном. Потім нарізаємо його квадратами. Потім робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі кожного квадрата. При запіканні куточки відгинаємо назовні.
Рецепт заварного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, масло і доводимо до кипіння. Всипаємо швидко борошно, постійно помішуючи масу дерев'яною ложкою, і варимо 1-2 хвилини. Одержаний грудку тіста трохи охолоджуємо, і по одному вводимо яйця, ретельно вимішуючи.
Рецепт прісного тіста для тарталеток
Інгредієнти:
Приготування
Борошно гарненько змішуємо з розм'якшеним маслом, а потім вводимо жовтки. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його на 30 хвилин в прохолодне місце.
Рецепт кавового тесту для тарталеток
Інгредієнти:
Приготування
Борошно змішуємо з цукром, додаємо дрібно порзане масло. Жовток з'єднуємо з холодним кава . Замішуємо тісто і гарненько вимішуємо його протягом декількох хвилин. Потім скачуємо кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин в прохолодне місце.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Тарталетки з сьомгою
Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
Тарталетки з куркою
Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
Солодкі начинки
Начинки є основою багатьох страв. І сьогодні мова піде про солодких начинках для млинців, лавашу, тарталеток. Читаємо наші корисні поради та
Кошики з фруктами
Якщо ви хочете здивувати гостей або домочадців (або і тих, і інших одночасно), пропонуємо вам зробити чудовий десерт - кошики з фруктами. Випікати їх