Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Гречаний суп з куркою

Гречаний суп з куркою

26-03-2015, 18:48
523
Гречаний суп з куркою
Гречка - безцінне джерело вітамінів, а якщо враховувати її невисоку вартість, то джерело це, до того ж, і досить вигідний фінансово. Однак обридла варена гречка в компанії з не менш обридлої куркою вже встигли набити оскому, а ось гарячий і золотистий суп - це те що треба, особливо в холодний зимовий вечір. Що ж, давайте разом вчитися вносити зміни в своє меню і розбиратися, як варити суп з гречкою.

Гречаний суп з куркою - рецепт


Нижепредставленный рецепт вважається класикою гречаних супів, так що знайомство з цим чудовим блюдом слід почати саме з даного різновиду.
Інгредієнти:

  • курка (стегенця або ніжки) - 500 г;

  • крупа гречана - 150 г;

  • картопля - 400 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • лавровий лист - 3 шт.;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування
    М'ясо відокремлюємо від кісток, ріжемо на невеликі шматочки і ставимо варитися хвилин на 40. Тим часом можна підготувати інші інгредієнти: цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці, гречку промити, а картоплю нарізати кубиками. Першим в каструлю йде картопля, після закипання бульйону можна закладати і гречку, а через 10 хвилин підходить черга попередньо приготовленої засмажки з цибулі і моркви. Варимо наші інгредієнти до готовності і приправляємо суп лавровим листом, тиском часником і перцем з сіллю. Суп з куркою і гречкою повинен постояти під кришкою 15-20 хвилин, а вже після готову страву можна присипати зеленню і подавати до столу.

    Курячий суп з гречкою і прянощами


    Це наваристое страву прикрашають спеції, які входять до його складу. Набір з безлічі правильно скомбінованих трав перетворить звичайний гречаний суп в надзвичайно ситне і смачне блюдо.
    Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт.;

  • курка - 1 тушка (600-700 м);

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • гречана крупа - 1 склянка.

  • кмин - 1 ч. ложка;

  • коріандр - 1/2 ч. ложки;

  • кріп - 1 /2 ч. ложки;

  • чорний перець - 8-10 горошин;

  • сіль - 1 ст. ложка;

  • перець чилі (пластівці) - 1 ч. ложка;

  • гвоздика - 1 бутон;

  • лавровий лист - 3 шт.


  • Приготування
    Курячу тушку ділимо на 2 частини по хребту: одну частину закладаємо в воду, бульйон, разом з 1 цибулею і 1 морквою, а другу залишаємо для будь-якої іншої страви. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить, і як тільки це станеться, залишаємо бульйон нудитися на маленькому вогні близько години. Тим часом нарізаємо всі овочі, прожарюємо на сковороді гречану крупу, і готуємо вже, здавалося б, звичну засмажку з моркви з цибулею, але не тут-то було: зажарку, коли цибулю в ній стане прозорим, слід присмачити усіма спеціями, попередньо подрібнених в ступці або кавомолці. Потім, після закінчення години, бульйон потрібно процідити, куряче м'ясо обробити від кісток і нарізати, а відварену моркву і цибулю викинути. Проціджений бульйон повертаємо на вогонь і закладаємо картоплю та гречку з засмажкою, приготування гречаного супу займе 15 хвилин, а після цього потрібно дати йому настоятися з кількома листами лавра.

    Курячий суп з гречкою і вершками


    Густі і ніжні і вершкові супи завжди радують своїм смаком, але зазвичай в якості доповнення до них, закладають рис, а гречку при цьому незаслужено недооцінюють. Як готувати гречаний суп з вершками, ви можете дізнатися з рецепту нижче.
    Інгредієнти:

  • бульйон курячий - 15 л;

  • гомілки курячі - 5 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • селера (стебла) - 2 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • гречка - 70 г;

  • вершки - 200 мл;

  • сіль, перець, рослинна олія.


  • Приготування
    Гречаний суп з куркою

    Як приготувати курячий бульйон ми з вами розібралися в попередньому рецепті, тому в даному випадку нам знадобляться 15 літра вже готового бульйону, в який ми покладемо засмажку з нарізаного цибулі, моркви, грибів і селери, а також промиту і прогартовану на сковороді гречку. Варимо наш суп, присмачивши його вершками і спеціями, 10-15 хвилин, до готовності гречки. Тим часом на сковороді обсмажуємо приправлені сіллю і перцем курячі ляшки, до золотистого кольору і повної готовності. Зварений суп наполягаємо 15 хвилин під кришкою, а потім розливаємо по тарілками і подаємо з кількома курячими голяшками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Суп з гречкою - рецепт
    Суп з гречкою - рецепт
    Суп з гречкою - корисне для всієї родини блюдо, їсти яке потрібно як можна частіше. Готувати його дуже просто, часу цей процес займає небагато, а
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купецькому - рецепт
    Гречка по-купечки - це ні що інше, як проста гречана крупа приготовлена з додаванням обсмаженого м'яса і/або овочів в компанії з ароматною підливою,
    Гречка з яловичиною
    Гречка з яловичиною
    Гречана каша з яловичиною готується елементарно просто, при цьому така класика кулінарії ніколи не набридне, адже способів приготування цієї
    Гречка з печінкою
    Гречка з печінкою
    Гречка з печінкою - смачний і швидкий варіант створення вечері для всієї родини. І приготувати таке дивовижне блюдо досить просто. У нашій статті ми
    Гречка з куркою в мультиварці
    Гречка з куркою в мультиварці
    Якщо ви прибігли з роботи і треба швиденько приготувати вечерю, а сил немає, то пропонуємо вам скористатися вашої кухонної помічницею мультиварка і
    Гречаний суп в мультиварці
    Гречаний суп в мультиварці
    Гречаний суп - смачне перше блюдо, яке можна приготувати не тільки на плиті, але і в мультиварці. Рецептів для цього дуже багато, тому ми вибрали