Рулет зі свинячої очеревини
Багато м'ясні страви вже трохи приїлися, і хочеться чогось новенького і оригінального? Пропонуємо вам приготувати приголомшливий і дуже смачний рулет зі свинячої очеревини, який точно не залишить нікого байдужим. Подавати таку страву можна з будь-яким гарніром, а можна просто покласти скибочки на хліб і зробити смачний бутерброд.
Інгредієнти:
свиняча очеревина - 1 кг;
масло рослинне - 3 ст. ложки;
часник - 3 зубчики;
соєвий соус - 2 ст. ложки;
вустерський соус - 5 крапель;
спеції.
Приготування
Зараз розповімо, як зробити рулет з очеревини. Отже, спочатку свинину добре промиваємо і ретельно обсушуємо паперовим рушником. Якщо вам попався дуже товстий шматок і не зручний для згортання, то розрізаємо його акуратно вздовж по товщині, але не до кінця, після чого розкриваємо, як книжку. Далі робимо глибокі надрізи поперек м'яса, на невеликій відстані один від одного.
У мисочці намешиваем «коктейль» для змащення нашого рулету. Часник чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес, додаємо до нього рослинне масло, вливаємо соєвий і вустерський соус, за бажанням кладемо аджику , мелену паприку або приправу хмелі-сунелі. Потім чистою долонею рясно промазуємо приготовленої пряною сумішшю м'ясо спочатку з одного боку, щільно згортаємо в рулет, попутно намазуючи і іншу сторону.
Далі перев'язуємо отриману «ковбасу» шпагатом, покласти рулет в рукав для запікання і туго закріплюємо кінці. Після цього робимо зверху зубочисткою кілька маленьких отворів для виходу пари і свинину викладаємо на деко. Запікаємо рулет з очеревини в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 15 години, в залежності від ваги свинини. Потім акуратно виймаємо блюдо, надрізаємо рукав, підверніть його в сторони, і ще 30 хвилин запікаємо до утворення рум'яної скоринки. Тепер духовку вимикаємо і залишаємо страву там до повного остигання, після чого перекладаємо на красиве блюдо, знімаємо всі нитки, нарізаємо скибочками, ставимо на 15 хвилин у холодильник, а потім подаємо до столу.
Інгредієнти:
свиняча очеревина - 1 кг;
часник - 8 зубчиків;
гострий стручковий перець - 1 шт.;
спеції.
Приготування
Для приготування рулету з очеревини, беремо м'ясо солимо і сухим засолом. Для цього насипаємо в невеликій лоточок сіль так, щоб вона повністю покрила все дно посудини. Тепер акуратно опускаємо туди очеревину і кладемо її на сіль шкіркою вниз, посипаючи також верх і боки шматочка. У такому вигляді відправляємо свинину на всю ніч або в холодильник або просто залишаємо на столі в кухні. За цей час м'ясо пустить сік, і з ранку його можна буде вже готувати.
На інший день очеревину промиваємо швиденько під водою, тим самим видаливши всю сіль. Ножиком поперек м'ясного шматка робимо до шкурки глибокі надрізи. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати з гострим перцем, перекрученим через м'ясорубку. Все ретельно перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю очеревину з одного боку, промазуючи гарненько надрізи. Тепер звертаємо свинину щільно рулетом, заодно промазуючи іншу сторону, і стягаємо шпагатом так, щоб він став схожий на велику ковбасу.
Далі беремо аркуш фольги і загортаємо отриманий рулет в 2 шари. Поміщаємо його на деко, або кладемо у форму для запікання. Духовку заздалегідь прогріваємо до 180 градусів і запікаємо наше блюдо близько півтора годин. Готовий м'ясний рулет з очеревини акуратно виймаємо, звільняємо з фольги і даємо йому як слід охолонути. Після цього зрізаємо з м'яса нитки, нарізаємо скибками і пригощаємо всіх.
Рецепт свинячого рулету з очеревини
Інгредієнти:
Приготування
Зараз розповімо, як зробити рулет з очеревини. Отже, спочатку свинину добре промиваємо і ретельно обсушуємо паперовим рушником. Якщо вам попався дуже товстий шматок і не зручний для згортання, то розрізаємо його акуратно вздовж по товщині, але не до кінця, після чого розкриваємо, як книжку. Далі робимо глибокі надрізи поперек м'яса, на невеликій відстані один від одного.
