Гороховий суп з копченою куркою

Розповімо, як приготувати смачний суп гороховий з копченою куркою. Думається, раз в місяць-два ми можемо дозволити собі насолоджуватися незрівнянним смаком цього чудового супу з характерним пряним присмаком.
Рецепт горохового супу-пюре з копченою куркою
Інгредієнти:
Приготування
Замочуємо Горох мінімум годин на 8 а краще на ніч. Зрізаємо м'ясо з кісточок, подрібнюємо його і відставляємо його бік. Чистимо і нарізаємо моркву досить дрібно. Промиваємо набряклий горох, заливаємо водою, доводимо до кипіння, варимо хвилин протягом 5 хвилин, після чого воду зливаємо. Знову заливаємо горох водою, додаємо моркву і курячі кісточки. Варимо до готовності гороху.
До цього моменту в каструлі має залишитися рідини на сантиметр-два вище звареного гороху. Виймаємо кісточки (викидаємо їх) і злегка остуджуємо горох з морквою. Пюрируем товкачем або в блендері. Повертаємо м'ясо в каструлю з горохом, додаємо сухі спеції.
Приправляємо суп товченим часником і червоним гострим перцем. Розливаємо суп в супові чашки або красиві глибокі керамічні мисочки. Зелень, в тому числі, цибулю дрібно рубаємо і подаємо в окремому блюдечку - кожен насипле собі, скільки хоче. Можна ще додати в суп ложку-другу сметани (її теж треба сервірувати окремо).
До такого супу добре подати чарку кминної або анісової горілки, хріновухи з медом або перцівки. Хліб краще підсушити, він повинен бути з грубої муки, неважливо, житній або пшеничний. Можна навіть закинути сухарики в супову чашку.
Можна підійти до приготування дещо інакше і приготувати смачний суп гороховий з копченою куркою в більш вишуканій і здоровому варіанті. Для цього використовуємо заморожений лущений зелений горошок (широко поширений в торгових мережах та цілком корисний продукт).
Рецепт горохового супу з копченою куркою
Інгредієнти:
Приготування
Знімаємо з копченого м'яса шкіру (вона особливо некорисна, а ми таким способом мінімізуємо шкоди) і нарізаємо невеликими шматочками. Заморожений горох промиваємо і закладаємо в каструлю з шматочками м'яса і нарізаною морквою. Після закипання варимо на

Можна використовувати для приготування такого супу і молодий горошок консервований, але слід врахувати, що він менш корисний, ніж заморожений, свіжий або навіть сушений, оскільки при консервуванні його пропарюють. У цьому варіанті після того, як ми відкрили банку, зливаємо рідину, а горошок закладаємо в суп за 2-5 хвилин до готовності.
Рекомендуємо добрі рецепти

Гороховий суп з копченостями
Гороховий суп з копченими свинячими реберцями або курочкою - улюблена страва в багатьох сім'ях. Якщо вийшло так, що ви ще жодного разу не готували

Гороховий суп з копченою ковбасою
Гороховий суп з копченою ковбасою - це відмінний варіант побалувати себе і близьких смачненьким, хоч і не дієтичним блюдом. До того ж готуватися

Гороховий суп з шинкою
Простий гороховий суп і сам по собі досить непоганий, а варто додати в нього трохи шинки, і навіть у вибагливих гурманів від одного тільки легкого

Гороховий суп з куркою - рецепт
Пропонуємо вам на обід зварити смачний, легкий і дуже ароматний гороховий супчик з куркою, який порадує ваших близьких і гостей. У нашій статті ми

Гороховий суп з рулькой - рецепт
Гороховий суп з рулькой - дуже поживна і смачна страва в усьому світі. Його шалено люблять за чудовий ніжний смак, практичність і простоту

Гороховий суп з качкою
Гороховий суп з качкою - ситне, але в теж час важке блюдо, не для регулярного вживання. Добре підходить при підвищеній фізичній активності і для