Вернуться назад Распечатать

Тісто для тарталеток

Тісто для тарталеток
Не знаєте, яким же блюдом прикрасити ваш святковий стіл? Хочете приготувати нескладну, але оригінальне блюдо? Тоді спечіть тарталетки. Вони неймовірно гарні на смак і досить прості в приготуванні. Можна, звичайно, купити готові кошички в магазині, але краще все-таки спекти тарталетки самостійно. Класична основа у них зазвичай складається з пісочного тіста . Але також можна приготувати листкові тарталетки, прісні або заварні. А формочки тарталеток потім можна наповнити і салатами і фруктами, і навіть просто солодким кремом. Давайте розглянемо з вами рецепти тесту для тарталеток.
Рецепт пісочного тіста для тарталеток
Інгредієнти:

  • борошно - 1 ст.;

  • маргарин - 100 г;

  • жовток яєчний - 1 шт.;

  • вода - 1 ст. ложка;

  • цукор - 1 ст.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Давайте розберемося, як приготувати тісто для тарталеток. Сіль змішуємо з борошном, збиваємо жовтки з цукром, а масло рубаємо. Інгредієнти з'єднуємо і замішуємо тісто, поступово вливаючи воду. Тісто прибираємо обов'язково на 30 хвилин у холодильник. Потім розгортаємо в тонкий пласт товщиною не більше 3 мм Розставляємо формочки для тарталеток поряд один з одним, накриваємо шаром пісочного тіста і придавлюємо качалкою, а потім прибираємо зайве тісто.
    Формочки ставимо ще на деякий час в холодильнику. Перед випічкою проколюємо тісто в декількох місцях виделкою. Випікаємо при високій температурі 200 градусів 15 хвилин. Готові тарталетки заповнюємо будь смачною начинкою. Для того щоб тісто у формочки не вздувалось, покладіть на дно квасоля або кілька горошин.
    Смачне тісто для тарталеток
    Інгредієнти:

  • борошно - 3 ст.;

  • масло вершкове - 200 г;

  • сметана - 200 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Борошно просіваємо і ретельно подрібнюємо до отримання крихти з вершковим маслом. Сметану збиваємо до однорідності з яйцем і сіллю, виливаємо суміш в крихту і швиденько замішуємо пластичне однорідне тісто. Загортаємо його в плівку або пакет і кладемо хоча б на 1 годину в холодильник. Після цього переходимо безпосередньо до приготування тарталеток.
    Рецепт тарталеток з листкового тіста
    Інгредієнти:

  • борошно - 20 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • листкове дріжджове тісто - 500 р.


  • Приготування
    В першу чергу тонко розкачуємо тісто на рівній поверхні, злегка присипаної борошном. Потім нарізаємо його квадратами. Потім робимо хрестоподібні надрізи прямо в центрі кожного квадрата. При запіканні куточки відгинаємо назовні.
    Рецепт заварного тіста для тарталеток
    Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • вершкове масло - 160 г;

  • сіль - щіпка;

  • борошно - 300 г;

  • яйце - 7 шт.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, кладемо сіль, масло і доводимо до кипіння. Всипаємо швидко борошно, постійно помішуючи масу дерев'яною ложкою, і варимо 1-2 хвилини. Одержаний грудку тіста трохи охолоджуємо, і по одному вводимо яйця, ретельно вимішуючи.
    Рецепт прісного тіста для тарталеток
    Інгредієнти:

  • борошно - 300 г;

  • масло вершкове - 200 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.


  • Приготування
    Борошно гарненько змішуємо з розм'якшеним маслом, а потім вводимо жовтки. Замішуємо м'яке тісто і прибираємо його на 30 хвилин в прохолодне місце.
    Рецепт кавового тесту для тарталеток
    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 225 г;

  • Тісто для тарталеток

  • цукрова пудра - 1 ст. ложка;

  • кава - 2 ст. ложки;

  • масло вершкове - 150 г;

  • жовток яєчний - 1 шт.


  • Приготування
    Борошно змішуємо з цукром, додаємо дрібно порзане масло. Жовток з'єднуємо з холодним кава . Замішуємо тісто і гарненько вимішуємо його протягом декількох хвилин. Потім скачуємо кулю, загортаємо у плівку і прибираємо на 20 хвилин в прохолодне місце.