Закуски для пікніка
На свіжому повітрі обов'язково розіграється апетит, кому-то неодмінно захочеться перекусити. Варто продумати прості закуски для пікніка ще до походу на природу, щоб бути у всеозброєнні і не зіпсувати відпочинок.
Традиційно найпопулярнішими є холодні закуски для пікніка. Традиційно це нежирні, легкі продукти, що не швидко псуються, ситні і смачні. Холодні закуски бувають різних видів. Найчастіше на природу беруть холодні м'ясні закуски: запечений у духовій шафі м'ясо можна нарізати скибочками й укласти на хліб, змащений гірчицею, майонезом або кетчупом. Можна підсмажити скибочки м'яса на грилі або на сковороді і покласти їх у контейнер. Також вдалий варіант для пікніка - нарізки шинки, копченої грудинки або філе, сирокопченої ковбаси. Заслуженою популярністю користуються різні ковбаски і сосиски, їх можна з'їсти холодними, а можна і підсмажити на грилі, мангалі або багатті. Друге за популярністю місце займають овочеві асорті: традиційно на природу беруть помідори, солодкі перці, огірки, свіжі, солоні або мариновані. А от гриби на пікнік точно брати не варто, ні свіжі, ні консервовані: перебуваючи вдома простіше контролювати виникнення можливих отруєнь або харчових розладів. Третє місце міцно утримують вироби з тіста: коржі, хлібці, пироги і пиріжки, вертути і плацинди, рулети та пампушки. Ця їжа довгий час залишається свіжим, можна зробити бутерброди, зрештою, просто підсмажити скибочки хліба на багатті.
Запобіжні заходи
Якщо ви вирішили взяти з собою різні салати, закуски для пікніка готуєте на велику компанію, будьте обережні, ретельно вибирайте продукти, так як навіть невелика кількість зіпсованого м'яса, риби, соусу можуть зіпсувати відпочинок всім. Ні в якому разі не заправляйте салати і закуски для пікніка майонезами і сметаною - строк придатності таких салатів поза холодильника не більше 2 годин. Салати краще робити зі свіжих овочів вже на місці, оскільки є варіант, що готовий салат пустить сік або перетвориться на кашу при транспортуванні. Салати і закуски для пікніка краще всього тримати в холодильнику кілька годин перед поїздкою (приготуйте їжу з вечора, расфасуйте в контейнери та пакети і залиште в холодильнику до ранку) або використовуйте сумку-холодильник.
Сир - це вигідно
Відмінний варіант для пікніка - сирні продукти. Всі сорти твердих сирів, плавлені сири чудово зберігаються протягом дня навіть поза холодильника (якщо сир куплений свіжий!). Сир можна просто нарізати і взяти з собою на пікнік, а можна приготувати закуски і салати з сиром. Сирна закуска з часником виручить вас, якщо залишилося багато хліба, а намазати або покласти на нього вже практично нічого. Розімніть виделкою сир, додайте в нього подрібнений часник і перемішайте. Намажте трохи сирної закуски з часником на скибочку підсмаженого на відкритому вогні або на решітці гриля хліба.
Кілька простих правил, що стосуються сервірування закусок для пікніка. По-перше, всю їжу потрібно упакувати, бажано, щоб їжа з різкими запахами (наприклад, маринована або солона риба) не стикалася з продуктами, вбирають запахи (наприклад, хлібом). Тому ретельно загорніть продукти в папір і поліетиленові пакети або упакуйте в спеціальні контейнери. По-друге, для пікніків небажано використовувати скляний або фарфоровий посуд - вона легко б'ється, продукти з осколками скла доведеться викинути. По-третє, не забудьте про папері, серветках, рушниках - потрібно буде витирати руки і постелити щось на ту поверхню, де буде сервирована їжа. Нарешті, подумайте про те, що знадобляться вилки (можливо, одноразові), ложки (якщо приготували салати), ніж.