У мисочці намешиваем «коктейль» для змащення нашого рулету. Часник чистимо від лушпиння, видавлюємо через прес, додаємо до нього рослинне масло, вливаємо соєвий і вустерський соус, за бажанням кладемо аджику , мелену паприку або приправу хмелі-сунелі. Потім чистою долонею рясно промазуємо приготовленої пряною сумішшю м'ясо спочатку з одного боку, щільно згортаємо в рулет, попутно намазуючи і іншу сторону.
Далі перев'язуємо отриману «ковбасу» шпагатом, покласти рулет в рукав для запікання і туго закріплюємо кінці. Після цього робимо зверху зубочисткою кілька маленьких отворів для виходу пари і свинину викладаємо на деко. Запікаємо рулет з очеревини в духовці, нагрітій до 180 градусів, приблизно 15 години, в залежності від ваги свинини. Потім акуратно виймаємо блюдо, надрізаємо рукав, підверніть його в сторони, і ще 30 хвилин запікаємо до утворення рум'яної скоринки. Тепер духовку вимикаємо і залишаємо страву там до повного остигання, після чого перекладаємо на красиве блюдо, знімаємо всі нитки, нарізаємо скибочками, ставимо на 15 хвилин у холодильник, а потім подаємо до столу.
Рулет зі свинячої очеревини у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування рулету з очеревини, беремо м'ясо солимо і сухим засолом. Для цього насипаємо в невеликій лоточок сіль так, щоб вона повністю покрила все дно посудини. Тепер акуратно опускаємо туди очеревину і кладемо її на сіль шкіркою вниз, посипаючи також верх і боки шматочка. У такому вигляді відправляємо свинину на всю ніч або в холодильник або просто залишаємо на столі в кухні. За цей час м'ясо пустить сік, і з ранку його можна буде вже готувати.
На інший день очеревину промиваємо швиденько під водою, тим самим видаливши всю сіль. Ножиком поперек м'ясного шматка робимо до шкурки глибокі надрізи. Часник чистимо, видавлюємо через прес і змішати з гострим перцем, перекрученим через м'ясорубку. Все ретельно перемішуємо і натираємо отриманою сумішшю очеревину з одного боку, промазуючи гарненько надрізи. Тепер звертаємо свинину щільно рулетом, заодно промазуючи іншу сторону, і стягаємо шпагатом так, щоб він став схожий на велику ковбасу.
Далі беремо аркуш фольги і загортаємо отриманий рулет в 2 шари. Поміщаємо його на деко, або кладемо у форму для запікання. Духовку заздалегідь прогріваємо до 180 градусів і запікаємо наше блюдо близько півтора годин. Готовий м'ясний рулет з очеревини акуратно виймаємо, звільняємо з фольги і даємо йому як слід охолонути. Після цього зрізаємо з м'яса нитки, нарізаємо скибками і пригощаємо всіх.
Рекомендуємо добрі рецепти
М'ясний рулет з грибами
М'ясні рулети з грибами - це справжнє і дуже смачне прикраса будь-якого столу: святкового або фуршетного. Але процес приготування цієї смакоти досить
Рулет з сала
Такий легендарний продукт, як сало, можна вживати не тільки в банальній нарізці. З нього можна приготувати смачний рулет, відмінну альтернативу
Рулет зі свинячої рульки
Рулет зі свинячої рульки - чудова закуска на святковий або фуршетний стіл. У нашій статті ми розглянемо кілька оригінальних варіантів створення цієї
Рулет з пузанины
Пузаниной називають черевну частину свинини, в якій є прошарки з сала і м'яса. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний рулет з цієї частини
М'ясний рулет в духовці
М'ясний рулет, запечений в духовці - смачне і ситне блюдо, яке чудово прикрасить як повсякденний, так і святковий стіл. А приготувати його досить
Рулет з курагою
Курага - корисний і смачний сухофрукт, який часто використовують в приготуванні різних страв і напоїв. І сьогодні ми розповімо, як зробити рулети з