З усього безлічі й різноманітності сьогодні ми підібрали найбільш цікаві рецепти бутербродів з ікрою.
Бутерброди з ікрою мойви
Інгредієнти: хліб - 1 батон. Для ікри:
ікра мойви (заморожена) - 300 г; сік лимона - 1 ст. ложка; цукор - 05 ч. ложки; масло рослинне - 1 ст. ложка; сіль - 15 ч. ложки. Для зеленого масла:
масло вершкове - 100 г; петрушка - 1 пучок; часник - 2 зубчики; сіль - 1 щіпка. Приготування Ікру розморожуємо, промиваємо і, відкинувши на сито, даємо стекти. Солимо, додаємо цукор, видавлюємо ложку лимонного соку і перемішуємо. Поливаємо зверху маслом, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо мінімум на 3 години в холодильник. А краще, якщо ікра буде настоюватися на всю ніч.
Дрібно рубаємо зелень і додаємо її в розм'якшене масло. Трохи солимо, видавлюємо через прес часник і все добре перемішуємо. Намазуємо цим ароматним складом хліб, зверху покриваємо ікрою і насолоджуємося. Будь-які доповнення тут зайві.
Бутерброди з ікрою тріски
Інгредієнти: хлібці - 6 шт.; печінка тріски - 1 б.; ікра тріски - 6 ч. ложок; пюре картопляне - 6 ст. ложок; цибуля зелена - 1 пучок; перець чорний мелений - за смаком. Приготування Печінка тріски виймаємо з банки і викладаємо на складену в кілька разів паперовий рушник, щоб дати стекти зайвому маслу. З допомогою кондитерського шприца хлібці покриваємо картопляним пюре . Зверху викладаємо ікру і шматочки печінки, присипаємо дрібно рубаною зеленню цибулі і свіжомеленим перцем. Тут же подаємо до столу, поки не охолов картоплю.
Бутерброди з ікрою минтая
Інгредієнти: багет - 1 шт.; ікра минтая - 1 б.; сьомга слабосолона - 200 г; огірки (свіжі) - 3 шт.; яйця - 3 шт.; масло вершкове - 50 г; кріп - 1 пучок. Приготування Яйця відварюємо і нарізаємо впоперек кружечками. Багет ріжемо кругляком і обсмажуємо на вершковому маслі. Підготовлені грінки намазуємо ікрою, зверху викладаємо яйце, а на нього смужку сьомги. Дуже тонко, навскіс ріжемо огірки. Кінці кожного овалу проколюємо зубочисткою так, щоб вийшов човник. Встромляємо їх у бутерброди-кораблики.
Як прикрасити бутерброди з ікрою?
Найпростіші бутерброди з маслом і чорною або лососевою ікрою вже здатні перетворити звичайний стіл у святковий, але кожна господиня в душі - справжній художник. В прагнення вразити гостей не тільки щедрістю частування, але і його мальовничістю, були придумані десятки витончених способів, як додатково прикрасити бутерброди з ікрою (нехай навіть з кабачковою). Ось деякі з них:
нарізати хліб фігурно - у вигляді сердечок, зірочок, ромбів і т. д.; обмазати маслом торці хліба і вмочити їх у дрібно посічену зелень кропу - вийти гарна зелена облямівка; вершковим маслом з допомогою кондитерського шприца можна створювати різні візерунки - окантовки, трояндочки і т. д.; гострим ножем нарізати зелений лук у вигляді пензликів або пір'я; традиційно для прикраси бутербродів використовують лимон і твердий сир, картопляні або цибульні чіпси; і, звичайно ж, будь-які бутерброди більш виграшно виглядатимуть на блюді, викладеному салатними листям.