Морквяна запіканка – рецепт
Якщо ваші стосунки з морквою не склалися, то це лише тому, що вам не доводилося готувати смачну морквяну запіканку. Ніжна і ледь солодкувата, вона може стати основним блюдом, так і корисним і недорогим ласощі до чаю. Про найцікавіші рецепти читайте далі.
Інгредієнти:
морква - 1 кг;
борошно - 175 г;
цукровий пісок - 160 г;
яйця - 4 шт.;
вершкове масло - 220 г;
розпушувач - 5 г;
сода - 3 р.
Приготування
Змастивши дно і стінки мультиварочной чаші, приступаємо до чищення і нарізки моркви. Нарізані плоди заливаємо водою так, щоб покрити на 4-5 см. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо моркву близько півгодини або до м'якості. Пюрируем моркву і змішуємо її з борошном, цукром, яйцями, м'яким маслом і сумішшю соди з розпушувачем. Щіпка солі допоможе відтінити виражену солодкість страви.
Перекладаємо суміш для запіканки в мультиварку і, виставивши режим «Випічка», готуємо її близько 55-60 хвилин.
Інгредієнти:
морква - 680 г;
яблука - 430 г;
борошно - 80 г;
цукор - 60 г;
мускатний горіх;
вершкове масло - 40 г;
апельсиновий сік - 120 мл
Приготування
Нарізавши моркву кубиками, розміщуємо її в контейнері пристрою над киплячій водяній лазні. Коли морква дійде до напівготовності, змішуємо її з скибочками яблук аналогічного розміру і кладемо в розігріту чашу з розтопленим маслом. Змішуємо цукор з мускатом і борошном, посипаємо основу запіканки отриманою сумішшю і поливаємо соком апельсина. Перемикаємо пристрій в режим «Випічка» на 45 хвилин.
Інгредієнти:
рис - 160 г;
молоко - 480 мл;
морква - 600 г;
гарбуз - 400 г;
цукровий пісок - 40 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 90 г;
крекери - 5-6 шт.;
мускатний горіх - 4 р.
Приготування
Перед тим, як приготувати морквяну запіканку, промитий рис відварюємо як зазвичай. Одночасно готуємо шматочки гарбуза і картоплі на пару і розминаємо їх в пюре. Яйця збиваємо, додавши цукор і мускатний горіх з молоком. З'єднуємо відварений рис з овочевим пюре і яєчно-молочною сумішшю, а потім переміщуємо все в змащену маслом чашу мультиварки, посипаємо сухарями крекерів і покриваємо вкрапленнями м'якого вершкового масла. Після випікання крихта і масло утворюють хрустку скоринку.
Морквяно-яблучна запіканка буде готова через годину приготування в режимі «Випічка».
Інгредієнти:
манна крупа - 130 г;
чилі і куркума - по 3 г;
зелений горошок - 50 г;
морква - 130 г;
білий цибуля - 60 г;
тертий імбир;
перець чилі;
йогурт - 240 мл;
рослинне масло - 20 мл;
вода - 120 мл;
сода - 4 г;
насіння кунжуту.
Приготування
Розігрів олію, обсмажуємо на ньому моркву з цибулею і зеленим горошком близько 5-7 хвилин. Після, додаємо тертий імбир і чілі, кладемо прянощі і перемішуємо. Змішуємо овочі з манкою і заливаємо сумішшю води і йогурту. Залишаємо основу для запіканки набрякнути близько півгодини. Якщо ви хочете зробити пісну морквяну запіканку, то рецепт можна модифікувати, прибравши з нього йогурт і замінивши його соєвим або кокосовим молоком або водою. Коли манка вбере більшу частину вологи, суміш для запіканки перекладаємо в змащену маслом чашу мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на годину. Перед тим, як закрити кришку чаші, можете посипати запіканку насінням кунжуту або тертим сиром.
Після, дайте страві охолонути прямо у формі, а потім обережно перекладіть на тарілку – через відсутність яєць запіканка виходить дуже ніжною і вимагає відповідного звернення.
