Морквяно-сирна запіканка
Сир – продукт дуже корисний, адже це натуральний джерело кальцію. Але, на жаль, не люблять багато є його в чистому вигляді. Дуже часто з такою проблемою стикаються батьки маленьких дітей. І тоді доводиться йти на всілякі хитрощі, щоб замаскувати цей продукт в тому чи іншому блюді. Зараз ми вам розповімо, як приготувати морквяно-сирну запіканку, яка виходить неймовірно корисною, адже крім сиру в ній є ще і моркву – рекордсмен за вмістом вітаміну А.
Інгредієнти:
морква сира - 600 г;
крупа манна – 05 склянки;
сир – 1 стакан;
молоко – 35 склянки;
яйця курячі – 3 шт.;
сухарі панірувальні – 2 ст. ложки;
цукор – 5 ст. ложок.
Приготування
Моркву миємо, чистимо, ріжемо шматочками, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Її повинно бути стільки, щоб морква була лише покрита нею. На повільному вогні тушкуємо моркву до готовності. Потім розминаємо її або пропускаємо через м'ясорубку. Молоку даємо закипіти, всипаємо манну крупу і варимо густу кашу. У неї додаємо приготовлену моркву, яйця, сир, цукор і добре перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом або маргарином, посипаємо сухарями, зверху поміщаємо морквяно-сирну масу і ставимо в духовку. При 180°С морквяно-сирна запіканка буде готуватися приблизно 35 хвилин. Потім виймаємо, викладаємо на блюдо і подаємо зі сметаною.
Інгредієнти:
масло вершкове – 30 г;
мед натуральний – за смаком;
сир 9%-ної жирності – 300 г;
яйця курячі – 2 шт.;
морква – 120 г;
ванілін – 5 г;
сіль – щіпка.
Приготування
Нам потрібен сир консистенції однорідної маси. Цього можна досягти, перетер його через сито. Після цього перекладаємо сир в миску, додаємо сирі курячі яйця, сіль, ванілін і вершкове масло. Гарненько все перемішуємо. Очищену моркву тремо на тертці з великими зубцями. Додаємо її до решти інгредієнтів. Вимішуємо тісто і викладаємо його у форму, змащену маслом. Випікати таку запіканку краще при невисокій температурі. 160-170°С буде достатньо, а часу в такому випадку знадобиться близько 45 хвилин. Готову сирно-морквяну запіканку, приготовану в духовці, поливаємо медом і подаємо до столу разом з ароматним чаєм.
Інгредієнти:
сир 15%-ной жирності – 550 г;
морква – 300 г;
яйця курячі – 2 шт.;
родзинки без кісточок – 40 г;
манка – 4 ст. ложки;
сметана – 4 ст. ложки;
масло вершкове – 55 г;
пудра цукрова – 110 г;
цукор-пісок – 25 ст. ложки.
Приготування
Очищену моркву ріжемо середніми шматочками і подрібнюємо. Можна це зробити за допомогою блендера або дрібної терки. Повинно вийти близько 1 склянки морквяної маси. Викладаємо її в чашу мультиварки, додаємо промитий ізюм без кісточок, цукор, вершкове масло, перемішуємо і в режимі «Смаження» або «Випічка» готуємо 20 хвилин. Яйця розбиваємо так, щоб можна було відокремити білок від жовтка. Виливаємо білки в глибокий посуд і за допомогою міксера збиваємо їх до пишної білої піни. Потім, не припиняючи процесу збивання, частинами додаємо цукрову пудру. Після цього яєчно-цукрова маса повинна стати густий і збільшитися в розмірі. Сир, який ми використовуємо для запіканки, не повинен бути занадто вологим. Якщо все-таки забагато вологи, то викладаємо його в марлю, зав'язуємо і віджимаємо зайву рідину. Після цього поміщаємо сирок в глибоку миску і розминаємо за допомогою виделки. Додаємо манку і додаємо жовтки. Перемішуємо все це до стану однорідної маси. Якщо раптом манки під рукою не знайшлося, можна замінити її борошном. Тепер додаємо до решти інгредієнтів протушенную моркву з родзинками. Знову все добре перемішуємо. Вводимо білкову масу і знизу вгору дуже акуратно перемішуємо. Каструлю мультиварки промазуємо маслом, викладаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Після звукового сигналу мультиварку відкриваємо, але запіканку не поспішаємо виймати, нехай вона охолоне у формі. Подаємо таку дієтичну сирно-морквяну запіканку зі сметаною.
