Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Копчений вугор

Копчений вугор

22-03-2015, 10:09
1 853
Копчений вугор
При всій зовнішній непривабливості вугра, смакові якості у нього дуже відмінні. Ніжне, злегка солодкувате жирне м'ясо вугра добре в будь-яких видах, але особливим делікатесом вважається копчений вугор.
Якщо ви віддаєте перевагу менш калорійне харчування, то слід враховувати, що морський вугор містить менше жирів, ніж річковий, і набагато більше білка і йоду.
А ось річковий вугор більш жирний, відповідно і калорійність у нього в три рази вище, ніж у морського - 300 ккал.
Вугор не тільки смачна, але і лікувальна риба. Дуже корисний вугор тим, хто страждає серцево-судинними захворюваннями. Якщо спостерігаються якісь проблеми з волоссям і нігтями, то вживання копченого вугра допоможе і в цій проблемі. Як вважають японські знахарі, крім того що він містить потрібні організму полінасичені жирні кислоти і безліч мікроелементів і вітамінів, він позитивно впливає на чоловічу силу, а вже японці в рибі розбираються.
Те, як приготувати копченого вугра цікавить багатьох, тому ми приділимо рецептами приготування особливу увагу.

Вугор копчений - рецепти


Отже, якщо вам дістався свіжий вугор і ви вирішили його закоптити, то, насамперед, очищаємо його від слизу. Робимо це дуже ретельно, інакше при копченні він прийме сірий відтінок. Особливу увагу приділяємо зябер. Потрошимо.
Потім вугра гарненько натираємо сіллю з розрахунку 100 г солі на кілограм вугра, вона допоможе розчинити залишилася слиз. Приблизно 40 хвилин вугор знаходиться на «засолюванні», а потім промиваємо проточною водою. Дуже добре промиваємо, ретельно.
Тепер вішаємо наших чистих і випотрошених вугрів на гаки, на яких вони будуть коптитися. Якщо вугор важкий, пробивайте його нижче голови, щоб не зірвався. Нехай риба добре провітриться і підсохне, а потім вже можна відправляти її в коптильню.
Коли черевце саме по собі широко розкриється, а з тильної частини голови з'являться складки, значить делікатес готовий. Морський вугор
Копчений вугор
копчений такий спосіб особливо гарний.
Більш жирний, річковий вугор смачний і при холодному копченні.
Його готують таким же способом, тільки відрізають голову. А в сіль додають естрагон і лавровий лист. Два дні вугри просаливаются, а потім їх обтирають, загортають у папір, перев'язують, і коптять в холодному диму приблизно 5 днів.
Загалом, процес копчення вугра не складний і приємний. А продукт, отриманий на виході, стане прикрасою будь-якого столу, відмінним подарунком, або просто лікувальної їжею.
Готову рибу використовують для приготування оякодона , такояки , або салатів з вугром .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з кускусом
Салат з кускусом
Кускус - це крупа, яку широко використовують у кулінарії арабських країн. Його використовують у приготуванні різноманітних страв, у тому числі і
Кальмари в сметані
Кальмари в сметані
Часто у господинь виникає проблема з приготуванням кальмарів - тушки тверднуть і нагадують гуму за смаком і текстурою. Щоб уникнути подібних
Салат з вугром
Салат з вугром
Салат з вугром - відмінне японське блюдо, яке легко приготувати в домашніх умовах. Якщо ви любите незвичайні і незвичні страви, то воно порадує вас
Роли з вугром
Роли з вугром
Роли з вугром є одним з найпопулярніших страв ресторанів японської кухні, яке, при цьому, надзвичайно рідко готують вдома. Якщо вам пощастило
Роли «Темпура»
Роли «Темпура»
Гарячі роли - страва на любителя, проте багато хто не може відязикати собі в задоволенні поласувати ролами «Темпура» в ніжному хрусткому клярі.
Роли з крабовими паличками
Роли з крабовими паличками
Роли з крабовими паличками - це дивовижне блюдо азіатської кухні, яке можна приготувати з додаванням різноманітних інгредієнтів: сиру, вугра, ікри і