Бутерброди з ікрою
З усього безлічі й різноманітності сьогодні ми підібрали найбільш цікаві рецепти бутербродів з ікрою.
Інгредієнти:
хліб - 1 батон.
Для ікри:
ікра мойви (заморожена) - 300 г;
сік лимона - 1 ст. ложка;
цукор - 05 ч. ложки;
масло рослинне - 1 ст. ложка;
сіль - 15 ч. ложки.
Для зеленого масла:
масло вершкове - 100 г;
петрушка - 1 пучок;
часник - 2 зубчики;
сіль - 1 щіпка.
Приготування
Ікру розморожуємо, промиваємо і, відкинувши на сито, даємо стекти. Солимо, додаємо цукор, видавлюємо ложку лимонного соку і перемішуємо. Поливаємо зверху маслом, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо мінімум на 3 години в холодильник. А краще, якщо ікра буде настоюватися на всю ніч.
Дрібно рубаємо зелень і додаємо її в розм'якшене масло. Трохи солимо, видавлюємо через прес часник і все добре перемішуємо. Намазуємо цим ароматним складом хліб, зверху покриваємо ікрою і насолоджуємося. Будь-які доповнення тут зайві.
Інгредієнти:
хлібці - 6 шт.;
печінка тріски - 1 б.;
ікра тріски - 6 ч. ложок;
пюре картопляне - 6 ст. ложок;
цибуля зелена - 1 пучок;
перець чорний мелений - за смаком.
Приготування
Печінка тріски виймаємо з банки і викладаємо на складену в кілька разів паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому маслу. З допомогою кондитерського шприца хлібці покриваємо картопляним пюре . Зверху викладаємо ікру і шматочки печінки, присипаємо дрібно рубаною зеленню цибулі і свіжомеленим перцем. Тут же подаємо до столу, поки не охолов картоплю.
Інгредієнти:
багет - 1 шт.;
ікра минтая - 1 б.;
сьомга слабосолона - 200 г;
огірки (свіжі) - 3 шт.;
яйця - 3 шт.;
масло вершкове - 50 г;
кріп - 1 пучок.
Приготування
Яйця відварюємо і нарізаємо впоперек кружечками. Багет ріжемо кругляком і обсмажуємо на вершковому маслі. Підготовлені грінки намазуємо ікрою, зверху викладаємо яйце, а на нього смужку сьомги. Дуже тонко, навскіс ріжемо огірки. Кінці кожного овалу проколюємо зубочисткою так, щоб вийшов човник. Встромляємо їх у бутерброди-кораблики.
Найпростіші бутерброди з маслом і чорною або лососевою ікрою вже здатні перетворити звичайний стіл у святковий, але кожна господиня в душі - справжній художник. В прагнення вразити гостей не тільки щедрістю частування, але і його мальовничістю, були придумані десятки витончених способів, як додатково прикрасити бутерброди з ікрою (нехай навіть з кабачковою). Ось деякі з них:
нарізати хліб фігурно - у вигляді сердечок, зірочок, ромбів і т. д.;
обмазати маслом торці хліба і вмочити їх у дрібно посічену зелень кропу - вийти гарна зелена облямівка;
вершковим маслом з допомогою кондитерського шприца можна створювати різні візерунки - окантовки, трояндочки і т. д.;
гострим ножем нарізати зелений лук у вигляді пензликів або пір'я;
традиційно для прикраси бутербродів використовують лимон і твердий сир, картопляні або цибульні чіпси;
і, звичайно ж, будь-які бутерброди більш виграшно виглядатимуть на блюді, викладеному салатними листям.
Бутерброди з ікрою мойви
Інгредієнти:
Для ікри:
Для зеленого масла:
Приготування
Ікру розморожуємо, промиваємо і, відкинувши на сито, даємо стекти. Солимо, додаємо цукор, видавлюємо ложку лимонного соку і перемішуємо. Поливаємо зверху маслом, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо мінімум на 3 години в холодильник. А краще, якщо ікра буде настоюватися на всю ніч.
Дрібно рубаємо зелень і додаємо її в розм'якшене масло. Трохи солимо, видавлюємо через прес часник і все добре перемішуємо. Намазуємо цим ароматним складом хліб, зверху покриваємо ікрою і насолоджуємося. Будь-які доповнення тут зайві.
Бутерброди з ікрою тріски
Інгредієнти:
Приготування
Печінка тріски виймаємо з банки і викладаємо на складену в кілька разів паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому маслу. З допомогою кондитерського шприца хлібці покриваємо картопляним пюре . Зверху викладаємо ікру і шматочки печінки, присипаємо дрібно рубаною зеленню цибулі і свіжомеленим перцем. Тут же подаємо до столу, поки не охолов картоплю.
Бутерброди з ікрою минтая
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо і нарізаємо впоперек кружечками. Багет ріжемо кругляком і обсмажуємо на вершковому маслі. Підготовлені грінки намазуємо ікрою, зверху викладаємо яйце, а на нього смужку сьомги. Дуже тонко, навскіс ріжемо огірки. Кінці кожного овалу проколюємо зубочисткою так, щоб вийшов човник. Встромляємо їх у бутерброди-кораблики.
Як прикрасити бутерброди з ікрою?
Найпростіші бутерброди з маслом і чорною або лососевою ікрою вже здатні перетворити звичайний стіл у святковий, але кожна господиня в душі - справжній художник. В прагнення вразити гостей не тільки щедрістю частування, але і його мальовничістю, були придумані десятки витончених способів, як додатково прикрасити бутерброди з ікрою (нехай навіть з кабачковою). Ось деякі з них:
Рекомендуємо добрі рецепти
Морський салат з ікрою
Морський салат з ікрою - дуже вишукана і смачна страва, яке неодмінно стане чудовою прикрасою вашого столу і викличе безліч позитивних емоцій у ваших
Бутерброди з печінкою тріски
Печінка тріски - корисна і дієтична їжа, в якій містяться жири й вітаміни, необхідні нашому організму. Бутерброди з нею відмінно прикрасять ваше
Бутерброди з сиром
Бутерброди з сиром - це, безсумнівно, класика серед закусок на святковому і щоденному столі. У кожної господині, напевно, є свої варіанти створення
Тарталетки з ікрою
Тарталетки з ікрою - це вишукана закуска, яка просто незамінна на фуршетах і банкетах. Їх можна швиденько приготувати на швидку руку, показавши себе
Страви з ікри
З ікри можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. При чому неважливо яка вона буде - кабачкова, баклажановая або з форелі, щуки, мойви. У
Бутерброди з огірком
Бутерброди - відмінна закуска для святкового застілля і фуршету. Приготувати їх можна з використанням самих різних продуктів. І сьогодні ми підкажемо