Як правильно варити компот?
Компот важко назвати складним в приготуванні напоєм, але в залежності від того, що є його основою, існує ряд нюансів, які необхідно знати для отримання максимуму смаку і аромату. Розбору останніх ми і вирішили присвятити цей матеріал.
Ягідний компот складніше інших у приготуванні, причина проста – ніжна ягідна м'якоть швидше розварюється свіжих фруктів і, тим більше, сухофруктів, а тому, щоб отримати по-справжньому ягідний напій, необхідно дотримуватися ряду правил.
По-перше, насичений ягідний компот вийде лише в тому випадку, якщо самих ягід буде достатньо. На літр води кладіть стакан очищених від кісточок плодів. Цукор, або будь-який інший підсолоджувач, завжди краще додавати за смаком, так як деякі ягоди досить солодкі і самі по собі. Свіжі, очищені від плодоніжок і кісточок ягоди цілком кладуть в емальовану каструлю, заливають водою, а після закипання рідини всипають цукор, зменшують жар і варять 10 хвилин. Ключовий момент – компот завжди повинен встигнути настоятися перед подачею, бажано, не менше 10-12 годин.
Якщо компоту захотілося не в сезон, а ви не знаєте, як правильно варити компот із заморожених ягід , то з цим справи йдуть не на багато складніше: ягоди всипайте прямо замороженими, а варіть напій на 5 хвилин довше. Так як заморожені плоди втрачають частину своїх смакових властивостей, то зазвичай в компот додають трохи лимонної кислоти (або натурального лимонного соку), а також прянощі на зразок гвоздики або палички кориці.
Мабуть, найпопулярнішим різновидом компотів є компот із сухофруктів , так як напій доступний до приготування цілий рік, а запаси сушених плодів здатні зберігатися тривалий час.
Перед варінням сухофруктів, плоди ретельно споліскують, а потім замочують буквально на півгодини у ледь теплій воді. Набряклі сухофрукти кладуть у киплячу воду, додають цукор за смаком. Для приготування літра насиченого компоту достатньо кинути в окріп 100 грам сушених плодів (груш, чорносливу, яблук, кураги, журавлини та інших), всипати столову ложку цукру. Через півгодини варіння під кришкою, компот прибирають з вогню і залишають настоятися, поки не охолоне до кімнатної температури.
Якщо ви вирішите заготовити плодовий або ягідний компот на зиму, то дотримуйтеся вищеописаних схем приготування, але не охолоджуйте напій, а прямо гарячим розливайте його по стерильним банкам і закочуйте.
Як варити компот з ягід?
Ягідний компот складніше інших у приготуванні, причина проста – ніжна ягідна м'якоть швидше розварюється свіжих фруктів і, тим більше, сухофруктів, а тому, щоб отримати по-справжньому ягідний напій, необхідно дотримуватися ряду правил.
По-перше, насичений ягідний компот вийде лише в тому випадку, якщо самих ягід буде достатньо. На літр води кладіть стакан очищених від кісточок плодів. Цукор, або будь-який інший підсолоджувач, завжди краще додавати за смаком, так як деякі ягоди досить солодкі і самі по собі. Свіжі, очищені від плодоніжок і кісточок ягоди цілком кладуть в емальовану каструлю, заливають водою, а після закипання рідини всипають цукор, зменшують жар і варять 10 хвилин. Ключовий момент – компот завжди повинен встигнути настоятися перед подачею, бажано, не менше 10-12 годин.
Якщо компоту захотілося не в сезон, а ви не знаєте, як правильно варити компот із заморожених ягід , то з цим справи йдуть не на багато складніше: ягоди всипайте прямо замороженими, а варіть напій на 5 хвилин довше. Так як заморожені плоди втрачають частину своїх смакових властивостей, то зазвичай в компот додають трохи лимонної кислоти (або натурального лимонного соку), а також прянощі на зразок гвоздики або палички кориці.
Як правильно варити компот з сухофруктів?
Мабуть, найпопулярнішим різновидом компотів є компот із сухофруктів , так як напій доступний до приготування цілий рік, а запаси сушених плодів здатні зберігатися тривалий час.
Перед варінням сухофруктів, плоди ретельно споліскують, а потім замочують буквально на півгодини у ледь теплій воді. Набряклі сухофрукти кладуть у киплячу воду, додають цукор за смаком. Для приготування літра насиченого компоту достатньо кинути в окріп 100 грам сушених плодів (груш, чорносливу, яблук, кураги, журавлини та інших), всипати столову ложку цукру. Через півгодини варіння під кришкою, компот прибирають з вогню і залишають настоятися, поки не охолоне до кімнатної температури.
Як варити компот на зиму?
Якщо ви вирішите заготовити плодовий або ягідний компот на зиму, то дотримуйтеся вищеописаних схем приготування, але не охолоджуйте напій, а прямо гарячим розливайте його по стерильним банкам і закочуйте.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити компот з ягід?
Влітку компот можна готувати кожен день, використовуючи будь-які сезонні ягоди. Адже домашній напій не тільки смачний, але і дуже корисний. В холодну
Компот із замороженої вишні
Взимку, коли організм вже добряче скучив по свіжих ягід, відмінним рішенням може стати компот, приготований з замороженої вишні. Завдяки сучасній
Компот із чорносливу для грудничка
Компот - смачний і корисний напій, який можна пропонувати дітям, починаючи з грудного віку. Взимку, коли немає свіжих вруктов, можна варити компот з
Компот з кураги
А ви знаєте, що смачні і корисні компоти виходять не тільки зі свіжих або заморожених ягід, але і з сухофруктів? І сьогодні ми розповімо, як зварити
Компот з фруктів
Домашні компоти самі смачні і корисні. І сьогодні ми поговоримо про чудові напої з фруктів. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих і водночас
Компот з груш
Груші, як і інші фрукти прекрасно підходять для приготування різних напоїв. При варінні вони не втрачають своєї форми і надають дивовижний смак і