Гречка - безцінне джерело вітамінів, а якщо враховувати її невисоку вартість, то джерело це, до того ж, і досить вигідний фінансово. Однак обридла варена гречка в компанії з не менш обридлої куркою вже встигли набити оскому, а ось гарячий і золотистий суп - це те що треба, особливо в холодний зимовий вечір. Що ж, давайте разом вчитися вносити зміни в своє меню і розбиратися, як варити суп з гречкою.
Гречаний суп з куркою - рецепт
Нижепредставленный рецепт вважається класикою гречаних супів, так що знайомство з цим чудовим блюдом слід почати саме з даного різновиду.
Інгредієнти: курка (стегенця або ніжки) - 500 г; крупа гречана - 150 г; картопля - 400 г; морква - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; часник - 2 зубчики; лавровий лист - 3 шт.; сіль, перець, рослинна олія. Приготування М'ясо відокремлюємо від кісток, ріжемо на невеликі шматочки і ставимо варитися хвилин на 40. Тим часом можна підготувати інші інгредієнти: цибулю подрібнити, моркву натерти на крупній тертці, гречку промити, а картоплю нарізати кубиками. Першим в каструлю йде картопля, після закипання бульйону можна закладати і гречку, а через 10 хвилин підходить черга попередньо приготовленої засмажки з цибулі і моркви. Варимо наші інгредієнти до готовності і приправляємо суп лавровим листом, тиском часником і перцем з сіллю. Суп з куркою і гречкою повинен постояти під кришкою 15-20 хвилин, а вже після готову страву можна присипати зеленню і подавати до столу.
Курячий суп з гречкою і прянощами
Це наваристое страву прикрашають спеції, які входять до його складу. Набір з безлічі правильно скомбінованих трав перетворить звичайний гречаний суп в надзвичайно ситне і смачне блюдо.
Інгредієнти: картопля - 5 шт.; курка - 1 тушка (600-700 м); морква - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; гречана крупа - 1 склянка. кмин - 1 ч. ложка; коріандр - 1/2 ч. ложки; кріп - 1 /2 ч. ложки; чорний перець - 8-10 горошин; сіль - 1 ст. ложка; перець чилі (пластівці) - 1 ч. ложка; гвоздика - 1 бутон; лавровий лист - 3 шт. Приготування Курячу тушку ділимо на 2 частини по хребту: одну частину закладаємо в воду, бульйон, разом з 1 цибулею і 1 морквою, а другу залишаємо для будь-якої іншої страви. Чекаємо, поки вода в каструлі закипить, і як тільки це станеться, залишаємо бульйон нудитися на маленькому вогні близько години. Тим часом нарізаємо всі овочі, прожарюємо на сковороді гречану крупу, і готуємо вже, здавалося б, звичну засмажку з моркви з цибулею, але не тут-то було: зажарку, коли цибулю в ній стане прозорим, слід присмачити усіма спеціями, попередньо подрібнених в ступці або кавомолці. Потім, після закінчення години, бульйон потрібно процідити, куряче м'ясо обробити від кісток і нарізати, а відварену моркву і цибулю викинути. Проціджений бульйон повертаємо на вогонь і закладаємо картоплю та гречку з засмажкою, приготування гречаного супу займе 15 хвилин, а після цього потрібно дати йому настоятися з кількома листами лавра.
Курячий суп з гречкою і вершками
Густі і ніжні і вершкові супи завжди радують своїм смаком, але зазвичай в якості доповнення до них, закладають рис, а гречку при цьому незаслужено недооцінюють. Як готувати гречаний суп з вершками, ви можете дізнатися з рецепту нижче.
Інгредієнти: бульйон курячий - 15 л; гомілки курячі - 5 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; селера (стебла) - 2 шт.; печериці - 200 г; гречка - 70 г; вершки - 200 мл; сіль, перець, рослинна олія. Приготування Як приготувати курячий бульйон ми з вами розібралися в попередньому рецепті, тому в даному випадку нам знадобляться 15 літра вже готового бульйону, в який ми покладемо засмажку з нарізаного цибулі, моркви, грибів і селери, а також промиту і прогартовану на сковороді гречку. Варимо наш суп, присмачивши його вершками і спеціями, 10-15 хвилин, до готовності гречки. Тим часом на сковороді обсмажуємо приправлені сіллю і перцем курячі ляшки, до золотистого кольору і повної готовності. Зварений суп наполягаємо 15 хвилин під кришкою, а потім розливаємо по тарілками і подаємо з кількома курячими голяшками.