» » Як зробити фрикадельки?

Як зробити фрикадельки?

Як зробити фрикадельки?
Фрикадельки – дуже універсальне блюдо, яке можна заготовити про запас. Маленькі кульки з фаршу прекрасно переносять заморожування, і при необхідності можуть стати чудовим доповненням рагу, густого соусу або супу .
Рецепт цієї страви досить простий, але залишає місце для експериментів.

Як зробити фрикадельки з курячого фаршу з підливкою?


Такі фрикадельки чудово підійдуть тим, хто рахує калорії або просто не любить важку їжу.
Інгредієнти:

  • фарш з курячого філе – 950 г;

  • яйце куряче (добірне)– 2 шт.;

  • перець чорний, свіжозмелену – 1 щіпка;

  • сіль велика – 2 щіпки;

  • багет або батон – 150 г;

  • олія рослинна (без запаху) – 30 мл;

  • сметана 20% жирності – 200 г;

  • бульйон курячий – 150 мл.


  • Приготування
    Розмочений багет подрібнюємо у блендері змішуємо з курячим фаршем і яйцями. Солимо і перчимо. Скачуємо маленькі, круглі фрикадельки і смажимо їх по 4 хвилини з кожного боку в прогрітому олії. Перекладаємо кульки у форму для запікання і заливаємо сметанкою, яку попередньо розвели бульйоном. Визначаємо в прогріту духовку приблизно на 25 хвилин. Не зіпсує блюдо сир, посипаний в кінці приготування.

    Як зробити рибні фрикадельки зі сметанною підливою?


    Ці рибні фрикадельки в сметанному соусі виходять особливо ніжними і стануть прекрасним компаньйоном для будь-якого гарніру.
    Інгредієнти:

  • філе риби - 420 г;

  • ріпчаста цибуля - 65 г;

  • невеликий пучок петрушки;

  • сметана 15% - 125 мл;

  • борошно пшеничне в/с - 10 г;

  • рибний бульйон - 65 мл


  • Приготування
    З'єднайте рибний фарш з пюрированным часником і петрушкою, приправте все, додайте яйце скачайте в маленькі кульки. Підрум'яньте рибні фрикадельки на сковороді, посипте їх борошном і залийте сметаною з бульйоном. Дочекайтеся поки соус загусне і можете пробувати.

    Як приготувати фрикадельки з рисом в мультиварці?


    Дуже швидко і дуже просто готується страва з завдяки домашньої помічниці – мультиварці.
    Інгредієнти:

  • м'ясний фарш - 540 г;

  • рис - 95 г;

  • гілочки кінзи - 8 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • борошно пшеничне - 1 ч. ложка;

  • стебло селери;

  • щіпка меленого куміна;

  • морква - 75 г;

  • овочевий бульйон – 05 л.


  • Приготування
    Відваріть рис і змішайте з м'ясним фаршем. Додайте до яловичині подрібнену зелень кінзи, мелений кумін і сіль. Сформуйте маленькі фрикадельки.
    Далі приступимо до підливці. Нашаткуйте і обсмажте моркву, селеру і цибулю в розігрітій олії на «Випікання» і залийте все бульйоном. Перейдіть на «Гасіння», а коли підлива закипить, покладіть фрикадельки і варіть страву до готовності. Як тільки будуть готові фрикадельки, можна подавати, додавши улюблений гарнір і посипавши свіжою зеленню.
    Фрикадельки з томатом
    Інгредієнти:

  • свиняча шия середньої жирності – 06 кг;

  • цибуля ріпчаста – 4 шт.;

  • хліб черствий – 220 г;

  • телятина – 03 кг;

  • морква не велика – 2 шт.;

  • рослинне масло – 55 мл;

  • томатна паста – 4 ст. ложки;

  • яйце – 2 шт.;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • свіжозмелену чорний перець – щіпка.


  • Приготування
    Як зробити фрикадельки?

    Хліб замочуємо в молоці. Далі його акуратно віджимаємо і перемелюємо разом зі свининою, 1 цибулиною, телятиною на м'ясорубці. Приправляємо фарш, додаємо яйця. За допомогою чайної ложечки відміряємо однакові порції і скачуємо м'ясні кульки. Розігріваємо олію в сковороді і обсмажуємо наші фрикадельки до золотистого кольору. Викладаємо їх на тарілку і приступаємо до підливці. Залишився цибулю дрібно шаткуємо, а морквину подрібнюємо на середній тертці. Злегка обсмажуємо (до прозорості), додаємо моркву і водичку – близько 300 мл. Тушкуємо все разом на слабкому вогні близько 8 хвилин, потім опускаємо в соус фрикадельки і продовжуємо готувати ще стільки ж.
    Додав: admin | 14-10-2015, 18:14
    Переглядів: 712