Картопля з грибами в духовці
Класичний гарнір у вигляді картоплі з грибами, напевно готувався вами не один десяток разів. Здивувати тут можна мало чим, але ми б хотіли спробувати запекти обидва цих буденних інгредієнта просто і оригінально. Зацікавлених просимо приєднатися до нас в рецептах далі.
Інгредієнти:
картопля - 750 г;
оливкова олія - 15 мл;
печериці - 190 г;
лимон - 1 шт.;
маслини - 80 г;
зелень петрушки.
Приготування
Розігрів духової шафи до температури до 210°С, змішуємо вимиті картопляні бульби з оливковою олією і спеціями. Розклавши картоплю на деко єдиним шаром, приправляємо його і ставимо в духовку хвилин на 15. Тим часом очищаємо гриби і натираємо цедру лимона. Перемішуємо все і запікаємо ще 15 хвилин. В кінці приготування поливаємо гарнір лимонним соком, посипаємо петрушкою і змішуємо з маслинами.
Інгредієнти:
картопляні бульби - 750 г;
печериці - 480 м;
часникові зубчики - 3 шт.;
оливкова олія - 15 мл;
бальзамічний оцет - 30 мл;
сушений чебрець - 3 г;
овочевий бульйон - 210 мл;
вершки для збивання - 120 мл;
біле сухе вино - 80 мл;
зелену цибулю.
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до позначки в 210°С. Деко покриваємо пергаментом і розкладаємо на ньому шматочки печериць, попередньо змішаний з маслом, бальзаміком, чебрецем, сіллю і часником. Запікаємо гриби хвилин 10-12 а потім залишаємо охолонути.
Поки гриби в духовці, у вас є час відварити картопляні бульби до м'якості (не переварити!), обсушити, також полити олією і приправити, а потім розмістити в духовці хвилин на 20 щоб шкірка схопилася золотистою скоринкою. Запечені гриби кладемо на сковороду, заливаємо вином і даємо йому повністю випарується, додаємо картоплю, вливаємо бульйон з вершками і даємо соусу прогрітися. У фіналі заправляємо страву зеленню і подаємо до столу.
Інгредієнти:
картопля - 490 г;
оливкова олія;
часниковий зубчик - 1 шт.;
бекон - 190 г;
печериці - 500 г;
сушений естрагон - 3 р.
Приготування
Насамперед поставимо запікатися картопляні бульби. Перед подорожжю в духовку їх слід вимити, нарізати на четвертинки, приправити і розкласти на деку. 20 хвилин при 180°С буде цілком достатньо для того, щоб бульби дійшли до напівготовності.
Доки картопля запікається, в невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо бекон. Ви можете замінити бекон звичайними скибочками свинини або навіть фаршем, якщо хочете знизити калорійність страви. Через хвилину обжарювання до бекону кладемо часник, печериці і естрагон. Суміш відразу стане ароматною, а гриби випустять вологу, коли ця волога випарується настане ідеальний момент для викладанням грибів до бульб. Після перемішування залиште картоплю, м'ясо і гриби в духовці ще на 15 хвилин.
Інгредієнти:
картопля (великий бульба) - 1 шт.;
м'ясний фарш - 80 г;
твердий сир - 30 г;
вершкове масло;
зелена цибуля;
печериці - 4-5 шт.;
сметана.
Приготування
Розігрів духовку до 180°С, загорнути картоплю листом фольги і кладемо запікати до м'якості.
На вершковому маслі обсмажуємо гриби з фаршем до золотистої скоринки. Запечену картоплю виймаємо з духовки, розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть, залишаючи «човники» з картопляної шкірки. Змішуємо картоплю з грибами і м'ясом, додаємо сир, сметану і зелень, викладаємо в картопляні шкірки і ставимо в духовку ще хвилин на 15.
Картопля запечена з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духової шафи до температури до 210°С, змішуємо вимиті картопляні бульби з оливковою олією і спеціями. Розклавши картоплю на деко єдиним шаром, приправляємо його і ставимо в духовку хвилин на 15. Тим часом очищаємо гриби і натираємо цедру лимона. Перемішуємо все і запікаємо ще 15 хвилин. В кінці приготування поливаємо гарнір лимонним соком, посипаємо петрушкою і змішуємо з маслинами.
Рецепт: запечена картопля з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо доводимо температуру духовки до позначки в 210°С. Деко покриваємо пергаментом і розкладаємо на ньому шматочки печериць, попередньо змішаний з маслом, бальзаміком, чебрецем, сіллю і часником. Запікаємо гриби хвилин 10-12 а потім залишаємо охолонути.
Поки гриби в духовці, у вас є час відварити картопляні бульби до м'якості (не переварити!), обсушити, також полити олією і приправити, а потім розмістити в духовці хвилин на 20 щоб шкірка схопилася золотистою скоринкою. Запечені гриби кладемо на сковороду, заливаємо вином і даємо йому повністю випарується, додаємо картоплю, вливаємо бульйон з вершками і даємо соусу прогрітися. У фіналі заправляємо страву зеленню і подаємо до столу.
Картопля зі свининою та грибами в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед поставимо запікатися картопляні бульби. Перед подорожжю в духовку їх слід вимити, нарізати на четвертинки, приправити і розкласти на деку. 20 хвилин при 180°С буде цілком достатньо для того, щоб бульби дійшли до напівготовності.
Доки картопля запікається, в невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо бекон. Ви можете замінити бекон звичайними скибочками свинини або навіть фаршем, якщо хочете знизити калорійність страви. Через хвилину обжарювання до бекону кладемо часник, печериці і естрагон. Суміш відразу стане ароматною, а гриби випустять вологу, коли ця волога випарується настане ідеальний момент для викладанням грибів до бульб. Після перемішування залиште картоплю, м'ясо і гриби в духовці ще на 15 хвилин.
Фарширований грибами картопля в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів духовку до 180°С, загорнути картоплю листом фольги і кладемо запікати до м'якості.
На вершковому маслі обсмажуємо гриби з фаршем до золотистої скоринки. Запечену картоплю виймаємо з духовки, розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть, залишаючи «човники» з картопляної шкірки. Змішуємо картоплю з грибами і м'ясом, додаємо сир, сметану і зелень, викладаємо в картопляні шкірки і ставимо в духовку ще хвилин на 15.
Рекомендуємо добрі рецепти
Молодий картопля запечена в духовці
У сезон молодої картоплі приготуйте це швидке, смачне і дуже смачне блюдо, яке неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. Пропонуємо рецепт простого
Картопля з фаршем в духовці
Саме універсальне поєднання продуктів для основного блюда - картопля і м'ясо. Існує велика кількість рецептів саме з цими інгредієнтами. Ми додамо ще
Картопля з сиром в духовці
Картопля, запечена з сиром - це класика, яка обросла безліччю варіантів приготування. Кілька з них ми вам розповімо в нашій статті. Така страва може
Картопля, печена в духовці
Запікання картоплі в духовці зі спеціями - досить проста справа, але якщо додати небагато фантазії, то може вийти чудовий гарнір з картоплі до
Картопляні човники
Картопляні човники - це оригінальне і ситне блюдо, яке може стати прикрасою вашого столу. Щоб приготувати такі човники вам доведеться трохи
Картопля, фарширована фаршем
Картопля, фарширована фаршем - прекрасна закуска до святкового столу. Таке блюдо добре подавати на фуршетах або банкетах, а також в якості гарніру на