Класичний гарнір у вигляді картоплі з грибами, напевно готувався вами не один десяток разів. Здивувати тут можна мало чим, але ми б хотіли спробувати запекти обидва цих буденних інгредієнта просто і оригінально. Зацікавлених просимо приєднатися до нас в рецептах далі.
Картопля запечена з грибами
Інгредієнти: картопля - 750 г; оливкова олія - 15 мл; печериці - 190 г; лимон - 1 шт.; маслини - 80 г; зелень петрушки. Приготування Розігрів духової шафи до температури до 210°С, змішуємо вимиті картопляні бульби з оливковою олією і спеціями. Розклавши картоплю на деко єдиним шаром, приправляємо його і ставимо в духовку хвилин на 15. Тим часом очищаємо гриби і натираємо цедру лимона. Перемішуємо все і запікаємо ще 15 хвилин. В кінці приготування поливаємо гарнір лимонним соком, посипаємо петрушкою і змішуємо з маслинами.
Рецепт: запечена картопля з грибами
Інгредієнти: картопляні бульби - 750 г; печериці - 480 м; часникові зубчики - 3 шт.; оливкова олія - 15 мл; бальзамічний оцет - 30 мл; сушений чебрець - 3 г; овочевий бульйон - 210 мл; вершки для збивання - 120 мл; біле сухе вино - 80 мл; зелену цибулю. Приготування Попередньо доводимо температуру духовки до позначки в 210°С. Деко покриваємо пергаментом і розкладаємо на ньому шматочки печериць, попередньо змішаний з маслом, бальзаміком, чебрецем, сіллю і часником. Запікаємо гриби хвилин 10-12 а потім залишаємо охолонути.
Поки гриби в духовці, у вас є час відварити картопляні бульби до м'якості (не переварити!), обсушити, також полити олією і приправити, а потім розмістити в духовці хвилин на 20 щоб шкірка схопилася золотистою скоринкою. Запечені гриби кладемо на сковороду, заливаємо вином і даємо йому повністю випарується, додаємо картоплю, вливаємо бульйон з вершками і даємо соусу прогрітися. У фіналі заправляємо страву зеленню і подаємо до столу.
Картопля зі свининою та грибами в духовці
Інгредієнти: картопля - 490 г; оливкова олія; часниковий зубчик - 1 шт.; бекон - 190 г; печериці - 500 г; сушений естрагон - 3 р. Приготування Насамперед поставимо запікатися картопляні бульби. Перед подорожжю в духовку їх слід вимити, нарізати на четвертинки, приправити і розкласти на деку. 20 хвилин при 180°С буде цілком достатньо для того, щоб бульби дійшли до напівготовності.
Доки картопля запікається, в невеликій кількості оливкової олії обсмажуємо бекон. Ви можете замінити бекон звичайними скибочками свинини або навіть фаршем, якщо хочете знизити калорійність страви. Через хвилину обжарювання до бекону кладемо часник, печериці і естрагон. Суміш відразу стане ароматною, а гриби випустять вологу, коли ця волога випарується настане ідеальний момент для викладанням грибів до бульб. Після перемішування залиште картоплю, м'ясо і гриби в духовці ще на 15 хвилин.
Фарширований грибами картопля в духовці
Інгредієнти: картопля (великий бульба) - 1 шт.; м'ясний фарш - 80 г; твердий сир - 30 г; вершкове масло; зелена цибуля; печериці - 4-5 шт.; сметана. Приготування Розігрів духовку до 180°С, загорнути картоплю листом фольги і кладемо запікати до м'якості.
На вершковому маслі обсмажуємо гриби з фаршем до золотистої скоринки. Запечену картоплю виймаємо з духовки, розрізаємо навпіл і виймаємо м'якоть, залишаючи «човники» з картопляної шкірки. Змішуємо картоплю з грибами і м'ясом, додаємо сир, сметану і зелень, викладаємо в картопляні шкірки і ставимо в духовку ще хвилин на 15.