Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Картопля з грибами в духовці

Картопля з грибами в духовці

21-06-2015, 12:34
1 258
Картопля з грибами в духовці
Класичний гарнір у вигляді картоплі з грибами, напевно готувався вами не один десяток разів. Здивувати тут можна мало чим, але ми б хотіли спробувати запекти обидва цих буденних інгредієнта просто і оригінально. Зацікавлених просимо приєднатися до нас в рецептах далі.

Картопля запечена з грибами


Інгредієнти:

  • картопля - 750 г;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • печериці - 190 г;

  • лимон - 1 шт.;

  • маслини - 80 г;

  • зелень петрушки.


  • Приготування
    Розігрів духової шафи до температури до 210°С, змішуємо вимиті картопляні бульби з оливковою олією і спеціями. Розклавши картоплю на деко єдиним шаром, приправляємо його і ставимо в духовку хвилин на 15. Тим часом очищаємо гриби і натираємо цедру лимона. Перемішуємо все і запікаємо ще 15 хвилин. В кінці приготування поливаємо гарнір лимонним соком, посипаємо петрушкою і змішуємо з маслинами.

    Рецепт: запечена картопля з грибами


    Інгредієнти:

  • картопляні бульби - 750 г;

  • печериці - 480 м;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • оливкова олія - 15 мл;

  • бальзамічний оцет - 30 мл;

  • сушений чебрець - 3 г;

  • овочевий бульйон - 210 мл;

  • вершки для збивання - 120 мл;

  • біле сухе вино - 80 мл;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Попередньо доводимо температуру духовки до позначки в 210°С. Деко покриваємо пергаментом і розкладаємо на ньому шматочки печериць, попередньо змішаний з маслом, бальзаміком, чебрецем, сіллю і часником. Запікаємо гриби хвилин 10-12 а потім залишаємо охолонути.
    Поки гриби в духовці, у вас є час відварити картопляні бульби до м'якості (не переварити!), обсушити, також полити олією і приправити, а потім розмістити в духовці хвилин на 20 щоб шкірка схопилася золотистою скоринкою. Запечені гриби кладемо на сковороду, заливаємо вином і даємо йому повністю випарується, додаємо картоплю, вливаємо бульйон з вершками і даємо соусу прогрітися. У фіналі заправляємо страву зеленню і подаємо до столу.

    Картопля зі свининою та грибами в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля - 490 г;

  • оливкова олія;

  • часниковий зубчик - 1 шт.;

  • бекон - 190 г;

  • печериці - 500 г;

  • сушений естрагон - 3 р.


  • Приготування
    Насамперед поставимо запікатися картопляні бульби. Перед подорожжю в духовку їх слід вимити, нарізати на четвертинки, приправити і розкласти на деку. 20 хвилин при 180°С буде цілком достатньо для того, щоб бульби дійшли до напівготовності.
    Доки картопля запікається, в невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо бекон. Ви можете замінити бекон звичайними скибочками свинини або навіть фаршем, якщо хочете знизити калорійність страви. Через хвилину обжарювання до бекону кладемо часник, печериці і естрагон. Суміш відразу стане ароматною, а гриби випустять вологу, коли ця волога випарується настане ідеальний момент для викладанням грибів до бульб. Після перемішування залиште картоплю, м'ясо і гриби в духовці ще на 15 хвилин.

    Фарширований грибами картопля в духовці


    Інгредієнти:

  • картопля (великий бульба) - 1 шт.;

  • м'ясний фарш - 80 г;

  • твердий сир - 30 г;

  • вершкове масло;

  • зелена цибуля;

  • печериці - 4-5 шт.;
  • Картопля з грибами в духовці

  • сметана.


  • Приготування
    Розігрів духовку до 180°С, загорнути картоплю листом фольги і кладемо запікати до м'якості.
    На вершковому маслі обсмажуємо гриби з фаршем до золотистої скоринки. Запечену картоплю виймаємо з духовки, розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть, залишаючи «човники» з картопляної шкірки. Змішуємо картоплю з грибами і м'ясом, додаємо сир, сметану і зелень, викладаємо в картопляні шкірки і ставимо в духовку ще хвилин на 15.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Молодий картопля запечена в духовці
    Молодий картопля запечена в духовці
    У сезон молодої картоплі приготуйте це швидке, смачне і дуже смачне блюдо, яке неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Пропонуємо рецепт простого
    Картопля з фаршем в духовці
    Картопля з фаршем в духовці
    Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля з сиром в духовці
    Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
    Картопля, печена в духовці
    Картопля, печена в духовці
    Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
    Картопляні човники
    Картопляні човники
    Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем
    Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на