Якщо ви на дієті або просто стежте за правильністю свого харчування, то для вас пакет покупних картопляних чіпсів з великою кількістю спецій і підсилювачів смаку – табу. Замість цього малополезного перекусу можна приготувати власний, домашній, причому не обов'язково з картоплі. Крохмалисті бульби можна замінити чимось більш легким і корисним, наприклад, кабачком.
Корисні чіпси з кабачка
Інгредієнти: кабачки (великі) - 2 шт.; олія оливкова - 40 мл. Приготування Доводимо температуру в духовій шафі до 110°С, а поки духовка розігрівається, займаємося самими чіпсами. З допомогою слайсера, встановленого в положення нарізки шматочків мінімальної товщини, ріжемо кабачок на тонкі шматочки. Викладаємо кружечки на застелений серветками або паперовими рушниками деко і накриваємо другим шаром серветок зверху. Злегка притискаємо серветки до кабачковым кружочкам, щоб позбутися від надлишку вологи. Далі поливаємо чіпси оливковою олією, приправляємо за смаком і розкладаємо на деко. Сушимо кабачкові чіпси в духовці не менше 2 годин, після закінчення часу перевіряючи чіпси і переконуючись в тому, що в них не залишилося вологи.
До речі, чіпси з кабачків можна зробити і в мікрохвильовці, значно скоротивши час приготування. Після просушування чіпси також розкладаємо в посуд, придатну для використання в мікрохвильовій печі, виставляємо потужність на максимум і насолоджуємося хрусткою закускою вже через 6 хвилин.
Як приготувати чіпси з кабачків в духовці з сиром?
Інгредієнти: кабачки (середнього розміру) - 2 шт.; оливкова олія - 20 мл; тертий пармезан - 50 г; хлібна крихта - 30 р. Приготування Нарізані тонкими кружальцями кабачки підсушуємо між шарами паперових рушників, щоб скоротити час приготування. Після невеликої просушування, розкладаємо кабачкові кружечки на деку і поливаємо їх маслом. Сіль і перець залишаються на ваш розсуд, головне – не переборщити. Від попереднього рецепта цей відрізняє наявність обсипання сиру і хлібної крихти. З'єднуємо крихту з тертим пармезаном і обвалюємо в суміші, як в паніровці, кожен кабачковий чіпс. Ставимо деко з кабачковыми чіпсами в духову шафу, температура якого доходить до 230°С. Через 25 хвилин, коли кабачкові кружечки повністю позбудуться від вологи і зарум'яняться, їх можна вийняти з духовки, остуджувати і насолоджуватися оригінальним і низькокалорійним снеком.