Якщо ваші стосунки з морквою не склалися, то це лише тому, що вам не доводилося готувати смачну морквяну запіканку. Ніжна і ледь солодкувата, вона може стати основним блюдом, так і корисним і недорогим ласощі до чаю. Про найцікавіші рецепти читайте далі.
Морквяна запіканка в мультиварці
Інгредієнти: морква - 1 кг; борошно - 175 г; цукровий пісок - 160 г; яйця - 4 шт.; вершкове масло - 220 г; розпушувач - 5 г; сода - 3 р. Приготування Змастивши дно і стінки мультиварочной чаші, приступаємо до чищення і нарізки моркви. Нарізані плоди заливаємо водою так, щоб покрити на 4-5 см. Після закипання рідини зменшуємо вогонь і варимо моркву близько півгодини або до м'якості. Пюрируем моркву і змішуємо її з борошном, цукром, яйцями, м'яким маслом і сумішшю соди з розпушувачем. Щіпка солі допоможе відтінити виражену солодкість страви.
Перекладаємо суміш для запіканки в мультиварку і, виставивши режим «Випічка», готуємо її близько 55-60 хвилин.
Морквяно - яблучна запіканка – рецепт
Інгредієнти: морква - 680 г; яблука - 430 г; борошно - 80 г; цукор - 60 г; мускатний горіх; вершкове масло - 40 г; апельсиновий сік - 120 мл Приготування Нарізавши моркву кубиками, розміщуємо її в контейнері пристрою над киплячій водяній лазні. Коли морква дійде до напівготовності, змішуємо її з скибочками яблук аналогічного розміру і кладемо в розігріту чашу з розтопленим маслом. Змішуємо цукор з мускатом і борошном, посипаємо основу запіканки отриманою сумішшю і поливаємо соком апельсина. Перемикаємо пристрій в режим «Випічка» на 45 хвилин.
Морквяно-гарбузова запіканка з рисом
Інгредієнти: рис - 160 г; молоко - 480 мл; морква - 600 г; гарбуз - 400 г; цукровий пісок - 40 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 90 г; крекери - 5-6 шт.; мускатний горіх - 4 р. Приготування Перед тим, як приготувати морквяну запіканку, промитий рис відварюємо як зазвичай. Одночасно готуємо шматочки гарбуза і картоплі на пару і розминаємо їх в пюре. Яйця збиваємо, додавши цукор і мускатний горіх з молоком. З'єднуємо відварений рис з овочевим пюре і яєчно-молочною сумішшю, а потім переміщуємо все в змащену маслом чашу мультиварки, посипаємо сухарями крекерів і покриваємо вкрапленнями м'якого вершкового масла. Після випікання крихта і масло утворюють хрустку скоринку.
Морквяно-яблучна запіканка буде готова через годину приготування в режимі «Випічка».
Морквяна запіканка з манкою
Інгредієнти: манна крупа - 130 г; чилі і куркума - по 3 г; зелений горошок - 50 г; морква - 130 г; білий цибуля - 60 г; тертий імбир; перець чилі; йогурт - 240 мл; рослинне масло - 20 мл; вода - 120 мл; сода - 4 г; насіння кунжуту. Приготування Розігрів олію, обсмажуємо на ньому моркву з цибулею і зеленим горошком близько 5-7 хвилин. Після, додаємо тертий імбир і чілі, кладемо прянощі і перемішуємо. Змішуємо овочі з манкою і заливаємо сумішшю води і йогурту. Залишаємо
основу для запіканки набрякнути близько півгодини. Якщо ви хочете зробити пісну морквяну запіканку, то рецепт можна модифікувати, прибравши з нього йогурт і замінивши його соєвим або кокосовим молоком або водою. Коли манка вбере більшу частину вологи, суміш для запіканки перекладаємо в змащену маслом чашу мультиварки і виставляємо режим «Випічка» на годину. Перед тим, як закрити кришку чаші, можете посипати запіканку насінням кунжуту або тертим сиром.
Після, дайте страві охолонути прямо у формі, а потім обережно перекладіть на тарілку – через відсутність яєць запіканка виходить дуже ніжною і вимагає відповідного звернення.