Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з кабачками

Курка з кабачками

20-06-2015, 22:59
381
Курка з кабачками
У кожної господині є багато рецептів приготування курки. Птицю можна запекти в духовці не тільки з яблучками і картоплею, як ми знаємо, а ще і з кабачками. Смачно буде також якщо курку з кабачками приготувати в мультиварці, на грилі або просто на сковороді. Це досить просте у приготуванні страва, а головне-корисне. У кабачків нейтральний смак, тому вони добре доповнюють м'ясні страви. Таку курочку можна приготувати як на сімейний обід або вечерю, так і на торжество.

Ароматна курка з кабачками - рецепт


Інгредієнти:

  • куряча грудка - 600 г;

  • молоді кабачки - 450 г;

  • середня цибулина - 1 шт;

  • рафінована олія;

  • сіль і чорний перець.


  • Приготування
    Куряче м'ясо помити, обсушити, нарізати середніми шматочками. Цибуля, кабачки нарізати кубиками або соломкою. У сотейнику добре прогріти масло, додати весь цибулю і трохи його підсмажити. Туди ж додати нарізану грудинку і через пару хвилин кабачки. Посолити, додати трохи чорного перцю та інших на ваш смак запашних спецій. Вогонь зробити трохи менше, накрити все це щільно кришкою і залишити нудитися на деякий час, періодично помішуючи. Блюдо гаситься не довго, до готовності кабачків. Подати курку з кабачками можна як самостійне блюдо, так і з улюбленим гарніром.
    Також є відмінна альтернатива цим рецептом приготувати соковиті рулетики з куркою у духовці.

    Курка з кабачками в духовці


    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 400 г;

  • свіжий кабачок - 2 шт;

  • майонез або соус з паприки;

  • сіль щіпка;

  • сир - 50 г;

  • перець чорний;

  • зелень кропу або петрушки;

  • рослинна олія;

  • невеликі шпажки.


  • Приготування
    Спочатку потрібно нарізати куряче філе тонкими довгими смужками, потім розрізати їх навпіл і злегка відбити. Тепер м'ясо необхідно замаринувати на 15-20 хвилин. Для цього його солимо, перчимо, змішуємо з дрібно рубаним часником.
    Курка з кабачками
    Поки м'ясо маринується, ріжемо кабачки уздовж товщиною півсантиметра і відправляємо їх в розкладеному вигляді на деко в духовку на 5-7 хвилин. Не забудьте їх змастити рослинним маслом для того, щоб кабачки стали м'якими. Після томління дістаємо овочі з духовки, змащуємо соусом або майонезом, посипаємо спеціями. Кладемо на кожен шматочок відбите філе і зверху посипаємо тертим сирком. Тепер скручуємо рулетики і легко протикаємо шпажкою. Форму змащуємо трохи рослинним маслом. Рулетики викладаємо на шпажках і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Курка з кабачками в духовці готова. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з кабачками
    Салат з кабачками
    Салат з кабачками - приголомшлива літня закуска, яку можна подавати в теплому або холодному вигляді. Різноманітність кабачкового салатів на будь-який
    Риба в шинку - просто і смачно
    Риба в шинку - просто і смачно
    Риба, приготована в шинку - дивовижно смачне і корисне блюдо, чудово підійде для святкового застілля. А подавати її можна з відварним рисом або
    Куряче філе з кабачками
    Куряче філе з кабачками
    Кабачки - це смачний дієтичний продукт. Страв з ними можна приготувати величезну кількість. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижне і
    Кабачки з курячою грудкою
    Кабачки з курячою грудкою
    З кабачків в поєднанні з куркою можна створити безліч смачних і цікавих страв для святкового столу. У нашій статті ми зібрали кілька універсальних
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачки, запечені в духовці
    Кабачок - це диетичний і смачний овоч, який чудово підходить для запікання в духовці. І сьогодні ми познайомимо вас з цікавими і оригінальними
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків
    Рулетики з кабачків - це чудова закуска на швидку руку, яка відмінно впишеться в меню вашого барбекю, або простий сімейної трапези. Рецепти цього