Холодні закуски
Традиційно найпопулярнішими є холодні закуски для пікніка. Традиційно це нежирні, легкі продукти, що не швидко псуються, ситні і смачні. Холодні закуски бувають різних видів. Найчастіше на природу беруть холодні м'ясні закуски: запечений у духовій шафі м'ясо можна нарізати скибочками й укласти на хліб, змащений гірчицею, майонезом або кетчупом. Можна підсмажити скибочки м'яса на грилі або на сковороді і покласти їх у контейнер. Також вдалий варіант для пікніка - нарізки шинки, копченої грудинки або філе, сирокопченої ковбаси. Заслуженою популярністю користуються різні ковбаски і сосиски, їх можна з'їсти холодними, а можна і підсмажити на грилі, мангалі або багатті. Друге за популярністю місце займають овочеві асорті: традиційно на природу беруть помідори, солодкі перці, огірки, свіжі, солоні або мариновані. А от гриби на пікнік точно брати не варто, ні свіжі, ні консервовані: перебуваючи вдома простіше контролювати виникнення можливих отруєнь або харчових розладів. Третє місце міцно утримують вироби з тіста: коржі, хлібці, пироги і пиріжки, вертути і плацинди, рулети та пампушки. Ця їжа довгий час залишається свіжим, можна зробити бутерброди, зрештою, просто підсмажити скибочки хліба на багатті.
Запобіжні заходи
Якщо ви вирішили взяти з собою різні салати, закуски для пікніка готуєте на велику компанію, будьте обережні, ретельно вибирайте продукти, так як навіть невелика кількість зіпсованого м'яса, риби, соусу можуть зіпсувати відпочинок всім. Ні в якому разі не заправляйте салати і закуски для пікніка майонезами і сметаною - строк придатності таких салатів поза холодильника не більше 2 годин. Салати краще робити зі свіжих овочів вже на місці, оскільки є варіант, що готовий салат пустить сік або перетвориться на кашу при транспортуванні. Салати і закуски для пікніка краще всього тримати в холодильнику кілька годин перед поїздкою (приготуйте їжу з вечора, расфасуйте в контейнери та пакети і залиште в холодильнику до ранку) або використовуйте сумку-холодильник.
Сир - це вигідно
Відмінний варіант для пікніка - сирні продукти. Всі сорти твердих сирів, плавлені сири чудово зберігаються протягом дня навіть поза холодильника (якщо сир куплений свіжий!). Сир можна просто нарізати і взяти з собою на пікнік, а можна приготувати закуски і салати з сиром. Сирна закуска з часником виручить вас, якщо залишилося багато хліба, а намазати або покласти на нього вже практично нічого. Розімніть виделкою сир, додайте в нього подрібнений часник і перемішайте. Намажте трохи сирної закуски з часником на скибочку підсмаженого на відкритому вогні або на решітці гриля хліба.
Сервіровка закусок для пікніка
Кілька простих правил, що стосуються сервірування закусок для пікніка. По-перше, всю їжу потрібно упакувати, бажано, щоб їжа з різкими запахами (наприклад, маринована або солона риба) не стикалася з продуктами, вбирають запахи (наприклад, хлібом). Тому ретельно загорніть продукти в папір і поліетиленові пакети або упакуйте в спеціальні контейнери. По-друге, для пікніків небажано використовувати скляний або фарфоровий посуд - вона легко б'ється, продукти з осколками скла доведеться викинути. По-третє, не забудьте про папері, серветках, рушниках - потрібно буде витирати руки і постелити щось на ту поверхню, де буде сервирована їжа. Нарешті, подумайте про те, що знадобляться вилки (можливо, одноразові), ложки (якщо приготували салати), ніж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з макаронами і ковбасою
Салат з макаронами і ковбасою - ситне блюдо, яке може виступати як в якості гарніру, закуски, так і повноцінного вечері. Давайте розглянемо декілька
Шашлик з форелі
Переконаним вегетаріанцям або тим, хто просто не любить шашлик з м'яса, зовсім не обов'язково під час пікніка задовольнятися тільки овочами або
Салати для пікніка
Виїзди на природу радують і дорослих, і дітей. Шашлики, смажені на грилі овочі, і, звичайно ж, салати - ось невід'ємні елементи будь-якого пікніка. І
Закуски на день народження дитині
Дитячий святковий стіл значно відрізняється від дорослого, і навряд чи малюкам сподобається велика кількість звичайних страв. Що їм потрібно - так це
Що приготувати чоловікові на роботу?
Любляча дружина обов'язково подбає про те, щоб її чоловік був ситим завжди - не тільки вдома, але і на роботі. Буде здорово, якщо глава сім'ї не