Чіпси з кабачків
Якщо ви на дієті або просто стежте за правильністю свого харчування, то для вас пакет покупних картопляних чіпсів з великою кількістю спецій і підсилювачів смаку – табу. Замість цього малополезного перекусу можна приготувати власний, домашній, причому не обов'язково з картоплі. Крохмалисті бульби можна замінити чимось більш легким і корисним, наприклад, кабачком.
Інгредієнти:
кабачки (великі) - 2 шт.;
олія оливкова - 40 мл.
Приготування
Доводимо температуру в духовій шафі до 110°С, а поки духовка розігрівається, займаємося самими чіпсами. З допомогою слайсера, встановленого в положення нарізки шматочків мінімальної товщини, ріжемо кабачок на тонкі шматочки. Викладаємо кружечки на застелений серветками або паперовими рушниками деко і накриваємо другим шаром серветок зверху. Злегка притискаємо серветки до кабачковым кружочкам, щоб позбутися від надлишку вологи. Далі поливаємо чіпси оливковою олією, приправляємо за смаком і розкладаємо на деко. Сушимо кабачкові чіпси в духовці не менше 2 годин, після закінчення часу перевіряючи чіпси і переконуючись в тому, що в них не залишилося вологи.
До речі, чіпси з кабачків можна зробити і в мікрохвильовці, значно скоротивши час приготування. Після просушування чіпси також розкладаємо в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі, виставляємо потужність на максимум і насолоджуємося хрусткою закускою вже через 6 хвилин.
Інгредієнти:
кабачки (середнього розміру) - 2 шт.;
оливкова олія - 20 мл;
тертий пармезан - 50 г;
хлібна крихта - 30 р.
Приготування
Нарізані тонкими кружальцями кабачки підсушуємо між шарами паперових рушників, щоб скоротити час приготування. Після невеликої просушування, розкладаємо кабачкові кружечки на деку і поливаємо їх маслом. Сіль і перець залишаються на ваш розсуд, головне – не переборщити. Від попереднього рецепта цей відрізняє наявність обсипання сиру і хлібної крихти. З'єднуємо крихту з тертим пармезаном і обвалюємо в суміші, як в паніровці, кожен кабачковий чіпс. Ставимо деко з кабачковыми чіпсами в духову шафу, температура якого доходить до 230°С. Через 25 хвилин, коли кабачкові кружечки повністю позбудуться від вологи і зарум'яняться, їх можна вийняти з духовки, остуджувати і насолоджуватися оригінальним і низькокалорійним снеком.
Корисні чіпси з кабачка
Інгредієнти:
Приготування
Доводимо температуру в духовій шафі до 110°С, а поки духовка розігрівається, займаємося самими чіпсами. З допомогою слайсера, встановленого в положення нарізки шматочків мінімальної товщини, ріжемо кабачок на тонкі шматочки. Викладаємо кружечки на застелений серветками або паперовими рушниками деко і накриваємо другим шаром серветок зверху. Злегка притискаємо серветки до кабачковым кружочкам, щоб позбутися від надлишку вологи. Далі поливаємо чіпси оливковою олією, приправляємо за смаком і розкладаємо на деко. Сушимо кабачкові чіпси в духовці не менше 2 годин, після закінчення часу перевіряючи чіпси і переконуючись в тому, що в них не залишилося вологи.
До речі, чіпси з кабачків можна зробити і в мікрохвильовці, значно скоротивши час приготування. Після просушування чіпси також розкладаємо в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі, виставляємо потужність на максимум і насолоджуємося хрусткою закускою вже через 6 хвилин.
Як приготувати чіпси з кабачків в духовці з сиром?
Інгредієнти:
Приготування
Нарізані тонкими кружальцями кабачки підсушуємо між шарами паперових рушників, щоб скоротити час приготування. Після невеликої просушування, розкладаємо кабачкові кружечки на деку і поливаємо їх маслом. Сіль і перець залишаються на ваш розсуд, головне – не переборщити. Від попереднього рецепта цей відрізняє наявність обсипання сиру і хлібної крихти. З'єднуємо крихту з тертим пармезаном і обвалюємо в суміші, як в паніровці, кожен кабачковий чіпс. Ставимо деко з кабачковыми чіпсами в духову шафу, температура якого доходить до 230°С. Через 25 хвилин, коли кабачкові кружечки повністю позбудуться від вологи і зарум'яняться, їх можна вийняти з духовки, остуджувати і насолоджуватися оригінальним і низькокалорійним снеком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Чіпси в мікрохвильовці за 10 хвилин
Це, мабуть, самий швидкий і простий рецепт приготування домашніх чіпсів. А найголовніше - чіпси без будь-яких добавок. Досягти це нам допоможе
Бананові чіпси
Картопляні чіпси не є корисним перекусом для здоров'я. Так що ж забути про них зовсім? Не обов'язково, можна зробити менш калорійні фруктові чіпси. І
Картопляні чіпси в домашніх умовах
Картопляні чіпси - улюблене багатьма з нас ласощі. Їх різноманіття в магазинах дуже багато, але якщо ви хочете отримати дійсно корисний і менш
Сирні чіпси
Всі ми звикли до традиційних картопляним чіпсам?! А що якщо їх зробити з сиру? Вийде адже не менш смачно, так що давайте спробуємо. А наші прості і
Фруктові чіпси
Фруктові чіпси - це чудовий варіант для легкого перекусу, і приготувати їх можна швидко. І зараз ми розповімо як. Читайте наші корисні рецепти і