Морквяна запіканка з сиром - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Моркву миємо, чистимо, ріжемо шматочками, кладемо в каструлю і заливаємо водою. Її повинно бути стільки, щоб морква була лише покрита нею. На повільному вогні тушкуємо моркву до готовності. Потім розминаємо її або пропускаємо через м'ясорубку. Молоку даємо закипіти, всипаємо манну крупу і варимо густу кашу. У неї додаємо приготовлену моркву, яйця, сир, цукор і добре перемішуємо. Форму для випічки змащуємо маслом або маргарином, посипаємо сухарями, зверху поміщаємо морквяно-сирну масу і ставимо в духовку. При 180°С морквяно-сирна запіканка буде готуватися приблизно 35 хвилин. Потім виймаємо, викладаємо на блюдо і подаємо зі сметаною.
Запіканка сирно-морквяна – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Нам потрібен сир консистенції однорідної маси. Цього можна досягти, перетер його через сито. Після цього перекладаємо сир в миску, додаємо сирі курячі яйця, сіль, ванілін і вершкове масло. Гарненько все перемішуємо. Очищену моркву тремо на тертці з великими зубцями. Додаємо її до решти інгредієнтів. Вимішуємо тісто і викладаємо його у форму, змащену маслом. Випікати таку запіканку краще при невисокій температурі. 160-170°С буде достатньо, а часу в такому випадку знадобиться близько 45 хвилин. Готову сирно-морквяну запіканку, приготовану в духовці, поливаємо медом і подаємо до столу разом з ароматним чаєм.
Сирно-морквяна запіканка в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Очищену моркву ріжемо середніми шматочками і подрібнюємо. Можна це зробити за допомогою блендера або дрібної терки. Повинно вийти близько 1 склянки морквяної маси. Викладаємо її в чашу мультиварки, додаємо промитий ізюм без кісточок, цукор, вершкове масло, перемішуємо і в режимі «Смаження» або «Випічка» готуємо 20 хвилин. Яйця розбиваємо так, щоб можна було відокремити білок від жовтка. Виливаємо білки в глибокий посуд і за допомогою міксера збиваємо їх до пишної білої піни. Потім, не припиняючи процесу збивання, частинами додаємо цукрову пудру. Після цього яєчно-цукрова маса повинна стати густий і збільшитися в розмірі. Сир, який ми використовуємо для запіканки, не повинен бути занадто вологим. Якщо все-таки забагато вологи, то викладаємо його в марлю, зав'язуємо і віджимаємо зайву рідину. Після цього поміщаємо сирок в глибоку миску і розминаємо за допомогою виделки. Додаємо манку і додаємо жовтки. Перемішуємо все це до стану однорідної маси. Якщо раптом манки під рукою не знайшлося, можна замінити її борошном. Тепер додаємо до решти інгредієнтів протушенную моркву з родзинками. Знову все добре перемішуємо. Вводимо білкову масу і знизу вгору дуже акуратно перемішуємо. Каструлю мультиварки промазуємо маслом, викладаємо тісто і в режимі «Випічка» готуємо 65 хвилин. Після звукового сигналу мультиварку відкриваємо, але запіканку не поспішаємо виймати, нехай вона охолоне у формі. Подаємо таку дієтичну сирно-морквяну запіканку зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Сирна запіканка в мультиварці – рецепт
Сирна запіканка у багатьох з нас асоціюється з дитячим садом, коли вона була обов'язковою в дитячому меню. Але є рецепти, зовсім не схожі на ту
Морквяна запіканка в мультиварці
Зазвичай запіканки готують в духовці, але в мультиварці таке блюдо виходить нітрохи не гірше. Сира морква розварюється приблизно за годину і стає
Морквяна запіканка – рецепт
Про користь моркви знають всі, але не всі люблять страви з моркви. Наші рецепти допоможуть приготувати моркву в такому вигляді, що навіть складно
Сирна запіканка з персиками
Сирна запіканка - чудове блюдо, яке порадує не тільки дітей, але й дорослих. Її можна подати і до сніданку, і на десерт у недільний день. Давайте
Сирна запіканка без яєць
Сирна запіканка без яєць - відмінний варіант низькокалорійного сніданку. Підійде для тих, хто тримає дієту або дотримується посту. Пропонуємо вашій
Запіканка з моркви
Морква - корисний овоч, в якому міститься велика кількість вітаміну А. З неї готують безліч смачних і цікавих страв. І зараз ми вам розповімо, як