Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Фарширована щука

Фарширована щука

21-06-2015, 13:34
1 871
Фарширована щука
Щука – їстівна хижа риба, що мешкає переважно в прісних водах Євразії та Північної Америки, об'єкт рибальства та розведення, делікатес. Тіло щуки кілька суховата, тому що містить мінімальну кількість жиру, це продукт з високим вмістом білка, який можна рекомендувати для дієтичного харчування. З щуки зазвичай готують різні цікаві страви, можна, наприклад фарширувати її для подальшого запікання в духовці. До речі, фарширована щука чудно виглядає на святковому столі.
Розповімо, як фарширувати щуку.
Для фарширування більше всього підходить риба середнього розміру, такого, щоб вона цілісною (з головою) містилася на деко вашого духової шафи хоча б по діагоналі. Приготування фаршированої щуки – справа тонка, до якої слід підходити з уважністю і акуратністю.

Вибираємо щуку для фарширування


Під фарширование вибирайте на базарі тільки свіжу рибу з ясними очима, з зябрами яскраво-рожевих відтінків. Луска може бути неблестящей, риба може мати легкий запах твані і бути трохи слизькій – це норма.

Фарширована щука, запечена в духовці по-єврейськи – рецепт


Інгредієнти:

  • щука – 1 шт. вагою 1 кг або трохи більше;

  • білий пшеничний хліб (багет) – 2-3 скибочки без скоринки;

  • куряче яйце – 1-2 шт.;

  • натуральне вершкове масло – близько 50 м;

  • молоко середньої жирності – 50 г + ще трохи;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • часник – 2 шт.;

  • сухі мелені спеції (запашний чорний перець, мускатний горіх, гвоздика і ін);

  • сіль;

  • лимон;

  • зелень.


  • Приготування
    Підготовка тушки
    Ретельно чистимо рибу, акуратно видаляємо зябра і тельбухи. Відрізаємо плавці. Промиваємо рибу проточною холодною водою. Деякі знімають шкіру, відрізають голову, а потім пришивають її до фаршированої шкірі, але краще зробити витонченіше. З боку черевця відразу за головою подламываем хребет, підрізаючи акуратно ножем, знімаємо шкіру з головою в бік хвоста. Подламываем хребет біля хвостового плавця, трохи підрізаємо і обережно (так, щоб не пошкодити шкіру) витягуємо тушку зі шкіри повністю.
    Приготування начинки
    Замочуємо хлібний м'якуш в молоці. Знімаємо тіло щуки з кісток і пропускаємо через м'ясорубку двічі, щоб убезпечити себе від можливо не віддалених дрібних кісточок (якщо в рибі була ікра або молочко – їх також можна перемолоти для фаршу). Пропускаємо Через м'ясорубку також розмочений у молоці хлібний м'якуш, часник і цибулю. В отриманий фарш додаємо яйце, розм'якшене вершкове масло, приправляємо меленими спеціями і ретельно перемішуємо. Якщо хочете, можна додати у фарш трохи подрібненої зелені – буде ароматнішим і корисніше. Можна ще додати трохи дрібно мелених волоських горіхів.
    Фарширование і запікання щуки
    Акуратно фаршируємо щуку приготовленої начинкою, але не занадто щільно, щоб шкіра не лопнула в процесі запікання. Обережно зашиваємо черевце кухарським шпагатом з допомогою циганської голки. Змащуємо поверхню щуки розтопленим вершковим маслом.
    Застеляємо деко фольгою або пекарської папером (так потім буде легше його мити). Змащуємо деко розтопленим вершковим маслом (можна топленим). Поверх розкладаємо гілочки зелені. Викладаємо щуку і запікаємо в духовій шафі протягом 35-45 хвилин. Скоринка на
    Фарширована щука
    риби повинна придбати золотистий відтінок.
    Як прикрасити і подати фаршировану щуку?
    Обережно і акуратно перекладаємо запечену фаршировану щуку на сервірувальне блюдо і робимо глибокі прорізи, що позначають поділ на порційні шматочки. Збризкуємо рибу соком лимона, оформляємо гілочками свіжої зелені. Можна викласти навколо риби креветки, варених раків, оливки, темні і світлі. До запеченої щуку добре подати відвареної картопля, мариновані або солоні гриби, овочеві соління, біле столове вино або гарну охолоджену горілку.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як фарширувати щуку?
    Як фарширувати щуку?
    Кожне свято господинь намагаються придумати щось нове для додання столу краси і вишуканості. Одне з найцікавіших на вигляд і приголомшливих на смак
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Як приготувати фаршировану щуку?
    Якщо ваш чоловік завзятий рибалка і часто привозить додому рибку, то варто навчитися не тільки її смажити і варити. Здивуйте свою половинку
    Запечена щука
    Запечена щука
    Щука - одна з найсмачніших риб, яку ще називають царською, так як здавна вона була головною прикрасою столу на багатьох святах. І сьогодні ми
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Страви з щуки - рецепти приготування
    Щука є нежирної рибою і відмінно підходить для дієтичного харчування. І зараз ми поділимося з вами цікавими рецептами приготування страв з щуки.
    Щука в сметані
    Щука в сметані
    Щука - чудова смачна рибка. І сьогодні ми розповімо, як її правильно поєднувати зі сметаною. Таке цікаве і ситне страву можна приготувати у вихідний
    Як засолити щуку?
    Як засолити щуку?
    Щука - смачна і популярна риба на наших столах. Готують її різними способами: смажать, варять, тушкують, запікають. І сьогодні ми розповімо, як її