Морквяна запіканка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Змастивши дно і стінки мультиварочной чаші, приступаємо до чищення і нарізки моркви. Нарізані плоди заливаємо водою так, щоб покрити на 4-5 см. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо моркву близько півгодини або до м'якості. Пюрируем моркву і змішуємо її з борошном, цукром, яйцями, м'яким маслом і сумішшю соди з розпушувачем. Щіпка солі допоможе відтінити виражену солодкість страви.
Перекладаємо суміш для запіканки в мультиварку і, виставивши режим «Випічка», готуємо її близько 55-60 хвилин.
Морквяно - яблучна запіканка – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нарізавши моркву кубиками, розміщуємо її в контейнері пристрою над киплячій водяній лазні. Коли морква дійде до напівготовності, змішуємо її з скибочками яблук аналогічного розміру і кладемо в розігріту чашу з розтопленим маслом. Змішуємо цукор з мускатом і борошном, посипаємо основу запіканки отриманою сумішшю і поливаємо соком апельсина. Перемикаємо пристрій в режим «Випічка» на 45 хвилин.
Морквяно-гарбузова запіканка з рисом
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати морквяну запіканку, промитий рис відварюємо як зазвичай. Одночасно готуємо шматочки гарбуза і картоплі на пару і розминаємо їх в пюре. Яйця збиваємо, додавши цукор і мускатний горіх з молоком. З'єднуємо відварений рис з овочевим пюре і яєчно-молочною сумішшю, а потім переміщуємо все в змащену маслом чашу мультиварки, посипаємо сухарями крекерів і покриваємо вкрапленнями м'якого вершкового масла. Після випікання крихта і масло утворюють хрустку скоринку.
Морквяно-яблучна запіканка буде готова через годину приготування в режимі «Випічка».
Морквяна запіканка з манкою
Інгредієнти:
Приготування
Розігрів олію, обсмажуємо на ньому моркву з цибулею і зеленим горошком близько 5-7 хвилин. Після, додаємо тертий імбир і чілі, кладемо прянощі і перемішуємо. Змішуємо овочі з манкою і заливаємо сумішшю води і йогурту. Залишаємо основу для запіканки набрякнути близько півгодини. Якщо ви хочете зробити пісну морквяну запіканку, то рецепт можна модифікувати, прибравши з нього йогурт і замінивши його соєвим або кокосовим молоком або водою. Коли манка вбере більшу частину вологи, суміш для запіканки перекладаємо в змащену маслом чашу мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на годину. Перед тим, як закрити кришку чаші, можете посипати запіканку насінням кунжуту або тертим сиром.
Після, дайте страві охолонути прямо у формі, а потім обережно перекладіть на тарілку – через відсутність яєць запіканка виходить дуже ніжною і вимагає відповідного звернення.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морквяно-сирна запіканка
Всі знають наскільки корисні сир і моркву, але багато хто не люблять ці продукти в чистому вигляді. В такому випадку, можна замаскувати їх в
Сирна запіканка в мультиварці – рецепт
Сирна запіканка у багатьох з нас асоціюється з дитячим садом, коли вона була обов'язковою в дитячому меню. Але є рецепти, зовсім не схожі на ту
Морквяна запіканка в мультиварці
Зазвичай запіканки готують в духовці, але в мультиварці таке блюдо виходить нітрохи не гірше. Сира морква розварюється приблизно за годину і стає
Запіканка з гарбуза з яблуками
Якщо вам хочеться чогось незвичайного, то приготуйте це оригінальне блюдо. Запіканка з гарбуза з додаванням яблук поєднує в собі смак літа і сонця.
Крупник в мультиварці
Крупник - це, по суті, сирна або сметанна запіканка, що складається з сиру і будь-якої крупи, найчастіше гречаної. Готується він досить просто, а
Яблучна запіканка
Якщо вам набридла шарлотка, але ви любите випічку з яблуками, спробуйте приготувати запіканку з яблук. Дуже смачне і корисне блюдо, яке приготувати