Не знаєте, яким же блюдом прикрасити ваш святковий стіл? Хочете приготувати нескладну, але оригінальне блюдо? Тоді спечіть тарталетки. Вони неймовірно гарні на смак і досить прості в приготуванні. Можна, звичайно, купити готові кошички в магазині, але краще все-таки спекти тарталетки самостійно. Класична основа у них зазвичай складається з пісочного тіста . Але також можна приготувати листкові тарталетки, прісні або заварні. А формочки тарталеток потім можна наповнити і салатами і фруктами, і навіть просто солодким кремом. Давайте розглянемо з вами рецепти тесту для тарталеток.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; маргарин - 100 г; жовток яєчний - 1 шт.; вода - 1 ст. ложка; цукор - 1 ст.; сіль - щіпка. Приготування Давайте розберемося, як приготувати тісто для тарталеток. Сіль змішуємо з борошном, збиваємо жовтки з цукром, а масло рубаємо. Інгредієнти з'єднуємо і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. Тісто прибираємо обов'язково на 30 хвилин у холодильник. Потім розгортаємо в тонкий пласт товщиною не більше 3 мм Розставляємо формочки для тарталеток поряд один з одним, накриваємо шаром пісочного тіста і придавлюємо качалкою, а потім прибираємо зайве тісто.
Формочки ставимо ще на деякий час в холодильнику. Перед випічкою проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Випікаємо при високій температурі 200 градусів 15 хвилин. Готові тарталетки заповнюємо будь смачною начинкою. Для того щоб тісто у формочки не вздувалось, покладіть на дно квасоля або кілька горошин.
Смачне тісто для тарталеток
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; масло вершкове - 200 г; сметана - 200 мл; яйце - 1 шт.; сіль - щіпка. Приготування Борошно просіваємо і ретельно подрібнюємо до отримання крихти з вершковим маслом. Сметану збиваємо до однорідності з яйцем і сіллю, виливаємо суміш в крихту і швиденько замішуємо пластичне однорідне тісто. Загортаємо його в плівку або пакет і кладемо хоча б на 1 годину в холодильник. Після цього переходимо безпосередньо до приготування тарталеток.
Рецепт тарталеток з листкового тіста
Інгредієнти: борошно - 20 г; яйце - 1 шт.; листкове дріжджове тісто - 500 р. Приготування В першу чергу тонко розкачуємо тісто на рівній поверхні, злегка присипаної борошном. Потім нарізаємо його квадратами. Потім робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі кожного квадрата. При запіканні куточки відгинаємо назовні.
Рецепт заварного тіста для тарталеток
Інгредієнти: вода - 500 мл; вершкове масло - 160 г; сіль - щіпка; борошно - 300 г; яйце - 7 шт. Приготування У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, масло і доводимо до кипіння. Всипаємо швидко борошно, постійно помішуючи масу дерев'яною ложкою, і варимо 1-2 хвилини. Одержаний грудку тіста трохи охолоджуємо, і по одному вводимо яйця, ретельно вимішуючи.
Рецепт прісного тіста для тарталеток
Інгредієнти: борошно - 300 г; масло вершкове - 200 г; яєчні жовтки - 3 шт. Приготування Борошно гарненько змішуємо з розм'якшеним маслом, а потім вводимо жовтки. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його на 30 хвилин в прохолодне місце.
Рецепт кавового тесту для тарталеток
Інгредієнти: пшеничне борошно - 225 г; цукрова пудра - 1 ст. ложка; кава - 2 ст. ложки; масло вершкове - 150 г; жовток яєчний - 1 шт. Приготування Борошно змішуємо з цукром, додаємо дрібно порзане масло. Жовток з'єднуємо з холодним кава . Замішуємо тісто і гарненько вимішуємо його протягом декількох хвилин. Потім скачуємо кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин в прохолодне місце.